Skip to main content

Το πρώτο βήμα

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στο ΣΕΦ τον Κολοσσό Ρόδου και έφτασαν εύκολα στη νίκη με το επιβλητικό 90-55.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στο ΣΕΦ τον Κολοσσό Ρόδου και έφτασαν εύκολα στη νίκη με το επιβλητικό 90-55.

Οι Ροδίτες αντέδρασαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όταν είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο τέλος της δεύτερης περιόδου και σ’ όλη την επανάληψη οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι.

Δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55
Aνά δεκάλεπτο: 19-18, 25-13, 23-13, 23-11
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9 (3), Πελεκάνος 3, Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7 (1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9 (1), Έρτσεγκ 15 (8ριμπ), Τεόντοσιτς 10 (7ασ), Κατσίβελης.
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6 (6ριμπ), Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανωλόπουλος 7 (1), Χαρίσης 11, Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 7 (1), Γεωργαλής, Δανάς, Ιβάνοβιτς.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ξέραμε όλοι ότι ήταν το πρώτο ματς στα πλέι οφ και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Η κανονική περίοδος δεν παίζει ρόλο, ούτε τα ρεκόρ. Είπα στους παίκτες μου το παράδειγμα του φίλου μου του Γκρεγκ Πόποβιτς μου που αποκλείστηκαν οι Σπερς από τους Γκρίζλις. Έχουμε αρκετούς τραυματισμούς. Το τελευταίο μας ματς ήταν πριν το Πάσχα, είχαμε διακοπή, αλλά πιστεύω θα βρούμε το ρυθμό μας. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στον τελικό Κυπέλλου».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ: «Ο Σφαιρόπουλος έλεγξε το παιχνίδι 17’ λεπτά. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά και βάλαμε μόνο 4 πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν θέλαμε να παίξουμε αργά. Δεν ήταν πρόβλημα η άμυνα. Δεν παίξαμε με ρυθμό. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχαμε παιχνίδια. Θα βρούμε ρυθμό και έχουμε καλύτερη κατάσταση μετά τους τραυματισμούς».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ: «Ο Γιώργος δεν χρειάστηκε ούτε να τον παρουσιάσω στους υπόλοιπους παίκτες. Είναι νέος-παλιός παίκτης του Ολυμπιακού. Είχαμε απρόβλεπτους τραυματισμούς με Βασιλόπουλο και Νεστέροβιτς. Αποφασίσαμε πριν τραυματιστεί ο Νεστέροβιτς να είναι εκτός ο Νίλσεν και πήραμε τον Πρίντεζη που ήταν ελεύθερος. Τον χρειάζομαι.

Είναι γεμάτος ενέργεια, φοβερή αντίδραση, αλτικότητα, τρέχει στον γήπεδο και εμείς θέλαμε φρεσκάρισμα. Δεν περιμένουμε να έχουμε ριζικές αλλαγές στο παιχνίδι μας. Στην προπόνηση ήταν θετική η παρουσία του. Είχε ανεβασμένο ρυθμός. Κινδυνέψαμε να μην μπορούμε να οργανώσουμε την προπόνηση. Ξεκινήσαμε με 16 παίκτες, αλλά έχουμε πολλούς τραυματισμούς».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ: «Ο Σπανούλης δεν ήταν έτοιμος. Έχει σοβαρό πρόβλημα με τους προσαγωγούς. Θα έχει καθημερινή πολύ σοβαρή θεραπεία. Έπρεπε να βγει ιατρικό δελτίο, αφού εκτός των άλλων είναι παίκτης της Εθνικής. Κάθε μέρα είναι εδώ στο γήπεδο και δουλεύει και τη Δευτέρα θα δούμε αν θα συνεχίσει τις θεραπείες».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ: «Περιμένουμε την απόφαση του. Ήταν πολύ σημαντικός στο κομμάτι παιχνιδιού, αλλά και της ομάδας. Είναι έμπειρος παίκτης και εξαιρετικός χαρακτήρας. Υπάρχουν κάποιες ελπίδες ακόμα».

ΖΟΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ: «Ήταν το πρώτο ματς των πλέι οφ. Ξεκινήσαμε νευρικοί και στην αρχή έπαιξε όπως ήθελε ο Κολοσσός. Στη συνέχεια ήμασταν αρκετά επιθετικοί, βρήκαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό και φθάσαμε εύκολα στην νίκη».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε απόλυτα δίκαια. Για εμάς είναι σημαντικό ότι είμαστε μια επαρχιακή ομάδα χωρίς πολλές δυνατότητες και παίζουμε για τρίτη σερί χρονιά στα πλέι οφ. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας. Είχαμε καλή οργάνωση επιθετικά και αμυντικά. Είχαμε καλές φάσεις και συνεργασίες, αλλά κάναμε αρκετά λάθη όταν πίεσε ο Ολυμπιακός στην άμυνα και πέτυχε εύκολα καλάθια. Για εμάς είναι σημαντικό να χαρούμε το παιχνίδι. Θέλουμε να μειώσουμε τα κακά διαστήματα που είχαμε και να αυξήσουμε τα καλά διαστήματα».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: «Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι. Ελπίζω να το διασκεδάσουμε και στη συνέχεια όσο μπορούμε. Κάθε φάση ήταν μια νέα εμπειρία. Το ματς ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό. Κοιτάμε την Τετάρτη».