Skip to main content

Έκανε το πρώτο βήμα για την Πόλη

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ και πλέον έχει το πλεονέκτημα για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν μπροστά τα μάτια του Γιώργου Αγγελόπουλου και 50 φίλων της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ και πλέον έχει το πλεονέκτημα για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν μπροστά τα μάτια του Γιώργου Αγγελόπουλου και 50 φίλων της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-75, παρότι στα τελευταία πέντε λεπτά αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος με τους Ιταλούς να έχουν το προβάδισμα σ’ όλη τη διάρκεια και να φτάνουν τη διαφορά μέχρι τους δέκα πόντους στο 31. Σ’ εκείνο το σημείο, η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεισε με τον Ντόρσεϊ να κάνει τον… τερματοφύλακα και τους Λο-Πρίντεζη να δίνουν μεγάλες λύσεις στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82
Ανά δεκάλεπτο: 26-21, 22-21, 18-16, 9-24
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26(2), Ρακόσεβιτς 11(1), Καραρέτο, Θόρτον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5(1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Αξίζαμε αυτό το μπρέικ. Ήταν ένα παιχνίδι με δυο πρόσωπα. Στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε πολλή άσχημη άμυνα, κάναμε λάθη και η Σιένα ήταν εξαιρετική. Μείναμε στο σκορ και ξέραμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τη μεγάλη μας ευκαιρία. Ήταν μια ομαδική νίκη, αλλά τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι.

Η διαφορά με πέρσι είναι πολύ απλή. Έχουμε περισσότερη ενέργεια, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Απλά πήραμε το πλεονέκτημα έδρας και συνεχίζουμε. Πέρσι κοιμηθήκαμε μετά τη νίκη των 48 πόντων, φέτος δεν είναι το ίδιο. Σεβόμαστε πολύ τη Σιένα κι απλά πρέπει να προετοιμαστούμε παιχνίδι, παιχνίδι. Δεν υπάρχει φαβορί στη σειρά ούτε τώρα. Δε νομίζω ότι το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ ότι το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και ότι σπάσαμε την έδρα δε σημαίνει τίποτα.

ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: Καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά δέκα πόντων, αλλά στο τέλος δεν κρατήσαμε αυτό το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλή αθλητική ομάδα και έπρεπε να βάλουμε πολλή ενέργεια, γι΄ αυτό χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός μας κούρασε και κάναμε κάποια άστοχα σουτ και λάθη που έβαλαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Τα φάουλ που είχε ο Λαβρίνοβιτς μας ανάγκασε να παίξουμε πολλή ώρα με τον Άντερσεν και δεν είχαμε πολλές λύσεις από τους ψηλούς. Κάποιες λεπτομέρειες, κάποιες στιγμές άλλαξαν το μομέντουμ το παιχνίδι. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό, να έχουμε περισσότερη ενέργεια και ελπίζω ότι ο Άντερσεν να κάνει το ίδιο σπουδαίο παιχνίδι και να έχει μεγαλύτερη βοήθεια. Πρέπει να πάρουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί είδαμε και σήμερα ότι ελέγχαμε το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα και στο τέλος χάσαμε.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Κάναμε απλά το 1-0 και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Παρασκευής. Η σειρά τελειώνει στις τρεις νίκες κι αυτό το ξέρουμε καλά. Δεν ήμουν εγώ ο ΜVP, ήταν μια ομαδική νίκη και χαίρομαι γι΄ όλα τα παιδιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Σίγουρα στην τέταρτη περίοδο στις αρχές ήμασταν εντελώς εκτός ρυθμού όλοι και γενικότερα δεν παίζαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε. Στα τελευταία λεπτά δείξαμε συγκέντρωση, παίξαμε το μπάσκετ που είχαμε δουλέψει, είχαμε προετοιμαστεί και κερδίσαμε. Ο κόουτς από την αρχή της χρονιάς είχε προτεραιότητα την άμυνα. Δεν παίζαμε καλά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αρχή τετάρτου, καθώς μετά βρήκαμε ρυθμό.


Κατά την γνώμη μου αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα! Κερδίσαμε και κάναμε το 1-0. Όπως τους κάναμε εμείς τη ζημιά σήμερα, μπορεί να μας το κάνουν στο ΣΕΦ. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Η σειρά έχει ακόμα ψωμί".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629275611464, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}