Skip to main content

«Το υποσχέθηκα στον κύριο Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε όλα τα εύσημα στους παίκτες του για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας και αποκάλυψε ένα περιστατικό που έγινε στο ημίχρονο του τελικού κι έδωσε κίνητρο σ’ αυτόν και τους παίκτες του…

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε όλα τα εύσημα στους παίκτες του για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας και αποκάλυψε ένα περιστατικό που έγινε στο ημίχρονο του τελικού κι έδωσε κίνητρο σ’ αυτόν και τους παίκτες του…

"Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και στα 40 λεπτά. Δίκαια το κατακτήσαμε, ήμασταν οι καλύτεροι στο γήπεδο Παίξαμε αρκετά διαβασμένο μπάσκετ και χάσαμε μόνο λίγο τη συγκέντρωση προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου. Στο ημίχρονο πέρασε από τα αποδυτήρια ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και μας έδωσε παραπάνω ενέργεια και... ευθύνη να κερδίσουμε. Με ρώτησε αν θα κερδίσουμε και του είπα ότι θα το κάνουμε. Ευτυχώς κερδίσαμε και κάναμε αυτό που του υποσχέθηκα.

Δεν θέλω να μιλάω για τα προβλήματα που είχαμε. Τελείωσε χωρίς τα γνωστά προβλήματα και του χρόνου δύο ιστορικές ομάδες, αξίζει να παίξουν σε ένα γεμάτο γήπεδο και να αγωνίζονται στο πως θα στηρίξουν καλύτερα τις ομάδες τους. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα: “Όσο πιο γρήγορα γίνεται πρέπει να ξεχάσουμε το Κύπελλο. Σίγουρα ο ΠΑΟ και οι παίκτες του ήταν συναισθηματικά άδειοι. Εμείς πρώτα από όλα πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα ημιτελικά και μετά να δούμε τους τελικούς. Η σειρά θα είναι εντελώς διαφορετική από τον σημερινό τελικό. Τότε θα έχουμε χρόνο να τα πούμε. Να έχουμε μια γιορτή του μπάσκετ και να συνεχιστεί αυτή η ατμόσφαιρα”. 

Ο Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε και για τη μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη: "Σε όλο το παιχνίδι σκεφτόμουν να βάλω τον Σπανούλη. Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες μου και στον Σπανούλη. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά θέλησα να τον προστατέψω. Παίξαμε ομαδικά και με τα ημιτελικά ελπίζω να είναι έτοιμος”.

O τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε με τη σειρά του: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που άξιζε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν από την αρχή ως το τέλος. Είμαι υπερήφανος γι' αυτούς. Κατανοώ ότι λίγες μέρες μετά τον τελικό στη Βαρκελώνη ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτούς.

Η ενεργητικότητα και το κίνητρο είναι πολύ σημαντικά στο μπάσκετ. Μείναμε μέχρι το τέλος στο ματς το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Και πάλι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια ο κόουτς των πράσινων εξέφρασε παράπονα για τους διοργανωτές: "Σε ένα τελικό με δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη πρέπει να ντρέπονται όσοι διοργάνωσαν το ματς! Όταν ο Μπουρούσης κάρφωσε και στράβωσε η στεφάνη, ένας διαιτητής έλεγε να συνεχιστεί το ματς!

Να συνεχίσω; Δεν υπήρχε φως στα αποδυτήρια και των δύο ομάδων στο ημίχρονο. Ντροπή! Διευκρινίζω πως αυτά που λέω έχουν να κάνουν με την διοργάνωση και όχι με τον Ολυμπιακό. Είναι άξιος συγχαρητηρίων και σεβασμού ο Ολυμπιακός και κέρδισε δίκαια."

Αν θέλουμε να γίνει ένας τελικός αντάξιος των δύο ομάδων ας αποφασίσουμε από τώρα ποιο θα είναι το γήπεδο. Και όποιος θα θέλει να παίξει θα παίξει!

Σε αυτή τη χώρα αρέσει το μπάσκετ, ποιος είναι ο λόγος να μην το απολαμβάνουμε; Γιατί να έχει το γήπεδο 900 άτομα σήμερα και όχι 9.000 κόσμος;”.