Skip to main content

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: Για μας είναι οι πρωταθλητές

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα της NOVA λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα της NOVA λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Νομίζω ότι είναι μια βραδιά που δεν υπάρχει λόγος κανένας να δακρύσει κανείς για την ήττα του Ολυμπιακού. Αξίζει στην ομάδα σας χειροκρότημα για τη μεγάλη προσπάθεια, έπαιξε έναν τελικό παλικαρίσια, έπαιξε σε μια ξένη έδρα και τον έχασε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτά που είπες και άλλα είπαμε στους παίκτες στα αποδυτήρια και αυτά θέλουμε να πούμε και σε εσένα και σε όλη την Ελλάδα, ότι είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, έπαιξε τον τρίτο τελικό μέσα σε τέσσερα χρόνια, τον τέταρτο τελικό τα τελευταία έξι χρόνια και είναι, βάσει αποτελεσμάτων, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία εφταετία. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, αναγνωρίζεται από όλο τον διεθνή Τύπο, από όλους τους αντιπάλους μας, είμαστε υπερήφανοι, η ομάδα μας έπαιξε ουσιαστικά έναν τελικό με την ΤΣΣΚΑ προχθές και είχε έλλειμμα ενέργειας το οποίο φάνηκε και στο παιχνίδι μέσα, σαν πρώτη τοποθέτηση».

Να ρωτήσω κάτι, εάν το παιχνίδι αυτό γινόταν σε ένα άλλο γήπεδο και δεν γινόταν σε αυτό εδώ, στην έδρα ουσιαστικά του αντιπάλου, μπορούσε να είναι διαφορετική η εικόνα;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω πως θα κερδίζαμε, έτυχε να παίξουμε έναν τελικό εκτός έδρας, μέσα στη Μαδρίτη με τόσο κόσμο, πιστεύω πως εάν ήταν σε ένα άλλο γήπεδο θα κερδίζαμε χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα δεν είχε αδειάσει και αγωνιστικά μετά το θαύμα, τον άθλο με την ΤΣΣΚΑ. Όλα αυτά έχουν την σημασία τους, δεν υπάρχει απογοήτευση, είπαμε στα παιδιά ότι είναι οι πρωταθλητές, για εμάς είναι οι πρωταθλητές, παίξανε εντυπωσιακό μπάσκετ που το θαυμάζει όλη η Ευρώπη, εντάξει, η Ρεάλ αξίζει συγχαρητηρίων, δεν ξέρω αν αξίζει θαυμασμού με το μπάσκετ που έπαιξε και με την πορεία της τη γενικότερη. Ο Ολυμπιακός φέτος κέρδισε τρεις φορές συνεχόμενες τη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ με πενταπλάσιο μπάτζετ εδώ μέσα, τη Φενέρ, την Εφές και έχει κερδίσει όλες τις ομάδες, έχει παίξει εντυπωσιακό μπάσκετ. Οπότε είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχουν πετύχει τα παιδιά».

Λοιπόν, στη δεκαετία του 70’ που κανείς μας δεν παρακολουθούσε μπάσκετ στην πραγματικότητα, λόγω ηλικίας εννοώ. Η Βαρέζε είχε χτίσει μια δυναστεία, είχε παίξει σε 10 τελικούς και κέρδισε τους πέντε. Η αίσθηση που έχετε στο μυαλό σας ποια είναι, θέλετε τον Ολυμπιακό σε όσους περισσότερους τελικούς μπορεί και να το παίρνει όποτε μπορεί;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο στόχος είναι πάντα το Final Four, του χρόνου στο Βερολίνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο Βερολίνο, γιατί το 2009 δεν τα καταφέραμε εκεί, του χρόνου είναι ευκαιρία να πάμε καλύτερα στο Βερολίνο».
Μπροστά σας έχετε τώρα και το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν τελείωσε η χρονιά εδώ πέρα, εδώ τελείωσε η ευρωπαϊκή χρονιά απόψε και στην πραγματικότητα εάν το δούμε λίγο ψυχρά και λίγο ρεαλιστικά, είναι ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει σε αυτή την ομάδα για να μην τελειώσει τη σεζόν με άδεια χέρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτό είπαμε μέσα στα αποδυτήρια, αυτό είπε και ο κόουτς στα παιδιά. Ότι τώρα το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος, δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωση μας, πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Είναι νωρίς να κάνουμε οποιονδήποτε απολογισμό, μόνο της ευρωπαϊκής σεζόν μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό, αλλά έχω την εντύπωση πως κερδίσατε έναν προπονητή και τουλάχιστον δύο νέους παίκτες, δηλαδή μας συστήσατε τον Σφαιρόπουλο ως προπονητή του υψηλότερου επιπέδου γιατί το ότι ήταν καλός προπονητής το ξέραμε και τον Παπαπέτρου με τον Αγραβάνη. Αποτελούν κομμάτι από το αύριο του Ολυμπιακού όλα αυτά;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ισχύουν όλα αυτά, όλη η Ευρώπη τα είδε, ο Παπαπέτρου είχε την ατυχία και μπήκε στα μέσα της σεζόν, δηλαδή πιστεύω θα ήταν ακόμη καλύτερος αν δεν είχε τον τραυματισμό και έπαιζε σερί, το ίδιο και ο Αγραβάνης, είχε και αυτός έναν τραυματισμό, έμεινε δύο μήνες έξω εάν θυμάμαι καλά, είχε τραυματισμούς η ομάδα στην πορεία, ίσως ήταν και αυτό η αιτία που παίξαμε με μειονέκτημα έδρας και όχι με πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Και αν το δούμε ψυχρά, η αιτία που δεν ήμασταν στο περσινό Φάιναλ Φορ ήταν ο τραυματισμός του Σπανούλη και του Πρίντεζη και πάλι αποκλειστήκαμε εδώ μέσα στο πέμπτο παιχνίδι με μειονέκτημα έδρας. Όπως είπες, όμως, σωστά συνεχίζουμε, την Πέμπτη ξεκινάμε τα πλέι οφ, αυτό είπε και ο κόουτς μέσα, θέλουμε τον κόσμο να δείξει τη στήριξη του, την αγάπη του και την υπερηφάνεια του γι αυτή την ομάδα, άσχετα εάν την Πέμπτη παίζουμε με την Αμαλιάδα το πρώτο παιχνίδι. Ξεκινάει μια πορεία για να πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτό είναι το επόμενο μήνυμα».

Το δικό σας μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που μας παρακολουθεί αυτή τη στιγμή και μας ακούει;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν εδώ, ήταν συγκλονιστικοί, ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου, από Αυστραλία, από Αμερική, από παντού και ήταν συγκλονιστική η υποστήριξη τους. Το μήνυμα αυτή τη στιγμή είναι “πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα” και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που έχουμε φτιάξει. Νομίζω όλοι μας δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, νομίζω όταν ηρεμήσουμε κάποια στιγμή, θα το συνειδητοποιήσουμε».
Το δυστύχημα είναι πως την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, εσείς το είχατε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα είναι άλλοι οι νικητές…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εμείς είπαμε στα παιδιά μέσα πως είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές με το μπάσκετ που παίξανε, με τις αντιξοότητες και με όλα τα δεδομένα που υπάρχουνε, οπότε έχουμε γράψει ιστορία στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έχει γράψει ιστορία, και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία εφταετία, ακόμη και σήμερα. Οπότε η ιστορία είναι δεδομένο ότι έχει γραφτεί, για το μέλλον θα δούμε. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το σημαντικό είναι να είμαστε στο Βερολίνο, αυτό θα μας καταστήσει για άλλη μια χρονιά στην ελίτ της Ευρώπης, αυτός είναι ο στόχος. Το να φτάνεις στον τελικό μέσα στη Μαδρίτη και να το χάνεις, όταν έχεις αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, έτσι είναι το μπάσκετ. Κι αν σκεφτούμε τι σημαίνει Ρεάλ Μαδρίτης, τι υπάρχει από πίσω, τι μπάτζετ υπάρχουν, ποιος χρηματοδοτεί και φτάνεις να παίζεις έναν τελικό εδώ μέσα ενώ έχουν χάσει δύο σερί και να έχουν να το πάρουν 20 χρόνια, εντάξει, να μην έχουμε και κανέναν αντίπαλο στην Ευρώπη.