Skip to main content

Η δεύτερη φορά…

Ο Τζος Τσίλντρες θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε Φάιναλ Φορ κι αυτό είναι κάτι το σπουδαίο για τον Αμερικανός. Ο «Τσίλι» είναι από τους ηγέτες του φετινού Ολυμπιακού και στο παιχνίδι που σφράγισε την πρόκριση ήταν αυτός που πήρε την ομάδα στις πλάτες του…

Ο Τζος Τσίλντρες θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε Φάιναλ Φορ κι αυτό είναι κάτι το σπουδαίο για τον Αμερικανός. Ο «Τσίλι» είναι από τους ηγέτες του φετινού Ολυμπιακού και στο παιχνίδι που σφράγισε την πρόκριση ήταν αυτός που πήρε την ομάδα στις πλάτες του…

«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα το δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γι’ αυτό. Δεν έχει σημασία που θα λείπει ο Παναθηναϊκός γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια εξίσου καλή ομάδα τόσο στον ημιτελικό ή στον τελικό αν τα καταφέρουμε. Σίγουρα δεν θα είναι η ελληνική μονομαχία που έχει διαφορετικό ενδιαφέρον, αλλά θα είναι σπουδαία παιχνίδια και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι», τόνισε ο 27άχρονος φόργουορντ.

Ο «Τσίλι» μίλησε και για την… κόντρα με τον Γουντς: «Είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι αθλητικός και μοιάζουμε στον τρόπο που παίζουμε. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους.

Τι άλλαξε σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Γκντίνια; «Η διαφορά με την Τρίτη είναι ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν πηγαίναμε στα ριμπάουντ και δεν παίζαμε άμυνα. Σήμερα ήμασταν καλοί από την αρχή. Ήταν ένα παιχνίδι περηφάνιας και παίξαμε σαν ομάδα με ενέργεια».

Όσο για τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ; «Η Παρτιζάν θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Έχει κάνει απίστευτη πορεία ως τώρα και μην ξεχνάτε ότι μας έχει ήδη κερδίσει. Θα έχουμε καιρό να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Τώρα καλό είναι να χαρούμε για λίγο την πρόκριση, να ξεκουραστούμε κι από Δευτέρα επιστροφή στη δουλειά».

Ο Πάτρικ Μπέβερλι ήταν το κρυφό χαρτί του Παναγιώτη Γιαννάκη και συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση: «Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είμαι 21 ετών και είναι σπουδαίο για μένα να είμαι στο Φάιναλ Φορ. Σίγουρα το προτιμώ απ’ αυτό του NCAA».

Ο Αμερικανός φέτος πιστεύει ότι έχει γίνει καλύτερος: «Έχω μάθει πολλά φέτος. Από τον Τέο, τον Μίλος και τον Σκούνι. Όταν έρχεται η ώρα να μπω στο παιχνίδι προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και νομίζω ότι απόψε το έκανα. Η ειδικότητά μου είναι η άμυνα κι αυτό προσπαθώ να κάνω. Ελπίζω στο Φάιναλ Φορ να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και γιατί όχι να καρφώσω (γέλια)».

Ο Μπέβερλι ρωτήθηκε για το αν θα είναι σε θέση να μαρκάρει τον Ναβάρο σε περίπτωση που οι δυο ομάδες συναντηθούν στον τελικό: «Μια φορά όταν καθόμουν σπίτι στην Ουκρανία είχα δει τον Ναβάρο. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, είμαι θαυμαστής του. Τρομερή εκτέλεση, πολύ γρήγορα πόδια, αν πάμε με το καλό στον τελικό σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον και θα έχει πλάκα, αλλά πρώτα πρέπει να παίξουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα στον ημιτελικό».

Ο Σκούνι Πεν με τη σειρά του τόνισε για τη νίκη-πρόκριση: «Σήμερα μπήκαμε σαν μεγάλη ομάδα. Η μεγάλη μας διαφορά ήταν ότι πήγαμε καλά στα ριμπάουντ και δεν κάναμε λάθη. Την Τρίτη δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να παίξουμε άλλο παιχνίδι. Τα καταφέραμε. Υπήρχαν πολλά μεγάλα κίνητρα και μετά το παιχνίδι της Τρίτης ήμασταν πεσμένοι και τα είχαμε με τον εαυτό μας. Μιλήσαμε γι’ αυτό, προπονηθήκαμε καλά την Τετάρτη και το ξέραμε ότι θα κερδίσουμε».

Ο Αμερικανός πιστεύει ότι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ είναι πέρα για πέρα δίκαια: «Το αξίζαμε να φτάσουμε στο Παρίσι, κουραστήκαμε και πλέον μπορούμε να το χαρούμε. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι σε φάιναλ φορ, αφού έχω παίξει και με το Οχάιο στο NCAA και είναι κάτι το σπουδαίο, πιστέψτε με».

Όσο για το μέλλον του; «Αν σταματήσω είναι σπουδαίο να το κάνω ως πρωταθλητής Ευρώπης. Όταν σταματήσω θέλω να είμαι στην κορυφή. Θα είναι καλό να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο, έχουμε μια ευκαιρία. Δεν ξέρω αν θα σταματήσω. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά. Έχω εύκολα δυο ή και τρία χρόνια ακόμα, αλλά δεν ξέρω».