Skip to main content

Η παρουσίαση του Φουρνιέ (vid)

Το απόγευμα της Πέμπτης (05/09) έγινε η επίσημη παρουσίαση του Εβάν Φουνιέ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού βρέθηκε στο πάνελ μαζί με τους Προέδρους, κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, και μίλησε για τα όνειρά του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

«Καλωσορίζουμε τον Εβάν στην οικογένεια του Ολυμπιακού», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την έλευση αυτού του αθλητή παγκόσμιου κύρους και αξίας. 'Έχει πετύχει σχεδόν 10.000 πόντους στο NBA. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Νομίζω θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την άφιξή του. Η ανάρτηση που είχε κάνει το 2022 λέει πολλά. Αυτή είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια. Και έφτασε η στιγμή να τον δούμε να έρχεται. Ο Παναγιώτης είχε πει ότι έχει κλείσει το ρόστερ. Αυτή ήταν τότε η απόφαση, αλλά μετά παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, με έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς να θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό, μόνο στον Ολυμπιακό τολμώ να πω».

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, υποστήριξε πως: «Ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι ένας μπασκετμπολίστας παγκόσμιας κλάσης, μια δυνατή προσωπικότητα. Έρχεται για να μας βοηθήσει να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Δεν τους κρύβουμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε την EuroLeague και όλους τους εγχώριους τίτλους. Από τις δηλώσεις του που διάβασα για τον τελικό του 2010 στο Παρίσι και την τρέλα του κόσμου, είχαμε τότε 8.000 φιλάθλους μαζί μας, φαίνεται ότι η ομάδα έχει συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια χτίζει την ιστορία της και την κληρονομιά της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ο Γάλλος διεθνής αφού χαιρέτησε στα ελληνικά τους παρευρισκομένους, τόνισε: «Γεια σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν μια σύντομη διαδικασία. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη και τον Γιώργο που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανέλα. Χθες ήταν μια τρελή εμπειρία. Από τις πιο τρελές μέρες που έχω ζήσει. Είμαι έτοιμος να δουλέψω, να μπω στις προπονήσεις, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ να εργαστώ με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε».

ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ