Skip to main content

Όσα δήλωσαν στη ΝΕΡΙΤ οι κύριοι Αγγελόπουλοι

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κύριοι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ.

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κύριοι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ.

Κύριε Αγγελόπουλε συγχαρητήρια, αλλά δεν νομίζω ότι για εσάς ήταν έκπληξη. Μας είχατε πει χθες στην ανοικτή προπόνηση πως τα μυστικά θα μας τα πείτε την Κυριακή. Έτσι δεν είναι;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα είναι Παρασκευή ακόμη, οπότε έχουμε πολλά να πούμε».

Τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ακόμη δεν το έχουμε αναλύσει, να ηρεμήσουμε πρώτα. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την ομαδάρα και τα υπόλοιπα την Κυριακή».

Και πάλι ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλη ανατροπή και πάλι από το 63-54 στο τέλος, τι σκεφτήκατε εκείνη την ώρα με το -9 και τον Βασίλη ουσιαστικά εκτός αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Η ελπίδα υπήρχε, ότι θα γυρίσει το ματς, θα κατέβει η διαφορά να μπει ο Βασίλης με καθαρό μυαλό και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει όπως και έγινε. Αλλά δεν είναι θέμα Βασίλη, είναι όλη η ομάδα. Ο Παπαπέτρου, σήμερα ο Κιριλένκο έμαθε και θα το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του, γιατί μάλλον αποσύρεται από ό,τι έχω ακούσει, ποιος είναι ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης πάλεψε σαν θηρίο, όλοι οι παίκτες. Είναι ομαδική προσπάθεια, είναι τι έκαναν οι προπονητές. Αυτή η ΤΣΣΚΑ νομίζω είναι η πιο δυνατή ΤΣΣΚΑ που έχουμε αντιμετωπίσει, σαν υλικό και σαν ομοιογένεια, σε σχέση με τις άλλες δύο φορές».

Είναι η συνήθεια γίνεται λατρεία για τον Ολυμπιακό; Να ανατρέπει παιχνίδι, να πηγαίνει στον τελικό και να καλομαθαίνει και τους φιλάθλους του;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν ξέρω, πάντως στον τελικό καλύτερα είναι να ξεκινήσουμε να προηγούμαστε. Να μην το ξαναζήσουμε αυτό από πίσω».

Κύριε πρόεδρε, πλέον ο μεγάλος τελικός, τι να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ήταν 1500 εδώ σήμερα, έδωσαν βροντερό «παρών», τι θα πρέπει να περιμένουν από έναν Ολυμπιακό που τα τελευταία τέσσερα χρόνια πηγαίνει για τρίτη φορά σε Final Four;

«Νομίζω θα έρθει κι άλλος κόσμος την Κυριακή, ο κόσμος ήταν καταπληκτικός σήμερα και θα βοηθήσει και στον τελικό. Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι το Κύπελλο αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, μην κοροϊδευόμαστε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να το πάρουμε, αυτό θέλουμε και αυτό αξίζουμε».

Το ερώτημα και προς τους δύο σας είναι θα δούμε κι άλλους φιλάθλους την Κυριακή, είδαμε σήμερα 1500…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μακάρι να μπορέσουνε να έρθουνε, να βρούνε εισιτήρια, δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού, μπορούν να βρουν απογοητευμένους που να θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Πάντως αυτοί που είναι εδώ, ζουν μαγικές στιγμές, ανεπανάληπτες, νομίζω είναι απίστευτες οι στιγμές, όσοι είναι εδώ μέσα ζούνε απίστευτες στιγμές».
Είχατε δηλώσει πως η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα αποτελούσε δικαίωση για εσάς, αυτή η πρόκριση τώρα στον τελικό είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκριση για εσάς;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν υπάρχει δικαίωση, εδώ είμαστε για άλλα πράγματα, όχι για να δικαιωθούμε εμείς».

Ο Ολυμπιακός πως πηγαίνει στον τελικό, Ρεάλ ή Φενέρ;

«Τώρα να ηρεμήσουμε και θα έρθουμε να το δούμε. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές. Η Ρεάλ είναι μέσα στην έδρα της, δεν έχουμε προτίμηση. Από τη στιγμή που κάναμε αυτό που κάναμε, πρέπει να ηρεμήσουνε οι παίκτες στην αυριανή προπόνηση και να προετοιμαστούν για την Κυριακή. Αυτό είναι κάτι που τα τελευταία τέσσερα χρόνια το έχουν μάθει και οι παίκτες και οι προπονητές, όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Δεν τρελαινόμαστε, τρελαινόμαστε λίγο εδώ τώρα 2-3 ώρες 4, αλλά αύριο θα γίνει σκάουτινγκ και προετοιμασία για τον τελικό. Μετά τον τελικό μπορούμε να τρελαθούμε».

Σας είδαμε και τους δύο, εδώ στη γωνία, σε κάθε σουτ σηκωνόσασταν και πανηγυρίζατε. Όταν μπήκαν τα τελευταία καλάθια και η ομάδα γύρισε το παιχνίδι, επέστρεψαν στο μυαλό αναμνήσεις και από το Λονδίνο και από την Κωνσταντινούπολη;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν νομίζω ότι είναι αναμνήσεις, με τον Ολυμπιακό ζεις κάτι καινούργιο κάθε φορά. Είδαμε ένα σχήμα με Πέτγουεϊ και Πρίντεζη μαζί, να τα βάζει ο Βασίλης  ενώ σε όλο το ματς τα έχει χάσει, να τα βάζει τα δύο δυσκολότερα σουτ του αγώνα, είδαμε φοβερή ψυχραιμία από όλους τους παίκτες μας, από τον Μάντζαρη, τον Σλούκα, τον Παπαπέτρου και όλους όσους βοηθήσανε, δηλαδή είναι κάτι καινούργιο κάθε φορά. Το οποίο αυτό, όταν είσαι πίσω στο σκορ, έχουν αρχίσει και πανηγυρίζουνε όλος ο στρατός ο ρώσικος, μετά τρελαίνεσαι, τι να κάνεις;»

Στην τηλεοπτική μετάδοση πάντως, η κάμερα έδειξε πως ο Βατούτιν, στο 63-59 ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ ήταν μπροστά η ΤΣΣΚΑ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:«Όταν τους φτάσαμε στους τέσσερις πόντους στα τρία λεπτά, αν θυμάμαι καλά γιατί μπορεί να είμαι και ζαλισμένος, εγώ ένιωσα και νιώσαμε πως άρχισαν να τρέμουν λίγο τα χεράκια τους. Να λέμε αλήθειες, να μην λέμε αλήθειες; Το είχαν καταλάβει πως το come back έχει ξεκινήσει, έρχεται…»

Έτσι είναι;

«Ε, νομίζω έτσι είναι, στα τρία λεπτά  ήταν καθοριστικό το σημείο εκείνο».