Skip to main content

Σίφουνας στη Γλυφάδα

Παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ και όντας σοβαροί από την αρχή ως το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» διέσυραν τον Ίκαρο Καλλιθέας με 56-102 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ και όντας σοβαροί από την αρχή ως το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» διέσυραν τον Ίκαρο Καλλιθέας με 56-102 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν τις διαθέσεις τους και παρά τον τραυματισμό του Μάρκο Κέσελ στο 5’ που αποχώρησε (διάστρεμμα δευτέρου βαθμού) δεν επηρεάστηκαν. Οι «ερυθεόλυκοι» επικράτησαν του αντιπάλου τους και στα τέσσερα δεκάλεπτα, δείγμα του ότι δεν χαλάρωσαν ούτε στιγμή, ενώ στο τέλος έφτασαν τη διαφορά στους 46 πόντους που αποτελεί και τη μεγαλύτερη φετινή τους νίκη στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 14-31, 27-56, 42-82, 56-102.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Ψαριανός, Τσώνος Β.
Ίκαρος Καλλιθέας (Άρης Λυκογιάννης): Χάρις 11 (1), Αγαδάκος 6, Φαλέκας 3 (1), Καραμπουλας 6, Πολυτάρχου 2, Καλαμπόκης 10, ΜακΑλάρνεϊ 9 (1), Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς, Δεληγιάννης, Τουντζιαράκης 7, Κατούφας.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 18 (4), Κέσελ 3 (1), Πελεκάνος 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Χαλπερίν 22 (4), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 11, Παπανικολάου 7, Ερτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 13 (1), Κατσιβελης 3 (1).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Φαίνεται ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για μας γιατί οι παίκτες μου είχαν συγκέντρωση και έδειξαν μια ομαδικότητα που τη χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή.

Είχαμε κάποιους απρόβλεπτους τραυματισμούς που ξεκίνησαν με τον Παναγιώτη και τελείωσαν σήμερα με τον Κέσελ. Ο Παπαλουκάς είχε μια θλάση, αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος την Πέμπτη και ο Μπουρούσης είχε κάποιους πόντους. Εμείς έχουμε 16 παίκτες και πιστεύω ότι θα βρούμε την καλύτερη χημεία και θα παίξουμε με το πνεύμα του νικητή αυτή την περίοδο που είναι η πιο σημαντική της σεζόν.

Σήμερα είχαμε μεγάλη ευστοχία και στο δίποντο και στο τρίποντο. Στη Βαλένθια μας περιμένει ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Γκόρντον είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σκέφτηκα να αλλάξω εξάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είπα ότι είναι νωρίς για να δώσω ευκαιρία στους νέους. Ο Χάλπεριν είναι παίκτης Ευρωλίγκα, προσπαθεί δυνατά στην άμυνα και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Σήμερα ζήτησα από τους παίκτες να είναι σοβαροί που δεν είχαμε τους Παπαλουκά και Γκόρντον και γι’ αυτό το λόγο δεν έπαιξαν μαζί ούτε λεπτό ο Σπανούλης με τον Τεόντοσιτς. Είμαστε σε μια περίοδο που ο καθένας πρέπει να ξέρει το ρόλο του.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Νομίζω ότι παίξαμε τόσο επιθετικά γιατί σεβόμαστε τον Ίκαρο και ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν. Από το πρώτο λεπτό προσπαθήσαμε να παίξουμε δυνατά. Δεν είχαμε δυο σημαντικούς παίκτες απόψε και όλοι μαζί προσπαθήσαμε πιο πολύ για να καλύψουμε το κενό. Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας.

Όλοι είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή σαν τον «Ντούντα». Από τους νεότερους ως τους παλαιότερους όλοι μαθαίνουμε. Η σεζόν είναι μεγάλη και όλοι έχουμε up και down. Η δουλειά μας είναι να μένουμε συγκεντρωμένοι. Όλοι πρέπει να βγάλουμε κάτι στο παρκέ για να βοηθήσουμε την ομάδα. Σήμερα είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα, αλλά είμαστε 16 παίκτες και όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό κάνει μια ομάδα καλή, ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν το ίδιο.

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος ειδικά στην άμυνα κι εμείς καθόλου. Είναι αλήθεια ότι η απουσία του Τόμπσον μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και στα ριμπάουντ και στον τρόπο που λειτουργήσαμε στην άμυνα. Το παιχνίδι τελείωσε για μας. Αύριο έρχεται ένας καινούργιος παίκτης για μας, ο Τζιγκάνοβιτς, ο οποίος θα μας δώσει όγκο μέσα στη ρακέτα και πιστεύω ότι και με την επιστροφή των τραυματιών που προσπαθήσαμε να τους δώσουμε σήμερα ρυθμό θα βρούμε τις λύσεις για να επιτύχουμε το στόχο που είναι η παραμονή στην Α1.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Εμείς ήμασταν πολύ αγχωμένοι και είχαμε και την έλλειψη του Τόμπσον. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι το ευχαριστηθήκαμε γιατί κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι μια γιορτή. Ευχαριστώ τον κόουτς που με εμπιστεύεται από την αρχή της χρονιάς και θα συνεχίσω να μαθαίνω. Είχα μια τεράστια ευκαιρία και προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος.