Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ο Παπανικολάου απέδειξε γιατί είναι πραγματικός αρχηγός»

Το εγκώμιο του Κώστα Παπανικολάου έπλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το διπλό στο Κάουνας.

«Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και για εμάς, αλλά και για την Ζαλγκίρις. Κατά τη γνώμη μου όλα τα ματς, και οι νίκες και οι ήττες μετρούν διπλά, γιατί τα μαθηματικά είναι πολύ σημαντικά για τους στόχους μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στον αρχηγό μας, Κώστα Παπανικολάου. Απέδειξε γιατί είναι πραγματικός αρχηγός. Είχε τεράστιο πόνο στην μέση του, το πρωί δεν μπορούσε καν να κουνηθεί. Έκανε ένεση και έπαιξε 27 λεπτά, βοηθώντας την ομάδα να πάρει αυτή τη σημαντική νίκη. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο ευγνώμων νιώθω για την προσπάθειά του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και το ιατρικό μας τιμ, όλο το μεσημέρι ασχολήθηκε μαζί του, έκανε εξαιρετική δουλειά και  ο παίκτης πρόλαβε να παίξει».

Και συνέχισε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Όλοι συνεισέφεραν σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ασίστ και εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων. Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, δημιουργήσαμε πολλά ανοικτά σουτ και τα βάλαμε. Το βασικό μας πρόβλημα ήταν μόνο κάποια αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε και η Ζαλγκίρις πήρε δεύτερες ευκαιρίες από αυτά. Εύχομαι στον Αντρέα Τρινκιέρι και την Ζαλκίρις καλή τύχη στην συνέχεια. Εμείς έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας κόντρα στην Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό και είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει ο Ίγκνας Μπραζντέικις για να βοηθήσει περισσότερο στο μέλλον απάντησε: «Έχει σκαμπανεβάσματα. Κάνε κάποια πολύ καλά ματς και κάποια όχι τόσο καλά. Και αυτό είναι λογικό μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον για εκείνον. Πολλοί παίκτες παίζουν καλύτερα την δεύτερο σεζόν στην ομάδα μας δείτε το παράδειγμα των Πίτερς, Κάνααν, ακόμη και του Γουόκαπ. Πρέπει να προσαρμοστεί στα μικρά πράγματα που έχουμε στην φιλοσοφία μας και αυτό παίρνει χρόνο. Είναι πολύ θετικός χαρακτήρας , δουλεύει σκληρά και είμαι πολύ αισιόδοξος για εκείνον». 

Τέλος για το αν ο Γουόκαπ θα είναι ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού, απάντησε: «Είναι ο δεύτερος αρχηγός μας, πίσω από τον Παπανικολάου και αυτό είναι κάτι πραγματικά σπάνιο για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και ανιδιοτελής. Παίζει για να βάζει όλους τους συμπαίκτες του στο σύστημα της ομάδας. Πάντα παίζει για τη νίκη. Τον σέβομαι και τον αγαπώ».