Skip to main content

Πρόβα τζενεράλε…

Ο Ολυμπιακός έκανε το 11/11 και συνεχίζει. Με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στη μέση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να πατάει παρκέ για αγώνα ύστερα από εφτά μήνες και μια μέρα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Καβάλα με 81-60.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 11/11 και συνεχίζει. Με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στη μέση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να πατάει παρκέ για αγώνα ύστερα από εφτά μήνες και μια μέρα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Καβάλα με 81-60.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ στις αρχές της επανάληψης προηγήθηκαν με 25 πόντους (53-28) πριν χαλαρώσουν και δώσουν το δικαίωμα στην Καβάλα να μειώσει στους 13 (53-40). Στα τελευταία λεπτά όμως οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκαν και πάλι τον καλό τους εαυτό κι έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Το αρνητικό από τον αγώνα με την Καβάλα ήταν ο τραυματισμός του Μάρκο Κέσελ στο 2’ του αγώνα. Ο Σέρβος φόργουορντ υπέστη διάστρεμμα και θα έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης να είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 43-24, 60-45, 81-60
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 6, Γκόρντον 7, Σπανούλης 3, Βασιλόπουλος 4 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 8 (2), Παπανικολάου 5, Ερτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3 (1)
Καβάλα (Πρίφτης): ΜακΙντος 4, Παλάσιο 12 (1), Κοστόφ 1, Χαφ 4, Παπανικολάου 3, Σιμονς 6, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 18 (3), Καραποστόλου, Αγγελόπουλος 8

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μίλησε μόνο για το παιχνίδι με την Καβάλα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε…

ΚΑΒΑΛΑ: Δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση για 40 λεπτά και αυτό δεν μου άρεσε. Στην Τρίτη περίοδο χαλαρώσαμε πολύ και χάσαμε στο επί μέρους σκορ. Δεν καταλαβαίνω πολύ το παιχνίδι που παίξαμε. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι μας ήταν ισορροπημένο. Στο δεύτερο όχι. Κάναμε πολλά τρίποντα και δεν ακουμπήσαμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε αγωνιστικά λεπτά στον Βασιλόπουλο που δούλεψε σκληρά σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα χαλάρωσε όταν μπήκε, αλλά ο ίδιος ήταν πολύ καλός. Έδωσε πολλή ενέργεια στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος και θα παίξει περισσότερο στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

ΜΙΛΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ: Το παιχνίδι του Μίλος με το ντέρμπι δεν έχει καμία σχέση. Σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερα.

ΝΤΕΡΜΠΙ: Θα ετοιμάσω τους παίκτες να παίξουν ένα εύκολο παιχνίδι. Είναι το ευκολότερο παιχνίδι μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε πλήρεις. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας και το άγχος. Αν παίζαμε στο ΣΕΦ θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχω σκεφτεί καθόλου τον Παναθηναϊκό. Αύριο θα γίνει η πρώτη προπόνηση εν όψει ντέρμπι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ο Σπανούλης ξέρει γιατί άλλαξε ομάδα και θα είναι το πρώτο του ντέρμπι εναντίον της προηγούμενης ομάδας του. Μπορώ να ετοιμάσω τον παίκτη ψυχολογικά.

ΜΑΤ ΝΙΛΣΕΝ: Ο Νίλσεν θα μας βοηθήσει πολύ μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν ξέρω αν θα παίξει στο ντέρμπι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσος καιρός έχεις περάσει. Είχαμε μεγάλη ανυπομονησία για να παίξω. Νιώθω πάρα πολύ καλά και χαίρομαι γι’ αυτό. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά, να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολους πόντους. Κάναμε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο και δώσαμε την ευκαιρία στην Καβάλα να πλησιάσει. Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας. Στις τελευταίες τρεις μέρες που απομένουν για το ματς με τον Παναθηναϊκό θα δουλέψουμε σκληρά. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Έχουμε αυτογνωσία και ξέρουμε που ήρθαμε να παίξουμε. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Μοιράσαμε τον χρόνο και κρατήσαμε φρέσκους τους παίκτες. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και νομίζω ότι χρησιμοποιήσαμε καλά το παιχνίδι. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και πολιτισμένο παιχνίδι την Τετάρτη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ήταν ένα δύσκολο τεστ για εμάς και αντεπεξήλθαμε καλά. Ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια για εμάς και θα πρέπει να βελτιωθούμε. Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Εύχομαι τα καλύτερα στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που επέστρεψε υγιής».