Skip to main content

Ο νόμος του Σπανούλη

Έχοντας κάνει περίπατο στο παιχνίδι του κυπέλλου που είχε προηγηθεί στην αρχή της σεζόν, ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν το τελευταίο σουτ για να κερδίσει τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 70-71.

Έχοντας κάνει περίπατο στο παιχνίδι του κυπέλλου που είχε προηγηθεί στην αρχή της σεζόν, ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν το τελευταίο σουτ για να κερδίσει τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 70-71.

Ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος στη Θεσσαλονίκη και επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Η κακή αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών και τα πολλά λάθη έβαλαν τους «κιτρινόμαυρους» για τα καλά στο παιχνίδι και όσο κι αν βελτιώθηκαν στη συνέχεια οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν ήταν αρκετό.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και πάλι από τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη που ήταν ασταμάτητος και στα μισά του δρόμου κατάφερε να πάρει και προβάδισμα. Οι παίκτες του Άρη δεν πανικοβλήθηκαν και το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα παρότι το αμυντικό πρόσωπο των «ερυθρόλευκων» άλλαξε ολοκληρωτικά προς το καλύτερο. Ο Άρης μάλιστα είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αν ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης δεν ευστοχούσε σε τρίποντο 5,2’’ πριν το τέλος και ο Χάινς δεν σταματούσε με κόψιμο τον Τζέιμς στην εκπνοή!

Δεκάλεπτα: 23-15, 43-44, 53-54, 70-71
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κερούς 6 (5ρ.), Ταπούτος 12 (5ρ.), Τζέιμς 14, Τσαϊρέλης 7, Ντέιβις 5 (1), Κρούσιτς 8 (5ρ.), Μόλντροου 14 (6ρ.), Τσαλδάρης, Βεργίνης 2, Δήμας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Λούκας, Άντιτς 3 (1τρ. 8ρ.), Σπανούλης 29 (5τρ., 5ασ.), Κέσελ, Γκετσεβίτσιους 8, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 7 (6ρ.), Παπανικολάου, Σλούκας 10, Κατσίβελης 3 (1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα δύσκολο, δυνατό, συναρπαστικό παιχνίδι. Μετά τον αγώνα της Πόλης, εμείς ως νέα ομάδα δεν παίξαμε στο επίπεδο που θέλαμε, ενώ ο Άρης ήταν πολύ καλός και δυνατός. Τα εφτά επιθετικά του Άρη και τα εφτά λάθη στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα, όπως και η άμυνα ένας εναντίον ενός που δεχθήκαμε 21 πόντους. Τα τρία γκαρντ μας έδωσαν καλό αποτέλεσμα, αλλά χάσαμε πολλά ριμπαουντ.

Ο Λάζαρος θα επιστρέψει αύριο, ο Γλυνιαδάκης έπαιξε με ίωση, ενώ ο Χάινς αν δεν είχε χάσει τέσσερα πολύ εύκολα καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική.    

Για την τελευταία φάση υπάρχει το βίντεο, εμένα μου είπε ο Χάινς ότι έκοψε την μπάλα. Εγώ δεν είδα καθαρά αλλά πιστεύω στον παίκτη μου. Το βίντεο όμως για τέτοιες φάσεις το έβαλαν. Αν ήταν το καλάθι τότε άδικα κερδίσαμε, αλλά υπάρχουν οι αρμόδιοι που είδαν και αποφάσισαν.

Ευτυχώς σ’ αυτή τη φάση έχουμε τον Σπανούλη να μας βοηθήσει. Παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Τα προβλήματα τραυματισμών μας έφερε έλλειψη δημιουργίας μέσα στο καλάθι. Ο αρχηγό όμως έπαιξε πολύ καλά.

Ο Άρης άλλαξε το παιχνίδι του, παίζει πιο ανοιχτά, είναι πολύ καλοί στον αιφνιδιασμό και σίγουρα σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου είναι μια διαφορετική ομάδα ο Άρης και σίγουρα φαίνεται η δουλειά.

Η εντολή ήταν να πάρει ο Βασίλης την μπάλα, να τελειώσουμε με τρίποντο από την κορυφή ή τη γωνία και όλοι οι παίκτες να πάνε στο επιθετικό ριμπάουντ. 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ:  Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη. Τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικά για τη ψυχολογία και το χαρακτήρα της ομάδας. Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά και τους αξίζουν εξίσου συγχαρητήρια. Τα παιχνίδια με τον Άρη είναι πάντα ξεχωριστά, το περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά εμείς έχουμε την ευτυχία να έχουμε στην ομάδα τον Σπανούλη που ξέρει να παίρνει τα μεγάλα σουτ. Εμείς έχουμε τώρα την Κάχα και πρέπει να συνεχίσουμε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «Κάναμε τα περισσότερα από όσα είχα πει. Ωστόσο, δεν μπορείς να υπολογίζεις στους αστάθμητους παράγοντες. Στην άμυνά μας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το Σπανούλη, που ήταν σε καταπληκτική ημέρα. Έκανε εξωπραγματικό παιχνίδι και μας κέρδισε μόνος του. Στους αστάθμητους παράγοντες είναι και η απειρία.

Με 19’’ για το τέλος κι ένα καλάθι μπροστά, βάλαμε παίκτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν στα σκριν... Χρησιμοποιήσαμε μόνο το Μόλντροου, ο οποίος έχει έφεση στα κοψίματα, κι έτυχε αυτός να παίξει πάνω στο Σπανούλη στη τελευταία φάση. Αλλά δεχθήκαμε αυτό το τρίποντο στα 5’’ και χάσαμε το παιχνίδι.

Η διαιτησία δεν είναι, για εμένα, αστάθμητος παράγοντας. Ξέρω πώς σκέφτονται. Και φάουλ έγινε και η μπάλα ήταν στο κατέβασμα. Καταθέσαμε ένσταση, γιατί έχει γίνει παράβαση κανονισμών και αλλοίωση αποτελέσματος. Δείτε τα hand checking των παικτών του Ολυμπιακού. Γίνεται εμφανέστατα παράβαση κανονισμών. Μας είχαν σε κάθε φάση... αγκαλιά! Και δεν δόθηκε φάουλ υπέρ του Τζέιμς και δεν μέτρησε το καλάθι. Είναι καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Η φετινή είναι χρονιά προσαρμογής. Υπάρχουν παιδιά που έχουν μέλλον και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Το αγκάλιασμα του κόσμου μάς δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Δεν το βάζουμε κάτω. Με αυτόν τον κόσμο μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808248895, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}