Skip to main content

Πρώτος...

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Ηλυσιακό και σφράγισαν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 25 νίκες και μια μόλις ήττα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε των «κιτρινόμαυρων» με 83-57 εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των πλέι οφ και αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Ηλυσιακό και σφράγισαν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 25 νίκες και μια μόλις ήττα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε των «κιτρινόμαυρων» με 83-57 εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος των πλέι οφ και αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν με τον ίδιο τρόπου που κάνουν εδώ και πολλές εβδομάδες ανεξαρτήτου αντιπάλου. Σοβαρά και συγκεντρωμένα. Αποτέλεσμα; Στο τέλος της πρώτης περιόδου να προηγηθούν με 23-11 και στα μέσα της δεύτερη με 31-13. Σ’ εκείνο το σημείο τράβηξαν χειρόφρενο χωρίς λόγο επιτρέποντας στους γηπεδούχους να τρέξουν αρχικά ένα σερί 12-0 και ως το τέλος του πρώτου μισού να μειώσουν στους πέντε (28-33) με επιμέρους σκορ 15-2.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως η τάξη αποκαταστάθηκε πλήρως. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού οι παίκτες του Ίβκοβιτς έτρεξαν ένα σερί 7-0 και κράτησαν τη διαφορά ψηλά ως το τέλος δίνοντας την ευκαιρία στον Σέρβο να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του και κυρίως τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο οποίος επέστρεψε σε αγωνιστική δράση ύστερα από 14 μήνες και εννιά μέρες!

Ο πυργιώτης φόργουορντ χειροκροτήθηκε από φίλους και αντιπάλους τόσο κατά την είσοδο του στο παρκέ όσο και λίγο μετά που πέτυχε το πρώτο του καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 28-33, 36-54, 57-83
Ανά δεκάλεπτο: 11-23, 17-10, 8-21, 21-29
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Παπανικολόπουλος 11(1), Νάνα 9(1), Χατζής, Αποστολίδης 3, Τόμπσον 19(3), Κασελάκης 4, Τσαπρούνης 2, Γαλιώτος 7, Καμπούρης, Θεοδώρου, Τσιάκος 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λο 7(1), Άντιτς 6(1), Σπανούλης 5(1), Βασιλόπουλος 5(1), Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 11(3), Παπαδόπουλος 10, Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 9(3), Σλούκας 3(1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΊΒΚΟΒΙΤΣ: Θέλω να πω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες γιατί κερδίσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και για τα πλέι οφ. Δεν είχαμε καλό έλεγχο παιχνιδιού σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν υπήρχε καλή αντίδραση, χάσαμε ριμπάουντ, αλλά στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα. Τώρα συνεχίζουμε τη δουλειά και θα δουλέψουμε μέχρι και Μ. Σάββατο που έχουμε προπόνηση. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους και για τη μεγάλη προσπάθεια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε για να είμαστε σίγουρα πρώτοι και να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Είχαμε κακό ξεκίνημα, το βελτιώσαμε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί φάνηκε η διαφορά ποιότητας και του πάγκου που έχουν οι δύο ομάδες και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα ματς και στα πλέι οφ. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Πολύ όμορφο και περίεργο το συναίσθημα να μπαίνω και πάλι στο παρκέ. Ούτε στον εχθρό μου όλο αυτό. Σαν να ξεκίνησα σήμερα να παίζω μπάσκετ πρώτη φορά στη ζωή μου. Το τι πέρασα το γνωρίζουμε εγώ και η οικογένεια μου μόνο. Πολύ δύσκολο όλο αυτό που πέρασα. Χαίρομαι που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου και εγώ όσο μπορώ να πετύχει τους στόχους της.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό και μπράβο του. Δίκαια βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και νομίζω ότι είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την περίοδο. Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με μια πολύ καλύτερη ομάδα, χωρίς κόσμο και με 3,5 εβδομάδες απραξίας, ένα τέτοιο ματς είναι βουνό. Αλλά μέχρι το 28' παίξαμε καλά νομίζω. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου και από τον πρώτο ως τον τελευταίο στην ομάδα καθώς έγινε υπερπροσπάθεια από όλους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε. Δημιουργήσαμε κάποιους μπελάδες στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα, αλλά μετά φάνηκε η διαφορά. Υπήρξαμε ανταγωνιστικοί στο 90% των ματς. Ευχαριστώ τον κόσμο, τον κόουτς και τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον Ολυμπιακό και να είναι σιδερένιος ο Παναγιώτης να είναι καλά γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629794918019, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}