Skip to main content

Και τώρα ο τελικός…

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο την καλή τους άμυνα ανέβασαν τη διαφορά σε επίπεδα που δεν ένιωθαν κανένα κίνδυνο από τους θεσσαλονικείς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο την καλή τους άμυνα ανέβασαν τη διαφορά σε επίπεδα που δεν ένιωθαν κανένα κίνδυνο από τους θεσσαλονικείς.

Ο Ολυμπαικός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Πρώτος τελικός την Πέμπτη (26/5 – 22.00).

Τα δεκάλεπτα:
19-15, 43-39, 72-51, 87-64
Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 19-15, 24-24, 29-12, 15-13
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 13 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Ερτσεγκ 7 (1), Κατσίβελης 4.
Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπουρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ιβκοβιτς:
“Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Σίγουρα η προετοιμασία μας για το τρίτο ματς δεν έγινε με τη λογική του πως θα παίξουμε στους τελικούς. Στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ο Αρης έπαιξε πολύ καλά και η άμυνα μας δεν ήταν στο επίπεδο που περιμέναμε. Πριν πέντε μέρες με ρωτήσαμε για τον αιφνιδιασμό και τα γρήγορα καλάθια, χωρίς άμυνα, όμως, αυτό δεν υπάρχει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Παίξαμε χωρίς δύο παίκτες που είναι ελαφρά τραυματίες και ο Τεόντοσιτς και ο Γκόρντον, οι οποίοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω ότι και οι δύο θα είναι έτοιμοι για τον τελικό. Αρχίζουμε την προετοιμασία”.


Παπαλουκάς: “Τελειώσαμε τους ημιτελικούς. Ο Άρης ήρθε χωρίς άγχος, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε πιο ελεύθερα. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες σκέφτονταν περισσότερα τα ματς της Πέμπτης. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε και η διαφορά που υπήρχε φάνηκε. Από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι, είμαστε στο τέλος του δρόμου και πρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με την επιτυχία που θέλουμε”.

Μιλάμε για διαφορετικές ομάδες, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει σοβαρός και συγκεντρωμένος. Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικοί είναι οι τελικοί και θα συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και την ίδια διάθεση”.

Σούμποτιτς:
“Ήταν παιχνίδι προετοιμασίας και για τις δύο ομάδες. Ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες και δώσαμε ευκαιρίες σε κάποιους που δεν είχαν ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θέλαμε να δούμε αν αυτοί οι παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών και ελπίζω να τα ξεπεράσουμε, γιατί το πρωτάθλημα δεν θα μας περιμένει”.

Κασίροφ:
“Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και είναι δύσκολο να αγωνιστείς όταν κανείς δεν περιμένει ότι θα κερδίσεις. Είχαμε κάποιες θετικές στιγμές μέσα στο παιχνίδι και ελπίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει στις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ”.