Skip to main content

Δικαίωση του Ολυμπιακού στην υπόθεση Κελάτι

Με πρόσφατη απόφασή του το διαιτητικό όργανο της BAT της FIBA, δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της ΚΑΕ ΟΣΦΠ στην αντιδικία της με τον αθλητή Thomas Kelati και τον εκπρόσωπό του David Maravilla.

Με πρόσφατη απόφασή του το διαιτητικό όργανο της BAT της FIBA, δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της ΚΑΕ ΟΣΦΠ στην αντιδικία της με τον αθλητή Thomas Kelati και τον εκπρόσωπό του David Maravilla.

Στις 17 Ιουλίου 2009 ο Thomas Kelati είχε υπογράψει σύμβαση παροχής αθλητικών υπηρεσιών με την ΚΑΕ ΟΣΦΠ για τις αγωνιστικές περιόδους 2009-2010, 2010-2011 με την προυπόθεση ότι θα περνούσε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβαλόταν. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπέφερε από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Για το λόγο αυτό η ΚΑΕ ΟΣΦΠ θεώρησε τις ιατρικές εξετάσεις ανεπιτυχείς και και ότι η σύμβαση με τον αθλητή δεν ίσχυε.

Τον Ιούλιο 2010, ο αθλητής και ο εκπρόσωπός του προσέφυγαν στο ΒΑΤ της FIBA κατά της ΚΑΕ ΟΣΦΠ ζητώντας να τους επιδικασθεί αποζημίωση Δολ. ΗΠΑ 618.000 πλέον τόκων και εξόδων, λόγω άκυρης καταγγελίας της ανωτέρω σύμβασης. Ισχυρίστηκαν ότι η τότε διάγνωση των ιατρών της ΚΑΕ ΟΣΦΠ ήταν λανθασμένη σύμφωνα με γνωματεύσεις άλλων ιατρών στις Η.Π.Α. και ότι ο αθλητής δεν έπασχε από σύνδρομο προσαγωγών-κοιλιακών, αλλά αντιθέτως μπορούσε να αγωνιστεί και μάλιστα σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο χωρίς να χρειάζεται εγχείρηση ή οποιουδήποτε άλλου είδους θεραπεία.

Με την από 13.4.2011 απόφασή του, το διαιτητικό όργανο της FIBA έκρινε ότι η διάγνωση της ιατρικής ομάδας της ΚΑΕ ΟΣΦΠ ήταν ορθή, ότι ο γιατρός της είχε την απαραίτητη εμπειρία και τις ικανότητες για να φθάσει σε ένα αμερόληπτο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές εξέτασης που αποσκοπούσαν στη διάγνωση παρομοίων  παθήσεων,  ότι ορθώς έκρινε η ΚΑΕ ΟΣΦΠ ότι η σύμβαση παροχής αθλητικών υπηρεσιών του αθλητή ουδέποτε τέθηκε σε ισχύ. Επιπλέον επιδικάσθηκε υπέρ της ΚΑΕ ΟΣΦΠ όλα τα δικαστικά της έξοδα σε σχέση με τη διαιτησία.