Skip to main content

Η συνάντηση δυο θρύλων…

Ο Μίλαν Τόμιτς και ο Αμπέρτο Ερέρος συναντήθηκαν δέκα χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Ευρωλίγκα και στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, γύρισαν το χρόνο πίσω μαζί με τον CEO της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Μίλαν Τόμιτς και ο Αμπέρτο Ερέρος συναντήθηκαν δέκα χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Ευρωλίγκα και στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, γύρισαν το χρόνο πίσω μαζί με τον CEO της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου.

Λίγο πριν το τζμάμπολ του αγώνα, οι δυο αρχηγοί του Ολυμπιακού και της Ρεάλ σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι αντάλλαξαν το φύλλο αγώνος του συγκεκριμένου αγώνα και στη συνέχεια το παρέδωσαν στους τωρινούς αρχηγούς των ομάδων. Τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Φελίπε Ρέγιες.

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι με τον φίλο μου Αλμπέρτο και τον πρόεδρο της Ευρωλίγκα. Πέρασαν γρήγορα τα χρόνια. Δεν θυμάμαι πολλά από εκείνο το παιχνίδι. Θυμάμαι πως ήταν ένα μεγάλο ματς επειδή ήταν το εναρκτήριο της Ευρωλίγκα. Θυμάμαι μόνο ότι χάσαμε. Χαίρομαι που κάθομαι δίπλα στον Ερέρος».

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΡΕΡΟΣ: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαι εδώ. Θυμάμαι τον αγώνα και είμαι χαρούμενος που συμμετέχουμε στον opening game. Ευχαριστώ τον Μίλαν Τόμιτς και τον πρόεδρο κ. Μπερτομέου για όσα κάνει η Ευρωλίγκα. Εύχομαι να επαναληφθεί το αποτέλεσμα που είχαμε πριν από δέκα χρόνια!»

ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ: «Είναι μεγάλη τιμή που πριν από δέκα χρόνια δύο ιστορικά σωματεία όπως ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ μας έδωσαν την ευκαιρία να μπούμε σε νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είμαστε περήφανοι που δύο θρύλοι όπως οι Τόμιτς και Ερέρος μας συνοδεύουν και στο αποψινό παιχνίδι.

Μετά από δέκα χρόνια επιστρέφουμε με μεγαλύτερη εμπειρία, διάθεση και μεγαλύτερα όνειρα. Σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουμε κάνει πολλά πράγματα, όχι πάντα καλά, αλλά ευχόμαστε να κάνουμε περισσότερα.

Εμείς μπορούμε να βάλουμε νέα πρότζεκτ στο τραπέζι, αλλά οι ομάδες είναι αυτές που πετυχαίνουν τις συμφωνίες.

Μπαίνουμε σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά έχουμε βάλει τις βάσεις.

Είναι καλό που έχουμε τηλεοπτική κάλυψη σε 196 χώρες στον πλανήτη. Η Ευρωλίγκα θα αναπτυχθεί κατά 22% φέτος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Στο φάιναλ φορ στο Παρίσι φτάσαμε το οικονομικό αποτέλεσμα 2% πάνω για όσα είχαν προβλεφθεί για το φετινό φάιναλ φορ.

Η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να εργάζεται για να αυξήσει την παρουσία της εκτός Ευρώπης.
Για μία ακόμη χρονιά η συνεργασία με το ΝΒΑ ήταν πολύ θετική και φαίνεται από τα αποτελέσματα.

Η Ευρωλίγκα θα προσπαθήσει να δώσει πρόσβαση σε περισσότερες χώρες. Αυτό φαίνεται κι από την παρουσία βελγικής ομάδας στους ομίλους.

Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το άθλημά μας παγκόσμιο μέσα από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και μέσα από το παιχνίδι της εβδομάδας».