Skip to main content

Τιμήθηκε ο Χρήστος Ζούπας

Η Novo Nordisk Hellas (ΝΝΗ), η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, τίμησαν τον διακεκριμένο γιατρό, παλαίμαχο του μπάσκετ και νυν δήμαρχο Υμηττού κ. Χρήστο Ζούπα

Η Novo Nordisk Hellas (ΝΝΗ), η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, τίμησαν τον διακεκριμένο γιατρό, παλαίμαχο του μπάσκετ και νυν δήμαρχο Υμηττού κ. Χρήστο Ζούπα

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αλλάζουμε το διαβήτη» της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την «ΚΑΕ Ολυμπιακός» πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώην μπασκετμπολίστα, γιατρό - διαβητολόγο και νυν δήμαρχο Υμηττού κ. Χρήστο Ζούπα, για την ανεκτίμητη προσφορά του στον αθλητισμό και στον ιατρικό χώρο της διαβητολογίας.  Την απονομή έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μαζί με τους Γιάννη Μπουρούση και Γιοτάμ Χαλπερίν, ενώ ακολούθησε η βράβευση του έγκριτου επιστήμονα από τον Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

Λίγο μετά τη βράβευση, ο κ. Χρήστος Ζούπας δήλωσε συγκινημένος: «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά που μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα  να ξαναζήσω τα  παιδικά μου χρόνια, να ξαναβρεθώ στους  ίδιους  χώρους που για 20 ολόκληρα χρόνια έδωσα ένα κομμάτι από τον εαυτό μου. Στο  πρόσωπό μου τιμήθηκε η γενιά που μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και διέπρεψε σε ένα χώρο που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Γι’ αυτό ευχαριστώ τη Novo Nordisk , η οποία σκέφτηκε και  συνέβαλε στην σύλληψη και στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τον Παναγιώτη Γιαννάκη  γιατί θυμηθήκανε ότι υπήρξαν άνθρωποι  πριν από αυτούς οι οποίοι έχτισαν το σήμερα. Γιατί  αν δεν θυμάσαι το παρελθόν και δεν διαχειρίζεσαι το παρόν  δεν μπορείς να επενδύσεις  στο μέλλον. Και τέλος ευχαριστώ τον Παναγιώτη Φασούλα και το δήμο Πειραιά που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να με τιμήσει και να με καταξιώσει σαν ένα ν συνάδελφο δήμαρχο ενός  μικρότερου δήμου(Δήμος Υμηττού) σ’ αυτό το χώρο που λέγεται Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο αθλητισμός ενώνει  δεν πρέπει να χωρίζει. Ο αθλητισμός είναι ποιότητα ζωής και πάνω από όλα είναι έκφραση για διάθεση και  δημιουργία».

Ο ιατρός Χρήστος Ζούπας έστειλε το δικό του μήνυμα για τον διαβήτη: «Από την άλλη να θυμάστε ότι ο  διαβήτης στην σημερινή μας εποχή δεν είναι αρρώστια είναι τρόπος ζωής, ένας τρόπος που  διδάσκεται  και μαθαίνεται  και κανείς  εξοικειώνεται να ζει κανείς μαζί του για πολλά χρόνια».

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλης δήλωσε με τη σειρά του: «Ο γιατρός ο Χρήστος Ζούπας ήταν μέλος μιας ομάδας που έφεραν το μπάσκετ ψηλά στην Ελλάδα και τυχαίνει να είναι και Δήμαρχος. Είναι πολύ σημαντικό για μας να βραβεύουμε ανθρώπους που προσφέρουν στην  κοινωνίας μας και είναι μεγάλη τιμή και για μένα. Το μήνυμα είναι διαχρονικό και πάντα το ίδιο. Τα μικρά  παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Προτείνω στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γιατί δημιουργεί ευεξία στα παιδιά».

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» σέντερ έκανε και αγωνιστικό σχόλιο: «Φέτος είναι η χρονιά του Ολυμπιακού. Το Φάιναλ Φορ είναι ένα τουρνουά και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σπάσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα και να το κερδίσει. Βεβαίως, τρώγοντας έρχεται η όρεξη και είναι καλό να κερδίσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι δεμένος ως ομάδα και ο ένας καταλαβαίνει τα πατήματα του άλλου».