Skip to main content

Συνεχίζεται το αήττητο

Το 18 στα 18 έκανε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο το Μαρούσι στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πολύ καλοί στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνοντας χωρίς προβλήματα στη νίκη με 92-76.

Το 18 στα 18 έκανε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο το Μαρούσι στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πολύ καλοί στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνοντας χωρίς προβλήματα στη νίκη με 92-76.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του και με κορυφαίο τον Κώστα Παπανικολάου είδε την ομάδα του να φτάνει εύκολα στη νίκη, αν και δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα και διατηρούσαν μια διαφορά ασφαλείας η οποία στο 28’ μειώθηκε σημαντικά (61-55). Ως εκεί όμως αφού από εκείνο το σημείο και ως το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικά φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 19 πόντους (88-69) στο 38.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-33, 68-55, 92-76.
Ανά περίοδο: 24-14, 19-19, 25-22, 24-21
Διαιτητές: Φούφης, Διαμαντής, Ταρενίδης.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 9, Πελεκάνος 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου 19, Έρτσεγκ 17, Τεόντοσιτς 9.
Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπόγιτς 7, Νοέας, Μπάγκαριτς 13, Ακεψιμαϊδης 6, Ουέρτας 13 (3), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18 (2), Κλεμέντε 15 (1), Σιαμαντούρας, Καλογιαννίδης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Το Μαρούσι δίκαια είναι στην τρίτη θέση και αυτή είναι μεγάλη δικαίωση για αυτούς. Το παιχνίδι δεν μου άρεσε, δεν ήταν στο ρυθμό που ήθελα να παίξει η ομάδα μου και μπορεί να είναι και λογικό. Το Μαρούσι προσπάθησε αλλάζοντας άμυνες να παίξει σε χαμηλό ρυθμό και εμείς δεν είχαμε την πρώτη αντίδραση, την διάθεση να πάρουμε όλες τις μπάλες. Ισως μας έλειπε η φιλοδοξία σε αυτό το ματς. Από την άλλη η απουσία τριών γκαρντ, των Χαλπερίν, Κέσελ και Γκόρντον δεν μπορούσε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό στην άμυνα. Θέλαμε να ξεκουράσουμε τον Νεστέροβιτς. Δεν είμαι δυσαρεστημένος, όμως μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Συνεχίζουμε χωρίς ρεπό την προετοιμασία για την Ευρωλίγκα.

Σκέφτηκα πάρα πολύ και στο ματς με τον Ικαρο πριν την Βαλένθια να δώσω στον Γκόρντον χρόνο συμμετοχής και στην Α1. Θα ήταν μεγάλο λάθος με αυτά που πάθαμε στις τελευταίες προπονήσεις. Τώρα θα το σκεφτούμε, ανάλογα με το πως θα πάνε οι τραυματισμοί του Κέσελ και του Χάλπεριν. Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε/Ουλκέρ, αλλά δεν το νομίζω.

Αυτό που έγινε με τον Μπουρούση είναι προσωπική μου ευθύνη. Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να βγούμε κερδισμένοι. Ο Μπουρούσης έχει τραυματισμό στο χέρι. Ξεκίνησε προετοιμασία τραυματίας, απουσίασε από τις περισσότερες προπονήσεις και αυτό είναι το θέμα. Έχει σοβαρό πρόβλημα στον μεταβολισμό του. Όταν πήρε μια ειδική φαρμακευτική αγωγή για αυτό, παρουσίασε αλλεργία. Δεν είναι θέμα των γιατρών, όμως. Εγώ το αποφάσισα γιατί δεν παίζει στο επίπεδο που θα μπορούσε. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε για το τάιμινγκ ή τη γνώμη των φιλάθλων. Με τον Μπουρούση έχω καλή σχέση. Δεν υπήρχε πειθαρχικό πρόβλημα.

Θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να κλείσει το ράγισμα. Θα έχω επικοινωνία με τους γιατρούς και ίσως αντιδράσει και νωρίτερα. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι αν θα προλάβει τον τελικό κυπέλλου. Χρειάζεται τουλάχιστον έναν μήνα, ωστόσο. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του. Αυτή είναι η απόφαση και συνεχίζουμε.

Ο Πεκέρ και ο Σαβάς είναι μεγάλοι παίκτες; Εγώ πιστεύω ότι ο Λουκάς είναι καλύτερος και από τους δύο. Προσπαθώ να σας απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις και εσείς μου λέτε κάτι τέτοιο. Μπορείτε να ελέγξετε λίγο τις ερωτήσεις, αν θέλετε να κρατήσετε την καλή μας σχέση. Τι να πω; Στο λοκ άουτ μπορεί να έρθει και ο Ντάνκαν. Πιστεύω ότι όλοι μας προσπαθούμε. Αν θεωρείτε ότι δεν κάνουμε κάτι καλό, η κριτική σας θα μας ανοίξει τα μάτια.

Θα κόψουμε την πίτα αύριο, θα φέρουμε τον Παναγιώτη εδώ αν γίνεται και θα έχω επαφή μαζί του. Την Τρίτη θα πάω στο νοσοκομείο. Δεν τον ξεχνάω, όχι μόνο εγώ ως κόουτς, αλλά και συνολικά ως Ολυμπιακός.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: Θέλαμε σε αυτό το ματς να έχουμε τον ίδιο ρυθμό και διάρκεια. Κάθε παίκτης που μπαίνει στο παρκέ να βοηθά να μην πέφτει ο ρυθμός. Το καταφέραμε αρκετά καλά. Αυτό που μας ενδιαφέρει στα ενδιάμεσα ματς του Top16 είναι να μένουμε στο ίδιο επίπεδο με αυτά της Ευρωλίγκας.

Προσπαθώ από την αρχή της χρονιάς να είμαι σε καλό επίπεδο και να μπορώ να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή όταν το ζητά ο προπονητής. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω από εδώ και πέρα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «Παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κρατά το ρυθμό του σε ψηλό επίπεδο. Εμείς θέλαμε να κοντράρουμε τον αντίπαλο, ως ένα βαθμό τα καταφέραμε και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε έναν καινούριο τρόπο παιχνιδιού για να μπορέσουμε να αντέξουμε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Υπάρχει βέβαια η σκέψη να βρούμε έναν αντικαταστάτη του Κόμματου. Είμαι ικανοποιημένος, αντέξαμε όσο μπορούσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια», τόνισε ο Αλεξανδρής.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΚΕΨΙΜΑΪΔΗΣ: Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε. Έλειψαν σημαντικά πρόσωπα από την ομάδα, όπως ο τραυματίας Κογιαντίνοβιτς και ο Κόμματος που αποχώρησε. Παρόλα αυτά σταθήκαμε αρκετά καλά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για αυτό. Νομίζω ότι δείξαμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε στην τρίτη θέση.