Skip to main content

Νίκη και ρεκόρ…

Με κορυφαίο τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά και εξαιρετικούς τους Μπουρούση, Νεστέροβιτς και Γκόρντον, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βαλένθια με 77-62 και πήρε μια σημαντική διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ισπανούς.

Με κορυφαίο τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά και εξαιρετικούς τους Μπουρούση, Νεστέροβιτς και Γκόρντον, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βαλένθια με 77-62 και πήρε μια σημαντική διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ισπανούς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός και θα θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που έφτασε και ξεπέρασε τα 300 κλεψίματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κι έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, ενώ όταν οι Ισπανοί προσπαθούσαν να μειώσουν οι παίκτες του Ίβκοβιτς είχαν πάντα μια απάντηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62
Ολυμπιακός(Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 17, Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελ 5, Νίλσεν 7, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν, Γκόρντον 7.
Βαλένθια(Πέσιτς): Κουκ 4, Ογκουστίν, Ρίτσαρντσον, Κλαβέρ16, Σιμεόν, Λίστσουκ 10, Μαρτίνεθ, Πιετρούς, Σαβάνοβιτς 13, Ντε Κολό 7, Φερνάντες, Γιαφτόκας 12.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με αντίπαλο μια ομάδα που δεν σταματά ποτέ να παίζει σε αρκετά ψηλό ρυθμό και σύμφωνα με την στατιστική έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Η Βαλένθια έλεγε πριν το παιχνίδι ότι δεν έχει άγχος και εμείς την αντιμετωπίσαμε με μια αρκετά καλή πιεστική άμυνα και την αναγκάσαμε σε 21 λάθη. Μας βγήκε το ματς, όπως θέλαμε, είχαμε 21 ασίστ, 10 λάθη και ωραίο ρυθμό. Προσπαθήσαμε να έχουμε ομαδικότητα και είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε τώρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο, μία εβδομάδα χωρίς Ευρωλίγκα και ελπίζω ότι δεν θα χάσουμε το ρυθμό μας.

Εννοείται ότι ήταν σημαντική διαφορά. Είχαμε συνολικά μια καλή προσπάθεια, παρότι δεν ξεκινήσαμε έτοιμοι το δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η μοναδική περίοδος, όταν δεχθήκαμε ένα 6-0 που δεν ήταν τόσο καλή».

Και ο Γιάννης και ο Ράσο ήταν πολύ καλοί σήμερα. Μπορώ να έχω και κάποια παράπονα επειδή ο Γιαβτόκας σουτάρε 4/4 και δεν του κάναμε φάουλ. Όμως και ο Γιάννης ήταν πολύ καλός και στην αρχή του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο όταν δεν ξεκινήσαμε σωστά».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: «Έχω πει πως τα κλεψίματα έχουν ρίσκο. Ίσως για τα πολλά κλεψίματα να παίζει ρόλο ότι μεγάλωσα ηλικιακά (γέλια). Αλλά Το πιο σημαντικό είναι στο τέλος να έχουμε περισσότερες νίκες.

Ηταν δύσκολο ματς, ας μην ξεχνάμε πως μας βαραίνει η ήττα της πρεμιέρας από την Φενέρ. Επρεπε να συγκεντρωθούμε, γιατί η Βαλένθια είναι καλή ομάδα. Μετά την έλευση του Πέσιτς, έχει δείξει άλλο πρόσωπο, είναι σαφώς βελτιωμένη. Έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα και το κάναμε. Σε κάποια διαστήματα του αγώνα το άγχος φάνηκε. Ξέρουμε καλά πως σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκα, ένας πόντος, μπορεί να σε στείλει στα πλέι οφ, να σου δώσει την πρώτη θέση ή να στείλει έξω από τη διοργάνωση. Γι αυτό έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος.

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: “Ήταν μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Παίξαμε καλά ως σύνολο και πετύχαμε τον στόχο μας. Τώρα πρέπει να πάμε και να νικήσουμε και στη Βαλένθια. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα”.

ΣΒΕΤΙΣΛΑΒ ΠΕΣΙΤΣ: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς Ιβκοβιτς για αυτή τη νίκη. Στο μπάσκετ δεν μπορείς να χάσεις το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Δεν παίξαμε καλά σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν χάσαμε το παιχνίδι τότε. Κάναμε 12 λάθη και δεν είχαμε ρυθμό, χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Η άμυνα των αντιπάλων μας ήταν πολύ σκληρή. Ξέραμε τι θα περιμέναμε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Φενέρμπαχτσε και ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για αυτόν. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν κακοί, δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά βελτιωθήκαμε, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά φαβορί για την πρόκριση στον όμιλο. Είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Έχει καλούς παίκτες, καλούς προπονητές και μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας και τη Βαλένθια και την Φενέρμπαχτσε/Ουλκέρ.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικές ομάδες. Άλλα πλεονεκτήματα έχει μια ομάδα και άλλα η άλλη. Όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παίξουν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και πιθανότατα και στον τελικό της Ευρωλίγκας».