Skip to main content

Με σούπερ άμυνα κόντρα στον ΚΑΟΔ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 72-62 του ΚΑΟΔ για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 72-62  του ΚΑΟΔ για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μάντζαρη να σκοράρουν από μέση και μακρινή απόσταση. Έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να προηγηθεί με 19-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι  «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνα τους και έπειτα από σχεδόν εννιά λεπτά στη δεύτερη περίοδο είχαν δεχτεί μόλις  πέντε πόντους από τον ΚΑΟΔ. Έτσι έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-23) με το ημίχρονο να τελειώνει 36-27 υπέρ του Θρύλου.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου η άμυνα των «ερυθρολεύκων» ήταν και πάλι υποδειγματική, αλλά η αστοχία στην επίθεση δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Έτσι στο 26’ το σκορ ήταν 40-33 υπέρ του Ολυμπιακού. Η αστοχία συνεχίστηκε, ο ΚΑΟΔ πλησίασε στο 44-41, αλλά με σερί 7-0  το τρίτο δεκάλεπτο έληξε  51-41 με τρίποντο και φάουλ του Δημήτρη Κατσίβελη.

Κάθε φορά που ο ΚΑΟΔ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ είχαν τις απαντήσεις και έτσι με το που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους πέντε, οι δύο τους ανέλαβαν δράση και αποκατέστησαν την τάξη (60-49 στο 34’). Στα τελευταία έξι λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν με ευκολία τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 19-14, 36-27,  51-41, 72-62.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Χάντερ 4 (4ριμπ), Ντάνστον 8 (4ριμπ), Ντάρντεν 9 (1τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ 11 (4ριμπ), Λοτζέσκι 13 (6ασ), Πρίντεζης 10 (1τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2τριπ, 4κλεψ), Κατσίβελης 7 (1).
ΚΑΟΔ (Μέξας):  Τρότερ 3, Χάρις 4, Άτκινς 11 (1), Όντομ 12 (2), Μισέλ 7, Ζάρας 11 (1), Λόου 4, Χρυσικόπουλος 3 (1), Παπαμακάριος 7.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσπάθεια, τη διάθεση και την αμυντική προσήλωση των παικτών. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού παίξαμε καλά αμυντικά, τους αναγκάσαμε σε 23 λάθη, βρήκαμε, μέσω της άμυνας, καλό ρυθμό επιθετικά, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια και πήραμε μια διαφορά. Υπήρχαν στιγμές επιθετικά που λειτουργήσαμε ομαδικά, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά, με έξτρα πάσα, σε κάποιες βάλαμε το καλάθι, σε κάποιες άλλες όχι. Το ποσοστό μας δεν ήταν καλό σήμερα από μακριά, αλλά συμβαίνουν αυτά. Για εμένα αδικείται από τη βαθμολογική του θέση ο ΚΑΟΔ, ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε και σήμερα μέσα στο γήπεδο. Ήταν θετικό για εμάς το ότι παίξαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι».


Σε ερώτηση για την απόδοση του Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «ο Λαφαγιέτ, όπως και όλοι οι παίκτες μας, είναι ένας παίκτης που τον εμπιστευόμαστε. Και θέλουμε κάθε παίκτης που είτε αρχίζει στην πεντάδα είτε μπαίνει ως αλλαγή, θέλουμε να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Σήμερα ο Λαφαγιέτ έδειξε πως μπορείς να στηριχθείς επάνω του».

Σε ερώτηση για την κατάσταση των τραυματιών και πότε αυτοί αναμένεται να επιστρέψουν, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμη για τους τραυματίες ενόψει Εφές, όλοι είναι στο όριο, για εμένα είναι πολύ σημαντικό, σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς, ότι οι τραυματίες είναι τραυματίες και αυτοί που παίζουν πρέπει να παίζουν, όπως κάναμε και σήμερα, όπως και στη Λαμποράλ που παλέψαμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Για εμάς είναι σημαντικό είναι οι τραυματίες να δουλέψουν όπως δουλεύουνε και να μπουν όταν θα είναι 100%, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε μια υποτροπή ή να βάλουμε έναν παίκτη που δεν είναι έτοιμος να ανωνιστεί».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ:  «Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, ο ΚΑΟΔ είναι μια καλή ομάδα και περιμέναμε πως θα ήταν ανταγωνιστικός. Είχαμε συγκέντρωση αμυντικά, μπορέσαμε ανοίξαμε τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, πήραμε μια διψήφια διαφορά και φτάσαμε στη νίκη. Τώρα επικεντρωνόμαστε  στο ματς με την Εφές Αναντολού και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΞΑΣ: «Γνωρίζαμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε  μια εξαιρετική αμυντικά ομάδα, μια ομάδα που διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Μετά τις απουσίες των Σπανούλη και Σλούκα, γνωρίζαμε πως θα προσπαθούσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα και μέσω της άμυνας θα προσπαθούσαν να ανοίξουν τον ρυθμό και στην επίθεση. Εμείς μπήκαμε με δισταγμό στο ματς, ιδιαίτερα στην επίθεση. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την αμυντική μας συγκέντρωση και συμπεριφορά. Ξέραμε όμως, πως αν δεν είχαμε την απαιτούμενη διάρκεια, ο Ολυμπιακός θα υπήρχαν στιγμές που θα μας “έπνιγε”, όπως και τελικά συνέβη. Θεωρώ, όμως, πως τα παιδιά πάλεψαν αρκετά. Το ότι παλέψαμε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα σε άμυνα και επίθεση θεωρώ πως κάτι λέει για το χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Αυτά για το παιχνίδι, θέλω να ευχηθώ στον κόουτς και τον Ολυμπιακό, να επανέλθουν οι τραυματίες, να είναι υγιείς και να παίξουν όλοι μαζί για να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

ΜΑΡΚ ΜΙΣΕΛ: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια εξαιρετική αμυντική ομάδα, ομάδα με στόχο την Ευρωλίγκα, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και θεωρώ πως φανήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157651529809205, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}