Skip to main content

Με το αριστερό…

Πριν την πρεμιέρα του Τοπ-16 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έλεγε ότι το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι το πιο δύσκολο έως τώρα για τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί απέναντι στους Τούρκους και γνώρισαν την ήττα με 84-70.

Πριν την πρεμιέρα του Τοπ-16 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έλεγε ότι το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι το πιο δύσκολο έως τώρα για τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί απέναντι στους Τούρκους και γνώρισαν την ήττα με 84-70.

Η Φενέρ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις διαθέσεις της και παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να προηγηθεί 26-33 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου για να απαντήσουν οι «ερυθρόλευκοι» με ένα σερί 7-0. Το ντέρμπι συνεχίστηκε ως το 35’ και σ’ εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ίβκοβιτς έπαθαν ολοκληρωτικό μπλακ άουτ δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και σιγά, σιγά να φτάσουν τη διαφορά και σε πολύ υψηλά επίπεδα που καθιστούν πολύ δύσκολη την αποστολή των «ερρυθρόλευκων» για την πρωτιά στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 58-55, 70-84.
Ανά δεκάλεπτο: 18-16, 15-17, 25-22, 12-29
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 15(2), Νεστέροβιτς 2, Σπανούλης 14(1), Μπουρούσης 7, Κέζελι, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10(1), Τεόντοσιτς 7(1), Χαλπερίν 5(1).
Φενέρμπαχτσε (Νέβεν Σπάχια): Ούκιτς 17(1), Ονάν 14(2), Λαβρίνοβιτς 4(1), Γιασικεβίτσιους 5(1), Πεκέρ, Σαβάς 7, Κίνσεϊ 3, Τόμας 19(2), Μέι 8, Πρέλτζιτζ 7(1).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Η Φενέρ ετοίμασε πολύ καλά το παιχνίδι και κέρδισε δίκαια. Εμείς ετοιμάσαμε ένα παιχνίδι έδρας. Βρήκαμε δύσκολο ρυθμό. Στην αρχή προσπαθούσαμε να φτάσουμε το σκορ και είχαμε το παιχνίδι υπό έλεγχο για 35 λεπτά. Τότε δεν βρήκαμε σωστές λύσεις. Αντιμετωπίζαμε μία κλειστή άμυνα και ήμασταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε 12-29 και ήταν ένα πραγματικό σοκ. Κανείς δεν το περίμενε. Για εμάς είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα. Θα πρέπει να βρούμε τη λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια στο Top 16 και θα πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα. Αναλαμβάνω την μεγαλύτερη ευθύνη. Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν περίμενα τόσο αρνητική απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έπρεπε να παίξουμε με τον ρυθμό και αυτό μας έλειψε. Ψυχολογικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα μας δεν είναι έτοιμη. Τελειώσαμε το ματς με τέσσερα γκαρντ. Είπα στον Μίλος να ρίξουμε τη διαφορά από τους οκτώ και ανέβηκε στους 14.

Οι παίκτες ήταν σοκαρισμένοι από το τελευταίο δεκάλεπτο. Τελευταία μας επιλογή ήταν η ζώνη. Είπαμε να παίξουμε ζώνη και οι παίκτες δεν πήραν θέση. Εμείς παίζουμε για τον κόσμο και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε για αυτό το παιχνίδι. Όπως φάνηκε η ομάδα ήταν πολύ πιεσμένη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ηταν ένα κακό παιχνίδι. Ολοι δικαιούνται μια κακή εμφάνιση, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είχαμε τον κόσμο και τον απογοητεύσαμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να φύγει. Μπορούμε να νικήσουμε την Φενέρ στην Τουρκία με μεγαλύτερη διαφορά. Στο χέρι μας είναι.

ΡΑΣΟ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ: Φάνηκε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση στο παιχνίδι. Είναι το Top 16 και όλα μπορούν να συμβούν. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν το περίμενε. Είναι μία γρήγορη φάση. Σε έξι εβδομάδες παίζουμε έξι παιχνίδια. Θα πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να βελτιωθούμε απέναντι στον Αρη και τη Ζαλγκίρις.

ΝΕΒΕΝ ΣΠΑΧΙΑ: Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω πως κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση φέτος και αξίζαμε τη νίκη. Είχαμε κάποιες ιδέες για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού και το 90% όσων προετοιμάσαμε δούλεψε καλά. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, αλλά πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους, γιατί υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμη μπροστά μας και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Θα έχουμε δύσκολο έργο στον δεύτερο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης τα ματς με τη Ζαλγκίρις και τη Βαλένθια δεν θα είναι εύκολα.