Skip to main content

Άγγιξε το 0-2

Ο Ολυμπιακός ακούμπησε τη νίκη στη Σιένα αλλά για ένα ριμπάουντ, μια πάσα, μια μικρή λεπτομέρεια δεν του επέτρεψαν να φύγει για δεύτερη φορά νικητής από τη έδρα της Σιένα. Οι Ιταλοί κέρδισαν 81-80 και πλέον η σειρά μεταφέρεται στον Πειραιά όπου θα γίνουν τα επόμενα δυο παιχνίδια.

O Ολυμπιακός ακούμπησε τη νίκη στη Σιένα αλλά για ένα ριμπάουντ, μια πάσα, μια μικρή λεπτομέρεια δεν του επέτρεψαν να φύγει για δεύτερη φορά νικητής από τη έδρα της Σιένα. Οι Ιταλοί κέρδισαν 81-80 και πλέον η σειρά μεταφέρεται στον Πειραιά όπου θα γίνουν τα επόμενα δυο παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση, αλλά γρήγορα, γρήγορα φορτώθηκαν με τρία φάουλ οι Ντόρσεϊ και Χάινς. Αυτό ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα αφού οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν τη διαφορά που έφτασε ακόμα και στους 17 πόντους για να κλείσει τελικά στο +13 στο τέλος του πρώτου μισού.

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι το καλό τους πρόσωπο μειώνοντας αρχικά στους εφτά. Οι Ιταλοί όμως δεν πανικοβλήθηκαν και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχαν διαφορά 14 πόντων. Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε με το πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έπαιξαν σπουδαία άμυνα και οι Πρίντεζης – Λο – Χάινς οδηγούσαν τους συμπαίκτες τους στην επίθεση. Σιγά, σιγά οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής και με δυο βολές του Πρίντεζη το σκορ έγινε 81-80 7’’ πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορα φάουλ στον Ρακόσεβιτς ο οποίος αστόχησε σε δυο βολές και ο Πρίντεζης μάζεψε το ριμπάουντ, χωρίς όμως να προλάβει να εκδηλώσει επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 48-35, 67-53, 81-80
Ανά δεκάλεπτο: 22-18, 26-17, 19-18, 14-27
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 21(2), Ζήσης 4, Άντερσεν 12(1), Ρακόσεβιτς 13, Καραρέτο, Θόρτον 2, Λαβρίνοβιτς 18(2), Ρες 2, Στόουνρουκ 2, Μος 7.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 11(1), Σπανούλης 7, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 9(1), Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15(2), Παπανικολάου 7(2), Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 11.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Αυτό το παιχνίδι ήταν όμοιο με το πρώτο, αλλά νομίζω ότι είχαμε καλύτερο έλεγχο την Τετάρτη. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο και τα τρία φάουλ των Χάινς και Ντόρσεϊ μας στοίχισαν. Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε πολύ με το δεύτερο ημίχρονο της Τετάρτης. Χάσαμε για μια λεπτομέρεια, ένα σουτ, ένα ριμπάουντ. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα μου γιατί δείξαμε χαρακτήρα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Δε ξέρω γιατί για δεύτερη χρονιά τα ίδια πρόσωπα μας φτύνουν και μας ρίχνουν κέρματα. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένα. Στην Ισπανία μας περιμένουν να υπογράψουμε αυτόγραφα, στην Τουρκία που ξέρετε τις σχέσεις μας περίμεναν να μας χειροκροτήσουν. Σήμερα έπαιρνα την πετσέτα για να καθαρίσω τις φτυσιές. Δεν υπήρχε προστατευτικό τζάμι. Έχω φίλους σ΄όλη την Ιταλία αλλά αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πείτε μου αν έκανα εγώ κάτι λάθος για να σταματήσω να το κάνω. Είδατε ότι η συμπεριφορά μου ήταν κακή. Με είδατε να προκαλώ κανένα; Οι ίδιοι άνθρωποι με έλεγαν Σέρβο δολοφόνο. Η Ιταλία είναι στην καρδιά μου, συγνώμη για την αντίδραση μου αλλά αισθάνομαι πολύ άσχημα. Ακόμα κι αν είχαμε κερδίσει θα έλεγα τα ίδια. Με τους παίκτες και τους προπονητές δεν έχουμε κανένα παράπονο.  Περιμένω πολύ δύσκολα και ποιοτικά παιχνίδια.

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ: Παίξαμε καλά μόνο στο τέλος του αγώνα. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα πολλά λάθη δεν μας επέτρεψαν να βρούμε ρυθμό. Πιστεύω στην ομάδα, στο ΣΕΦ παίζουμε πολύ καλά και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα κάνουμε δυο νίκες.

ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Χθες μίλησα στους παίκτες μου και τους είπα ότι θα είναι και πάλι δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να παίξε με ενέργεια και μυαλό για σαράντα λεπτά. Τους ζήτησα να το κάνουν κι αυτοί για σαράντα λεπτά, δεν το κάναμε αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι. Αφήσαμε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πετυχαίνουν γκολ φάουλ, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού μας έκαναν φάουλ και δεν μας άφηναν να πετύχουμε καλάθι. Η ποιότητα των παιχνιδιών θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο στόχος μας για τα επόμενα παιχνίδια είναι να έχουμε τον έλεγχο και να μείνουμε στα παιχνίδια ως το τέλος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τώρα πάμε για δυο μεγάλα παιχνίδια στον Πειραιά.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629293296684, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}