Skip to main content

Πρώτος και αήττητος

Η αυλαία του πρώτου γύρου έπεσε με τον Ολυμπιακό να είναι ο άτυπος πρωταθλητής χειμώνας όντας μόνος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα ακόμα ήσυχο απόγευμα απέναντι στον Ηρακλή και επικράτησαν 88-58 κάνοντας το 13/13.

Η αυλαία του πρώτου γύρου έπεσε με τον Ολυμπιακό να είναι ο άτυπος πρωταθλητής χειμώνας όντας μόνος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα ακόμα ήσυχο απόγευμα απέναντι στον Ηρακλή και επικράτησαν 88-58 κάνοντας το 13/13.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα και με κορυφαίους τους Γιοτάμ Χαλπερίν και Ζόραν Έρτσεγκ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη απέναντι στον Ηρακλή.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-26, 61-39, 88-58
Ανά δεκάλεπτο: 28-14, 16-12, 17-13, 27-19.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 6, Σπανούλης 15(1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4, Πελεκάνος 11(3), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 17(3), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 11(1), Κατσίβελης.
Ηρακλής (Καλαφατάκης): Πεταλωτής, Μπόουλντιν 9(1), Δεμερτζής 1, Παπανικολόπουλος 8, Αγγελακόπουλος, Τζάζβιν 12, Πέτροβιτς 7, Κοπρίβιτσα 2, Δέσπος, Ηλιάδης 7, Εϊτουταβίτσιους 2, Λαμπρόπουλος 10(1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Στην αρχή ο Ηρακλής προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό. Εμείς από τη μεριά μας. Προσπαθήσαμε να φανούμε έτοιμοι ενόψει ενός πολύ δύσκολου ματς. Κατά κάποιο τρόπο και εγώ βοήθησα να χάσουμε τον ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς δοκίμασα κάποια πράγματα που δεν έχουμε βάλει ούτε στην προπόνηση. Θέλαμε ο Παναγιώτης να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά τον βάλαμε με δυο τεσσάρια…». Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε στην αίθουσα η ιαχή γκολ από το Καραϊσκάκη και ο Ίβκοβιτς δεν διέκοψε: Έβαλε και τρίτο γκολ ο Ολυμπιακός.

Στον πρώτο γύρο και στην προκριματική φάση στην Ευρώπη πήγαμε καλά. Είχαμε καλά αποτελέσματα και πρέπει να συνεχίσουμε. Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό και από εδώ και πέρα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και ο κόσμος να έχει καλή παρουσία. Δυνατή προσπάθεια. Συνεχίζουμε και την Τρίτη θα πούμε περισσότερα πράγματα για τη Φενέρ.

Ο Τζαμόντ Γκόρντον θέλω λίγο να συγκεντρωθεί, του μίλησα και θα του μιλήσω ξανά γιατί άρχισε καλά, αλλά τώρα έχει χάσει τη συγκέντρωση του. Οι άλλοι τρεις έχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Να ξεχάσουμε το ΟΑΚΑ. Στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά, στο ΟΑΚΑ που δεν είχαμε ούτε έναν φίλαθλο, είχαμε καλύτερη επικοινωνία αντί για εδώ που δεν έχουμε ούτε έναν φίλαθλο. Μεγάλο παιχνίδι με Φενέρ και θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Να μην γίνει πανηγύρι.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους κι αυτό κάναμε και σήμερα. Το καλύτερο είναι ότι την Πέμπτη θα έχουμε επιτέλους τον κόσμο μαζί μας. Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας και τους χρειαζόμαστε.

ΜΑΤ ΝΙΛΣΕΝ: Έπαιξε για 40 λεπτά και έδειξε χαρακτήρα. Εμείς προερχόμασταν από ένα μεγάλο παιχνίδι και πηγαίνουμε σε ένα άλλο μεγάλο παιχνίδι. Το ζητούμενο ήταν να είμαστε συγκεντρωμένοι και είναι ευχάριστο που παρουσιαστήκαμε έτσι. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: Δεν μπορούνε να γίνονται θαύματα συνέχεια. Δεν επιδέχεται κριτική το ματς, αλλά είμαι πολύ εκνευρισμένος από την εικόνα μας. Δεν είχαμε διάθεση και δεν το ευχαριστηθήκαμε. Δεν κάναμε τίποτα σωστά. Δεν συγκρινόμαστε με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν δείξαμε διάθεση. Το μυαλό μας είχε διαγράψει το όνομα Ολυμπιακός και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Έχουμε μπροστά μας 13 τελικούς. Καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη να πετύχει το καλύτερο.