Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Να προετοιμαστούμε για τις μάχες που έρχονται»

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει με το 1-1 στις αποσκευές του από την Βαρκελώνη και σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, οι αγώνες στον Πειραιά θα είναι πραγματικές μάχες.

«Θέλω να συγχαρώ την Μπαρτσελόνα, άξιζε τη νίκη. Έπαιξαν με επιθυμία. Εμείς για δεύτερο ματς κάναμε πάρα πολλά λάθη και στις κρίσιμες στιγμές, όταν επιστρέψαμε και βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ, θεωρήσαμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες καλύτερες επιλογές, κάποιες καλύτερες αποφάσεις, ώστε να βάλουμε πίεση στην αντίπαλό μας. Όμως, η Μπαρτσελόνα σκόραρε αμέσως, μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Στην 4η περίοδο κάναμε τρία πολύ κρίσιμα λάθη στην επικοινωνία στην άμυνά μας, που επέτρεψαν στην αντιπαλό μας να βάλει ανοικτά τρίποντα, που τελικά καθόρισαν το αποτέλεσμα. Το σκορ είναι 1-1 και τώρα πάμε στο γήπεδό μας για δύο ακόμη ματς. Θεωρώ πως οι αγώνες θα είναι όπως ο αποψινός. Μια πραγματική μάχη. Ας προετοιμαστούμε για αυτό.

Ερωτηθείς τι άλλαξε σε σχέση με τον πρώτο προημιτελικό, απάντησε: «Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα, έχει παίκτες με προσωπικότητα, έχουν την στήριξη του Παλάου. Εμείς έπρεπε να ξεκινήσουμε πολύ καλύτερα. Δώσαμε στο ξεκίνημα 3-4 καλάθια και φάουλ. Όλα αυτά τα παιχνίδια, αυτού του είδους, η σκληράδα, η επαφή και η επιθετικότητα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Η ένταση είναι υψηλή, οπότε δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε έτσι. Τους δώσαμε 23-24 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό στο πρώτο μέρος. Τους δώσαμε επτά επιθετικά ριμπάουντ. Είχε να κάνει με την επιθυμία της Μπαρτσελόνα να κερδίσει. Ίσως να πιστέψαμε πως με τη νίκη στο πρώτο ματς ολοκληρώσαμε την αποστολή μας εδώ. Δεν θέλω, όμως, να το πιστέψω. Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία».

Τέλος, για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, είπε: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου. Σήμερα προπονήθηκε ατομικά στο ΣΕΦ, έχουμε 2-3 προπονήσεις να προετοιμαστεί. Είναι αδύναμος γιατί είχε υψηλό πυρετό, όμως, ελπίζω πως θα μας βοηθήσει».