Skip to main content

Ούτε καν προπόνηση…

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός με τους Τεόντοσιτς και Σπανούλη να κρύβουν την μπάλα δεν έκανε ούτε καν μια καλή προπόνηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά και πέρασε πιο εύκολα από ποτέ (70-94) από το συγκεκριμένο γήπεδο.

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός με τους Τεόντοσιτς και Σπανούλη να κρύβουν την μπάλα δεν έκανε ούτε καν μια καλή προπόνηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά και πέρασε πιο εύκολα από ποτέ (70-94) από το συγκεκριμένο γήπεδο.

Υπό το βλέμμα της αρραβωνιαστικιά τους Μάγιας Ογκνιάνεβιτς για πρώτη φορά, ο Τεόντοσιτς έκανε μαγικά πράγματα στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα και ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είναι… διαστημικός απέναντι σ’ ένα Μαρούσι που έτσι κι αλλιώς είναι αδύναμο, πόσο μάλλον όταν παίζει χωρίς Γκαγκαλούδη, Κογιαντίνοβιτς κι ένα ξένο.

Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +25 (13-38) με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να έχουν 17/18 δίποντα και ποσοστό 94%! Με τα ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαοφρά ανέβηκε στους 30 (13-43) και σ’ εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν φρένο και ο «Ντούντα» άρχισε το ροτέσιον. Ακόμα κι έτσι η διαφορά έμεινε ψηλά και τα αρχεία άνοιξαν. Οι 28 πόντοι διαφορά στο ημίχρονο (28-56) έκανε τους πάντες να αναζητήσουν τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης όμως δεν ήταν το ίδιο κι αυτό κυρίως λόγω του Νέστωρα Κόμματου που πετύχαινε συνεχόμενα τρίποντα και φρόντισε να κρατήσει τη διαφορά, μειώνοντάς της στους 21 και στους 24 (54-78) στο τέλος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός δηλαδή ηττήθηκε στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο κι αυτό σίγουρα δεν άρεσε στον «Ντούντα» που συνέχισε όμως να κρατά στον πάγκο τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς (ο δεύτερος χτύπησε στο πρόσωπο στα μισά της τρίτης περιόδου, αποχώρησε για τα αποδυτήρια αλλά επέστρεψε μετά από λίγο).

Το Μαρούσι συνέχισε να ευστοχεί σε τρίποντα και στην τελευταία περίοδο μη επιτρέποντας στους «ερυθρόλευκους» να ανεβάσουν τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους και με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να χρησιμοποιεί μόνο αναπληρωματικούς και κυρίως παίκτες που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Για την ιστορία, οι δυο μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ  101-50  51 1973-74
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ   111-69  42 1992-93

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά βρέθηκαν και 400 φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 13-38, 28-56, 54-78, 70-94
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 7, Νοέας 3(1), Ακεψεμαϊδης 11(1), Χουέρτας 7(1), Χαριτόπουλος 7(1), Βαβάτσικος, Ουϊντεν 11(3), Σιαμανδούρας, Κόμματος 17(4), Τσόντσος, Σεφερίδης 5(1), Αγράβανης.
Ολυμπιακος (Ίβκοβιτς): Νεστέροβις 19, Γκόρντον 7(1), Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελ 13(2), Μαυροκεφαλίδης 4, Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 9, Παπανικολάου 11, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 17(3), Κατσίβελης 3(1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα καλό ρυθμό στο παιχνίδι και θέλαμε να έχουμε τον έλεγχο. Οι παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχαν 38 πόντους και στην συνέχεια χαλάρωσαν αρκετά. Το Μαρούσι βελτιώθηκε παρά τις απώλειες που είχε.

Σίγουρα αυτό το παιχνίδι δεν θα μας βοηθήσει επειδή η Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Οι 30 ασίστ και τα 10 λάθη δεν γίνονται στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει ενέργεια και έχουμε δύο σημαντικές απώλειες, τους Πελεκάνο και Παπαλουκά.

Η ώρα του αγώνα είναι πολύ καλή. Δεν είναι τρελοί στο ΝΒΑ που το κάνουν έτσι. Τα ματς είναι για τους φιλάθλους. Η χειρότερα ώρα είναι 5μ.μ.. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ώρα 5μ.μ. είναι εναντίον του μπάσκετ, δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί κανείς.

Ο Παπαλουκάς θα ξεκινήσει προπόνηση με τρέξιμο την Δευτέρα και θα δούμε, αλλά είναι δύσκολο καθώς έχει να παίξει δύο εβδομάδες. Ελπίζω να τον έχουμε στην αποστολή.

Ο Πελεκάνος έχει μυϊκό πρόβλημα και θα δούμε τι θα γίνει.

Το παιχνίδι είναι 40 λεπτά και νομίζω ότι το πρώτο δεκάλεπτο δεν μας βοήθησε. Η ομάδα έχει μία βελτίωση. Πρέπει να είμαστε ομάδα όταν θα χρειαστεί, δηλαδή στα πλέι οφ. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ατομικά και ομαδικά. Δεν ήθελα να χάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις πόντους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλαμε να μπούμε σοβαροί, ήταν σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλαμε να κάνουμε αυτό που πρέπει και όσο πιο γρήγορα να πάρουμε μεγάλο προβάδισμα στο σκορ. Δεν θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα.

Δεν κοιτάμε ποιος είναι ο αντίπαλος, κάνουμε την ίδια προετοιμασία και είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είτε ο αντίπαλος είναι η Ρεάλ είτε το Μαρούσι.

Έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και ήμασταν έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στην ώρα και στο παιχνίδι.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: Η ώρα είναι καλή για μπάσκετ, αρκεί να έρχεται ο κόσμος στα γήπεδα. Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο τα παιχνίδια μας να μην πέφτουν πάνω στο ποδόσφαιρο. Γίνεται υπέρμετρη προβολή του ποδοσφαίρου και αυτό κάνει ακόμα χειρότερα το δικό μας άθλημα.

Αν αφαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που μπήκαμε πολύ φοβισμένα στη συνέχεια ήμασταν καλοί. Προσπαθούμε να μάθουμε πολλά πράγματα στα παιδιά. Το Μαρούσι έχει καλές ακαδημίες και τις παρακολουθώ. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν και να βοηθήσουν.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι αθλητές ήταν «λυμένοι» και είχαν μία φυσιολογική πορεία. Από τη στιγμή που μπήκε η προπόνηση και με τον γυμναστή τα πράγματα άλλαξαν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μου για τρία δεκάλεπτα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΚΕΨΙΜΑΪΔΗΣ: Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θέλαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Μπήκαμε φοβισμένοι. Είχαμε σημαντικές ελλείψεις. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, στα επόμενα τρία παλέψαμε όσο μπορούσαμε και φανήκαμε ανταγωνιστικοί.