Skip to main content

bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19: Ολυμπιακός - Μονακό 98-93

 Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μονακό με 98-93 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19».

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και εκμεταλλευόμενοι τα αλλεπάλληλα και αβίαστα λάθη της ομάδας μας κατάφεραν να «χτίσουν» μια διαφορά 11π. (7-18).Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, «χτύπησε» από τα 6.75μ. και μείωσε στο καλάθι (30-32), όμως, οι Γάλλοι κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερά την πρωτοπορία μέχρι το 19’ (46-49). Με ένα τρίποντο του Γουόκαπ και ένα γκολ-φάουλ του Ζαν Σαρλ οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με 51-49 και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +4 (55-51).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με 5π. (66-61), δεν μπόρεσαν, όμως, να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι Γάλλοι «χτύπησαν» στη ρακέτα (εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Φαλ και Μάρτιν είχαν φορτωθεί από νωρίς με φάουλ) και πήραν «κεφάλι» στο σκορ (72-75). Το ματς παρέμεινε ντέρμπι μέχρι τέλους (91-88 στο 39’), με τους Σάσα Βεζένκοφ και Λιβιό Ζαν Σαρλ να κάνουν τη διαφορά και να δίνουν στην ομάδα μας.

Δεκάλεπτα: 18-25, 55-51, 72-75, 98-93.

STAT OLY MONAKO

Ο Θρυλικός, Ντέιβιντ Ρίβερς βράβευσε μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Λεπενιώτη, την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού και το Παιδικό που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

5367722

 

Οι κοινωνικές δράσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, μαζί με τον κύριο Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, CSR Manager της bwin, Μεγάλου Χορηγού της ομάδας μας, παρέδωσαν στο κύριο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΚΑΤ, υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου.

pri bwin

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Λεπενιώτης, και ο κ. Θεόδωρος Τζαβιδόπουλος, Sponsorship Manager της BWIN, Μεγάλου Χορηγού της ομάδας μας, παρέδωσαν στον κύριο Φίλια Αθανάσιο, Επιμελητή της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας «Καραμανδάνειο»,  υγειονομικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου.

5367793

"Ήταν το ιδανικό τεστ"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: "Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι και όσον αφορά τη διακύμανση, αλλά και την εξέλιξή του. Ήταν ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας που παίχτηκε με επαφές, με σκληράδα. Θεωρώ πως οι επιθέσεις ήταν πολύ καλές και από τις δύο ομάδες, γιατί υπήρξε ομαδικότητα και από τη Μονακό. Ο πλέι μέικερ τους έπαιξε καταπληκτικά. Επίσης ο Μοντεγιούνας μπορεί αν είναι ένας πλέι μέικερ ρακέτα. Όμως και εμείς είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, καλή δημιουργία, παίξαμε χωρίς εγωισμό και σκοράραμε για μια ακόμη φορά κοντά στους 100 πόντους, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε σκληρά και μας οδήγησε σε πολλά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Είτε χάναμε, είτε κερδίσαμε θα έλεγα πως είναι το ιδανικό τεστ για εμάς".

Από την πλευρά του ο Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: "Σίγουρα ήταν ένα πιο απαιτητικό παιχνίδι από εκείνα που είχαν προηγηθεί. Και σίγουρα οι 93 πόντοι που δεχθήκαμε πρέπει να μας προβληματίσουν, ειδικά στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Στο τέλος 'σφίξαμε' λίγο την άμυνά μας και καταφέραμε να κερδίσουμε. Όσον αφορά στην επίθεση, μοιράσαμε 23 ασίστ, παίξαμε ομαδικό μπάσκετ ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, είναι δεδομένο πως υπάρχουν και εδώ περιθώρια βελτίωσης".

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ