Skip to main content

Ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό με 77-88, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Κακές επιλογές και αμυντικά κενά επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βρεθούν στο 6ο λεπτό στο +10 (7-17). Παρά την χαμένη μάχη των ριμπάουντ (ήταν 4-11 στο πρώτο δεκάλεπτο), ο Ολυμπιακός κατάφερε βασιζόμενος στο περιφερειακό του σουτ να μειώσει στον πόντο (18-19, στο 9’).

Οι «πράσινοι» διατήρησαν σταθερά το προβάδισμα (28-29 στο 15’), ενώ εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από τη γραμμή των βολών (είχαν 13/13 στο πρώτο μέρος έναντι 5/8 της ομάδας μας), αλλά και την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (9-17) αύξησαν τις αποστάσεις στους 8π. (30-38 στο 18’). Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, αντέδρασαν. Πίεσαν στην άμυνα και με πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Σακίλ ΜακΚίσικ μείωσαν στους 3π. (35-38) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η έλλειψη δημιουργίας του Ολυμπιακού, τα λάθη του και η περιφερειακή ευστοχία του Παναθηναϊκού είχαν ως αποτέλεσμα να ανακτήσουν οι φιλοξενούμενοι τον απόλυτο έλεγχο (44-57 στο 27’). Με πρωταγωνιστές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Χασάν Μάρτιν η ομάδα μας έτρεξε ένα σερί 10-0 (54-59 στο 29’), ενώ στο 32’ μείωσε στο καλάθι δια χειρός Γιαννούλη Λαρεντζάκη (59-61).

Ωστόσο, αβίαστα λάθη και χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στους «πράσινους» να τρέξουν ένα σερί 7-0 (59-68) σε λιγότερο από ένα λεπτό! Η ομάδα μας προσπάθησε για ένα ακόμη come back και μείωσε σε 72-77 στο 38’, όμως, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την σαρωτική υπεροχή του στα ριμπάουντ (19-38), βρήκε λύσεις δια χειρός Γουάιτ, Μήτογλου και Σαντ Ρός και έφτασε με άνεση στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88.

Screenshot 2021 02 05 Olympiacos Piraeus vs Panathinaikos OPAP Athens Game

 

 

 "Δεν αξίζαμε τίποτα καλύτερο"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: "Προφανώς είναι μια πολύ κακή βραδιά για εμάς. Οι προσδοκίες για την εμφάνιση της ομάδας μας από όλους, από τους φιλάθλους, από εμένα ήταν πολύ υψηλότερες από αυτό που παρουσιάσαμε στο παρκέ. Η εμφάνισή μας ήταν εξαιρετικά φτωχή, ειδικά αμυντικά. Μπήκαμε μαλθακοί και επιτρέψαν σχεδόν τα πάντα στον αντίπαλό μας, οπότε παίκτες όπως οι Σαντ Ρος και Μποχωρίδης πήραν αυτοπεποίθηση από αυτό. Έπαιξαν πραγματικά καλά και άξιζαν τη νίκη. Εμείς δεν αξίζαμε τίποτα καλύτερο από αυτό το ματς. Πρέπει να σκεφτούμε, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και να βελτιωθούμε. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε".

Ερωτηθείς αν το κακό ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" έδωσε αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό που αποτυπώθηκε και στις 25/25 βολές των "πρασίνων", απάντησε: "Φυσικά. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι και όλα όσα σκέφτονται να εκτελέσουν τα κάνουν με άνεση. Για αυτό μίλησα νωρίτερα για αυτοπεποίθηση. Σούταραν 25/25 βολές, ο Σαντ Ρός τέσσερα τρίποντα και γενικά εγώ δεν πιστεύω στην τύχη Δεν είναι τυχερός ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός επέτρεψε με τον τρόπο παιχνιδιού του και στο πως εκτέλεσε, αλλά και στο πως αμύνθηκε, στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Ξέραμε πως ο αντίπαλός μας θα πάει σε ένα ψηλό σχήμα κάνοντας αλλαγές σε όλα τα σκριν, θέλοντας να σταματήσει την κίνηση της μπάλας. Και ενώ το ξέραμε και είχαμε δουλέψει σε αυτό, πήγαμε σε ένα πρωτοφανές over dribbling ψάχνοντας κάθε φορά το miss match, ενώ απλά έπρεπε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να πάμε να επιτεθούμε από την αδύνατη πλευρά. Ακόμη και για εμένα αυτό ήταν τεράστια έκπληξη".

Για το τι θέλει να "περάσει" στην ομάδα τώρα που οι ελπίδες για πρόκριση μειώθηκαν αισθητά, είπε: "Η δουλεία στο μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Υπάρχουν πολύ δύσκολες βραδιές που πρέπει να μείνεις όρθιος πνευματικά και ψυχολογικά. Και δεν μιλάω για εμένα, αλλά για όλους. Εμένα έτσι και αλλιώς αυτή είναι η δουλειά μου. Έχω περάσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Δεν ξεχνάμε πως έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και πολύ καλές εμφανίσεις, όμως, σήμερα ήμασταν πραγματικά κατώτεροι των περιστάσεων και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με το πως έπαιξε ο αντίπαλος ή με το πως σουτάραμε εμείς. Έχει να κάνει με το πως ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι πνευματικά. Να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να πάρουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολλές φορές το ταλέντο δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς. Σήμερα δεν ήμασταν πουθενά, ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Πήγαμε να παίξουμε ατομικά. Ακόμη και στην άμυνα πήγαμε να παίξουμε ατομικά. Δεν είδα μια ομάδα ο ένας να παίζει για τον άλλον. Δεν ξέρω αν είναι το στρες επειδή πιεζόμαστε για το ότι οριακά πρέπει να κάνουμε νίκες για να περάσουμε στα πλέι οφ. Και εγώ αναρωτιέμαι πιο είναι το επίπεδό μας. Είναι αυτό που έχουμε κάνει μεγάλες εμφανίσεις και νίκες εκτός, είναι κάποιες κακές εμφανίσεις εδώ που παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων; Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει μετά από μια ολόκληρη χρονιά. Ίσως τώρα να υπάρχουν παίκτες που λυγίζουν από την πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι μόνο πίεση. Η ομάδα μας για όποιον την έχει ζήσει και την ξέρει, Ολυμπιακός ίσον πίεση. Αν κάποιοι δεν μπορούν, λοιπόν, να παίξουν με πίεση είναι ένα θέμα".

Όταν σχολιάστηκε πως ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να μην έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το τέλος Απριλίου, είπε: "Το να μην έχει ο Ολυμπιακός τέλος Απριλίου υποχρεώσεις σημαίνει πως έχει πάρει μια απόφαση η διοίκηση στο παρελθόν την οποία στηρίζει με όλους τους τρόπους. Δηλαδή, είναι δεκαοκτώ ομάδες στην Ευρωλίγκα και αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί δεν θα έχει να παίξει πουθενά. Αυτό είναι μια απόφαση που έχει παρθεί με κόστος και κέρδος και όλα... Δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε. Η προπονητικό δουλειά όπως ξέρετε δεν σταματά ποτέ. Δεν έχουμε καμία διάθεση να σκεφτούμε τώρα τον Απρίλιο. Πάντα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε μετά από μια μεγάλη ήττα όπως η αποψινή. Εμείς δεν φανήκαμε έτοιμοι για το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός φάνηκε έτοιμος και αυτό είναι όλο. Εμείς πρέπει να αναλύσουμε το γιατί, να γίνουμε σκληροί με κάποιους γιατί έτσι πρέπει και να φτάσουμε αυτή την ομάδα στα όριά της. Να δούμε ποια είναι τα όριά της. Ο Ολυμπιακός ξαναχτίζεται. Έχω ξαναπεί πως μπορεί να έχει κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες, όμως, στην ουσία είναι μια ομάδα που χτίστηκε φέτος. Δεν θυμάμαι καμιά ομάδα στην Ευρωλίγκα να πήγε με εννιά καινούργιους παίκτες και να κατέκτησε στόχους".