Skip to main content

Παραλίγο 100…

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο μισό του αγώνα επικράτησε του Άρη με 97-70. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα και ήταν σοβαροί στην επίθεση, φτάνοντας δια περιπάτου στη νίκη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο μισό του αγώνα επικράτησε του Άρη με 97-70. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα και ήταν σοβαροί στην επίθεση, φτάνοντας δια περιπάτου στη νίκη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 14/14 και υπό το βλέμμα εκατοντάδων μικρών παιδιών από τα ιδρύματα «Μητέρα», «Η κιβωτός του κόσμου» και τα Special Olympics.

Ο Ολυμπιακός είχε για κορυφαίους τους Μπουρούση, Τεόντοσιτς και Βασιλόπουλο και παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε ακόμα και με 33 πόντους (84-51).

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 44-33, 75-47, 97-70.
Ανά δεκάλεπτο: 17-15, 27-18, 31-14, 22-23.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 9(1), Βασιλόπουλος 11(3), Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 5(1), Μαυροκεφαλίδης 13, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 7(1), Παπανικολάου 14(2), Τεόντοσιτς 13(2), Κατσίβελης.
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 16(2), Ταπούτος 14, Τάκερ 1, Τσαϊρέλης 10, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 14, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 6, Χρυσικόπουλος 3(1), Τόμας.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Η ομάδα μου κέρδισε δίκαια. Θα πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη. Έγινε κάτι απρόβλεπτο και απίστευτο όπως το τελευταίο δεκάλεπτο με την Φενέρ. Η ομάδα ήταν υπό πίεση και δεν είχε απόλυτη συγκέντρωση. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια», σχολίασε ο «Ντούντα» και συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει 16 παίκτες. Ο Παπαλουκάς που δεν έβαλε πόντο ήταν πολύ καλός. Έχουμε ένα πλεονέκτημα στην θέση «4» κι όποιος πιστεύει ότι αυτό είναι γιατί σήμερα ο Βασιλόπουλος είχε 3/4 τρίποντα, είναι γελασμένος. Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει τίτλους με σουτάκια. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής και δεν πρέπει να έχει πίεση για το αν θα τα βάλει ή όχι. Αυτό του είπα πριν το παιχνίδι. Θέλαμε ένα ματς που θα είχε μεγαλύτερο έλεγχο για 40 λεπτά.

Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να σταματήσουν να διαμαρτύρονται στους διαιτητές και να παίξουν μπάσκετ. Προσπάθησα να βοηθήσω και τους διαιτητές λέγοντάς τους να συγκεντρωθούν και να παίξουν.

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: Ξεκινήσαμε αγχωμένοι. Ισορροπήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Είναι λογικό να τρελαίνεσαι όταν έχεις ρυθμό και σε βγάζουν έξω.

ΣΑΡΟΝ ΝΤΡΟΥΚΕΡ: Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, εκτός από κάποιες φάσεις στο τέλος του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε. Ο Ολυμπιακός άνοιξε τον ρυθμό κι έπαιξε καλύτερα άμυνα με συνέπεια να ξεφύγει στο σκορ. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των δύο ομάδων αυτή είναι η διαφορά.

Οι προπονητές ζουν με πίεση και είναι κομμάτι της δουλειάς τους. Η ομάδα μας είχε κάποια άσχημα αποτελέσματα όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε σε πορεία τρίτης θέσης που είναι ο στόχος της ομάδας, είμαστε στα ημιτελικά του κυπέλλου και έχουμε καλή πορεία στο Eurocup. Όλα τα άλλα δεν είναι στα δικά μου χέρια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ: Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε καλά για αυτό. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε ανάλογα και δίκαια χάσαμε.