Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Με αυταπάρνηση για τη νίκη» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα παλέψει αύριο (07/03, 22.00) κόντρα στην Βίρτους για τη νίκη που θα τον διατηρήσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας στο πλευρό του τον 6ο του παίκτη, που και σε αυτή την αναμέτρηση έκανε SOLD OUT!

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, ξεκίνησε τις δηλώσεις του από το… ιατρικό δελτίο της ομάδας του. «Το σίγουρο είναι ότι δε θα παίξει ο Γουόκαπ. Το πόδι του είναι αρκετά πρησμένο. Το διάστρεμμα είναι δεύτερου βαθμού και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτές τις περιπτώσεις, όσο και αν μιλάμε για ένα παίκτη που είναι πιο δεκτικός στον πόνο από οποιονδήποτε άλλο. Άρα δεν παίζει ο Γουόκαπ. Ο Γκος θα παίξει. Στην ουσία έχει κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις και σήμερα θα κάνει ομαδική. Ο Μήτρου-Λονγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο Λαρεντζάκης δεν θα παίξει. Γενικά είναι όλοι σε μια κατεύθυνση προς το καλύτερο, αλλά είναι η ετοιμότητα και φυσικά η δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που επιβάλει παίκτες που πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απουσίας των Σενγκέλια και Ντόμπριτς, είπε: «Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα παίξουν και οι δυο. Νομίζω το διάστρεμμα του Σενγκέλια δεν ήταν βαρύ και θα παίξει. Αλλά τώρα να μην πάμε σε εικασίες. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε και έχουμε προετοιμαστεί να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα, έχει πάρει πολλά ματς στις τελευταίες κατοχές, έχει χαρακτήρα και σε εισαγωγικά είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας. Ο κόουτς Μπάνκι και οι παίκτες του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και σίγουρα θα είναι μια ομάδα στα πλέι οφ. Εμείς θέλουμε να την κερδίσουμε στο γήπεδό μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στη δυναμική μας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα παιχνίδι με ομάδα πολύ έμπειρη, με παίκτες που ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι και χρειάζεται να δείξουμε όλα τα καλά στοιχεία, που δείχνουμε τελευταία και κάτι παραπάνω. Λίγο αυταπάρνηση περισσότερη ακόμα, γιατί οι απουσίες είναι σημαντικές».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλη Λούντζης, τόνισε: «Είναι αρκετά κρίσιμο παιχνίδι. Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες παλεύουν για μια θέση στα πλέι οφ και ένα πλεονέκτημα έδρας. Οπότε δεν έχουμε το περιθώριο να μην βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Και επίσης είναι ένα παιχνίδι που γίνεται στην έδρα μας. Η Βίρτους είναι μπροστά μας, οπότε πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η αντίπαλός μας βγάζει  σκληράδα και δείχνει πως θέλει πάρα πολύ την κάθε νίκη. Δεν αφήνουν καμία φάση να πάει χαμένη και για 40 λεπτά προσπαθούν να πιέσουν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς νιώθουμε καλά. Είμαστε όλοι αρκετά έμπειροι μπορώ να πω. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει ο κόουτς να παίζεται το παιχνίδι. Όλοι έχουμε μπει στη φιλοσοφία του και σε άμυνα και σε επίθεση, οπότε νομίζω ότι όλο αυτό βγαίνει προς τα έξω είτε με απουσίες, είτε χωρίς».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ ΛΟΥΝΤΖΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…