Skip to main content

Γ. Μπαρτζώκας: «Με κάλυψε απόλυτα η ανακοίνωση της ομάδας» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη επί του Προμηθέα, αλλά και όσα εξωαγωνιστικά διαδραματίστηκαν μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ.

«Είχαμε καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Ο Προμηθέας είναι πάντα μια σοβαρή ομάδα. Πολύ καλή στο iso, πολύ καλή σε παίκτες που δημιουργούν τα δικά τους σουτ και με καλούς κανόνες αμυντικούς. Επρέπε να παίξουμε κατά διαστήματα σοβαρά για να κερδίσουμε το ματς. Πολλές φορές κάναμε επιπόλαια πράγματα όταν η διαφορά έφυγε στους 18 πόντους. Πρέπει όλοι οι παίκτες να δείξουν πως τον βαθμό ετοιμότητάς τους εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Εμείς, πλέον, επικεντρωνόμαστε στις μεγάλες συναντήσεις που έχουμε».

Στην συνέχεια, κατόπιν ερώτησης για το πως βιώνει την κατάσταση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, είπε: «Όπως είπατε έχει ενταθεί, δεν δημιουργήθηκε τώρα, είναι τρία χρόνια συνέχεια. Προφανώς έχει σχέση με τα αποτελέσματα που είχαμε στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια και στο ελληνικά πρωτάθλημα. Νομίζω, όμως, ότι με αυτό που έγινε, και μπορώ να το αναλύσω και με νούμερα αν θέλετε, βοηθήσαμε να αυξηθεί το ενδιαφέρον που υπάρχει για το μπάσκετ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα στα site, στο ενδιαφέρον του κόσμου, στην αύξηση των εισιτηρίων, την αύξηση των μπάτζετ των ομάδων, στα μεγαλύτερα έσοδα. Άρα σιγά-σιγά το μπάσκετ, γνώμη μου είναι πως ανθίζει ξανά, μετά την περίοδο κρίσης που είχε περάσει. Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός βοήθησε πολύ σε αυτό το γεγονός, γιατί πήγε δύο φορές σε φάιναλ φορ, δημιούργησε ξανά τις προσδοκίες ότι το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να είναι στην κορυφή της Ευρώπης, ακόμα κι αν το μπάτζετ του είναι το ένα τρίτο από άλλες ομάδες. Είναι ένας οργανισμός που αγαπήθηκε πολύ από τους φιλάθλους της ομάδας μας. Όσοι είστε κοντά το βλέπετε. Αγαπήθηκε για το ότι είναι μια ομάδα που μάχεται, παλεύει, έχει καλή χημεία μεταξύ των ατόμων της και φυσικά έπαιξε και πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία τρία χρόνια, κατά γενική παραδοχή όλων των ευρωπαίων προπονητών. Πήραμε επτά συνεχόμενους τίτλους και ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάρα πολλά χρήματα για να μας κερσδίσει κατά βάση. Αυτό λοιπόν είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε πώς έχει γίνει και πόσο ενδιαφέρον δείχνει ο κόσμος του. Άρα σε ένα βαθμό κάναμε καλό και σε αυτούς. Τώρα αν το δω λίγο αποστασιοποιημένα, θα έλεγα ότι με τιμάει κιόλας, γιατί έχουν φαγωθεί όλοι, ο κύριος Γιαννακόπουλος με αυτά που λέει εναντίον μου, αλλά και αυτοί που γράφουν γύρω-γύρω από αυτά που λέει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Έχουν φαγωθεί να φύγω από τον Ολυμπιακό. Οπότε αυτό με τιμάει γιατί δείχνει ότι κάτι καλό κάνω στην ομάδα».

Και συνέχισε: «Το αντιμετωπίζω έτσι. Αρκετά συχνά το αντιμετώπιζα με χιούμορ. Πολλές φορές όταν έλεγε ότι είναι 1.90 που δεν είμαι 1.90, είμαι δύο μέτρα, αλλά είμαι μικρό ανθρωπάκι, μία, δύο, πέντε, δέκα. Εγώ δεν έχω social media, μου τα έστελναν συχνά. Σκέφτηκα ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που ο κ. Γιαννακόπουλος στοχεύει κατά καιρούς. Όπως είπα και στην ΕΡΤ πριν, εγώ δεν έχω ούτε social, ούτε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από πίσω μου, ούτε ζήτησα ποτέ από τον Ολυμπιακό να υποστηρίξει αυτό το πράγμα, γιατί πιστεύω ότι είναι τοξικό. Εγώ ότι έχω να κάνω με τις σχέσεις μου με τους αντιπάλους, το έχω με τους προπονητές, που είναι συνάδελφοί μου. Και με τους οκτώ που έχει αλλάξει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό, γιατί σε αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια έχει αλλάξει οκτώ προπονητές. Μπορείτε να ρωτήσετε έναν προς έναν αν τους σεβάστηκα, αν τους υποδέχθηκα όχι μόνο με επαγγελματισμό, αλλά και με μία ζεστασιά εδώ και τι σχέσεις έχουμε και αφού έφυγαν από τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά λοιπόν τους συναδέλφους μου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήμουν όπως πρέπει. Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλη αυτή η προπαγάνδα, που γίνεται συστηματικά, αν έχει βγάλει κάποιος το δημοτικό, το καταλαβαίνει, καταλαβαίνει ότι είναι σταχωμένη. Aς δούμε τα θετικά της υπόθεσης. Εμένα με κάλυψε απόλυτα η ανακοίνωση της ομάδας μας και τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν νιώθω μόνος, αν θέλετε να σας το πω και αυτό. Επειδή είμαι ο προπονητής, όχι επειδή είμαι ο Μπαρτζώκας. Νιώθω την αγάπη, την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλης αυτής της τεράστιας μάζας των φιλάθλων της ομάδας. Και ενωμένοι θα κάνουμε όπως πάντα το καλύτερο για την ομάδα μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...