Skip to main content

Ήττα στην πρεμιέρα

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στους τελικούς των πλέι οφ.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στους τελικούς των πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό με 75-70 πληρώνοντας το άγχος που είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα και στο οποίο στάθηκε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-34, 51-56, 70-75
Ανά δεκάλεπτο: 21-15, 14-19, 16-22, 19-19
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9(1), Γκόρντον 7(1), Σπανούλης 12(1), Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 14, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 8, Χαλπερίν, Παπανικολαου, Έρτσεγκ 4(1), Τεόντοσιτς 14(2).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Μάριτς 14, Μπατίστ 13, Φώτσης 5(1), Σάτο 4, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 2.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Καλησπέρα σε όλους ήταν ένα σκληρό, πολύ σκληρό παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι, ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα και ένας δύσκολος αντίπαλος. Στα δίποντα είχε 58% και εμείς είχαμε 38%, πολύ χαμηλό ποσοστό, ενώ είχαμε μόνο έντεκα επιθετικά ριμπάουντ, αυτό σημαίνει ότι δεν είχαμε θέληση. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε πολύ εύκολα καλάθια από τον Παναθηναϊκό, από αυτά τα καλάθια ο Μάριτς μας έβαλε 14 πόντους. Ουσιαστικά χάσαμε τον έλεγχο, όπου είχαμε την πιθανότητα να οργανώσουμε το παιχνίδι καλύτερα, ενώ δεν βρήκαμε και τον ρυθμό μας. Το ματς κρίθηκε στο τρίποντο του Φώτση που αφήσαμε ελεύθερο και σε ένα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια και έχουμε δυο ημέρες για να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι".

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: "Τίποτα δεν τελειώνει. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 πολύ δίκαια. Άξιζε τη νίκη. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε το δεύτερο παιχνίδι".

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:
"Ήταν ένα ματς που έμοιαζε αρκετά με τα τρία προηγούμενα. Ήταν εμφανής η νευρικότητα και στις δύο ομάδες. Εμείς ήμασταν νευρικοί στην αρχή του ματς και κάναμε πολλά λάθη. Σε αυτό συνετέλεσε και η καλή άμυνα του Ολυμπιακού. Ο νικητής κρίθηκε ξανά στα τελευταία δύο λεπτά και η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα", δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: "Συγχαρητήρια και πάλι για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θέλω να καλέσω και το δικό μας κόσμο να δημιουργήσει ανάλογη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ".

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: "Το σημερινό ματς ήταν το πιο σημαντικό. Ήταν ένα σκληρό ματς, καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη και να σπάσουμε την έδρα του αντιπάλου. .Όμως δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Χρειάζονται τρεις νίκες για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μάς νίκησε στην κανονική περίοδο μέσα στην έδρα μας και αυτό το ματς πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι".