Skip to main content

Τα συγχαρητήρια των Αγγελόπουλων

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας είναι η ένατη στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά η δεύτερη από τη στιγμή που την τύχη της ομάδας ανέλαβαν οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας είναι η ένατη στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά η δεύτερη από τη στιγμή που την τύχη της ομάδας ανέλαβαν οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Μετά το τέλος του νικηφόρου τελικού οι διοικητικοί ηγέτες των «ερυθρόλευκων» μίλησαν αρχικά στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης και στη συνέχεια σ’ όλους τους δημοσιογράφους.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό σε τρία διαφορετικά γήπεδα και όλοι πιστεύουμε ότι πάμε για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σ’ όλους»  και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Σε 10 μέρες καλώς εχόντων των πραγμάτων ξεκινούν οι τελικοί στο ΣΕΦ, σήμερα πανηγυρίζουμε, αλλά από τη Δευτέρα προπονήσεις πάλι. Στην Ευρώπη όλη τη χρονιά δείξαμε ότι ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες. Η σειρά με τη Σιένα δεν πήγε όπως θέλαμε, δεν απέδωσαν όπως έπρεπε οι παίκτες. Η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει, είμαστε αισιόδοξοι, του χρόνου το Φάιναλ Φορ είναι στην Κωνσταντινούπολη, μας αρέσει η Πόλη και ευχόμαστε να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε ότι δεν καταφέραμε φέτος».

Λίγη ώρα μετά, οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού μίλησαν σ’ όλους τους εκπροσώπους του Τύπου: «Έχουμε άλλες τρεις φορές να τον κερδίσουμε, αλλιώς αυτές οι νίκες δεν θα σημαίνουν τίποτα», σχολίασε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος επανέλαβε: «Σε δέκα μέρες έχουμε τελικούς καλώς εχόντων των πραγμάτων, οπότε πανηγυρίζουμε για σήμερα, συνεχίζουμε προπονήσεις, Πέμπτη με τον Άρη και ελπίζουμε σε γεμάτο γήπεδο»

Όσο για το αν πανηγύρισαν πιο πολύ το δεύτερο κύπελλο; «Σκεφτόμουν ότι είναι το δεύτερο, αλλά τελικά το πανηγύρισα πιο πολύ από το πρώτο», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΚΑΕ και ότι ρωτήθηκε για ποιο λόγο...  Γιατί είμαι Ολυμπιακός. Γιατί τρελαίνομαι.

Ο κύριος Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών του Ολυμπιακού: «Εμείς παίξαμε χωρίς τον βασικό μας σέντερ, τον καλύτερο να τελειώνει τις φάσεις χωρίς τρίπλα στην Ευρώπη, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, οι υπόλοιποι που έπαιξαν έδειξαν τα αυγά τους όπως λέτε κι εσείς».
Ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσε με τη σειρά του τα εύσημα στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Η ομάδα πίστευε στις δυνατότητες της, στην Ευρωλίγκα για λόγους που δεν είναι της στιγμής δεν πετύχαμε αυτά που έπρεπε, η ομάδα πίστευε στον εαυτό της κι εμείς πιστεύουμε στην ομάδα, τους το έχουμε πει και το έχουμε και σε σας. Είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ. Ο κόσμος ήταν άψογος. Όπως και στο ΣΕΦ δεν έγινε τίποτα, έτσι και σήμερα με όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού μέσα δεν έγινε τίποτα, κι αυτό είναι θετικό» και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος συμπλήρωσε: «Έτσι όπως έγιναν τα μέτρα, μπορεί να έχει ο καθένας τέσσερις , πέντε χιλιάδες, κρίμα που δεν ήταν κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού χάρηκαν μ’ αυτή την επιτυχία, αλλά έως εκεί: «Ζούμε τη στιγμή, είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε», σχολίασε με νόημα ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος πριν πάρει και πάλι το λόγο ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Και το πρωτάθλημα θέλουμε να το πάρουμε και πιστεύουμε ότι θα το πάρουμε, το καλοκαίρι θα ακολουθηθεί η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί με βάση το που ζούμε και την κατάσταση που επικρατεί».

Τέλος, σ’ ερώτηση για το να υπάρχει κίνδυνος να χορτάσουν σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος επεσήμανε και πάλι με νόημα: «Δεν πήραμε κανένα πρωτάθλημα ακόμα, τίποτα δεν πήραμε».