Skip to main content

Περίπατο στο Ρέθυμνο…

Μετά τη Βιτόρια οι παίκτες του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Κρήτη για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο και η κούραση αλλά και ο τρόπος που χάθηκε ο αγώνας στην Ισπανία ήταν σε πρώτο πλάνο. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το καλό τους πρόσωπο κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με 84-97.

Μετά τη  Βιτόρια οι παίκτες του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Κρήτη για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο και η κούραση αλλά και ο τρόπος που χάθηκε ο αγώνας στην Ισπανία ήταν σε πρώτο πλάνο. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το καλό τους πρόσωπο κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με 84-97.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πολύ ενέργεια το παιχνίδι και παίζοντας δυναμικά έδειξαν ότι θέλουν το κάτι παραπάνω. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η καλή άμυνα του Ολυμπιακού και η πολυφωνία στην επίθεση ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 16 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν στον αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει είχε τον έλεγχο κι έφτασε ξεκούραστη στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 23-23, 38-54, 59-75, 84-97
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 25 (3τριπ, 4κλεψ), Κούμουλος 1, Παπανικολάου 2, Ράιτς 10 (7ριμπ, 6ασ), Τσόχλας 5, Καλλινικίδης 3 (1), Δορκοφίκης 7 (2), Τζόνσον 10 (2), Λάτοβιτς 4, Πετγουέι 13, Δέδας 2, Κατσαρές 2
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12 (10ριμπ), Λούκας 9 (1), Άντιτς 4 (6ριμπ), Σπανούλης 13 (7ασ), Κέσελ 3, Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 11 (2), Πρίντεζης 14 (1τριπ, 7ριμπ), Παπανικολάου 8 (1τριπ, 7ριμπ), Σλούκας 6, Κατσίβελης 10 (2).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Εμείς δεν είχαμε καλό έλεγχο του παιχνιδιού. Ο ΑΓΟΡ έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν δώσαμε το 100% των δυνάμεων μας. Δεν δώσαμε όσα μπορούσαμε ως νέα ομάδα", είπε με παράπονο ο Ντούντα και συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι: "Ο μεγαλύτερός μας στόχος για Νοέμβρη-Δεκέμβρη είναι να περάσουμε στο TOP-16. Εμείς κερδίσαμε γιατί ουσιαστικά παίξαμε ένα καλό δεκάλεπτο. Μόνο το δεύτερο. Κόντρα στο Μαρούσι ήμασταν χειρότεροι από ό,τι σήμερα, όταν παίξαμε 12 εναντίον 2. Θέλουμε χρόνο και πολλή δουλειά. Χρειάζεται στήριξη η ομάδα. Θα μάθουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι όπως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το 9-0.

Ο κόσμος ήταν πολύ καλός και αξίζει συγχαρητήρια. Εμείς παιχνίδι με το παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Τα τελευταία τρία έχουμε δύο νίκες και μια ήττα και θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο νίκες, αλλά στο τελευταίο σουτ δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα πρέπει να στηρίζουμε τις ομάδες τις επαρχίας. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις υπόλοιπες ομάδες. Πολύ ωραία πόλη, ο κόουτς έχει κάνει καλή δουλειά".

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: "Εχουμε νέα ομάδα και μπήκαμε στο παιχνίδι για να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο. Δεν έχουμε πολλές εμπειρίες ως ομάδα, κόντρα στο Ρέθυμνο είχαμε καλά και καλά διαστήματα, θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τη νίκη από αυτό το παιχνίδι γιατί είμαστε μια μεγάλη ομάδα και έχουμε υψηλούς στόχους. Από την επόμενη κιόλας προπόνηση θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που θέλει ο προπονητής μας".

•    Πριν το τζάμπολ του αγώνα ο Μίλαν Τόμιτς τιμήθηκε από τη Θύρα 7 Ρεθύμνου. 300 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο και βοήθησαν τα μέγιστα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες για να φτάσουν στη νίκη.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628807840415, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}