Skip to main content

Μπλατ: «Στηρίξτε μας όπως κάνατε με την Εφές» (pics+vid)

Η πρώτη αποστολή του Ολυμπιακού στην… διαβολοβδομάδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για να στεφθεί, όμως, με επιτυχία και η δεύτερη, θα πρέπει -σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ- ο κόσμος των «ερυθρολεύκων» να δώσει αύριο (20/12, 21.00) βροντερό «παρών» στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια!


«Είναι το δεύτερο παιχνίδι της διπλής εβδομάδας και πάντα έχει μια ξεχωριστή δυναμική και για τις δύο ομάδες. Ελπίζω πως θα βγάλουμε στο παρκέ την ίδια ενέργεια με το τελευταίο μας παιχνίδι και πως με την βοήθεια του κόσμου και της σπουδαίας ατμόσφαιρας που δημιουργεί θα πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό το ότι όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητα της Γκραν Κανάρια. Έχει κερδίσει ήδη πέντε ματς στην Ευρωλίγκα φέτος και για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ποιοτικό παιχνίδι» και συνέχισε αναφερόμενος στον 6ο παίκτη... «Πραγματικά ελπίζω να έρθουν και να μας στηρίξουν με τον ίδιο τρόπο που μας υποστήριξαν στην αναμέτρηση με την Εφές. Χωρίς αμφιβολία ήταν ο βασικός λόγος της νίκης μας».


Όταν του ειπώθηκε πως κάποιοι θεωρούν εύκολη την αυριανή αναμέτρηση και αν έχει κάτι να τους πει, τόνισε: «Όπως είπα πριν έχουν κερδίσει ήδη πέντε αγώνες στην Ευρωλίγκα και η Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολη διοργάνωση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορώ να τους δώσω και το σίγουρο είναι πως οι παίκτες μου είναι γνώστες της ποιότητας της αντιπάλου ομάδας. Ο σπουδαίος Άλμπερτ Άινσταν έχει πει: ‘Δύο πράγματα στον κόσμο είναι απεριόριστα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Για το σύμπαν δεν είμαι και τόσο σίγουρος…».


Ερωτηθείς για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη, απάντησε: «Είχε έναν μυϊκό σπασμό στην μέση κατά την διάρκεια του αγώνα. Εμείς δεν ξέραμε αν θα ήταν σε θέση να συνεχίσει, όμως, ένιωσε λίγο καλύτερα προς το τέλος του αγώνα και ήθελε να φέρει πίσω στο παιχνίδι την εμπειρία του στα κρίσιμα σημεία. Το έκανε και πιστεύουμε πως θα είναι καλά για το αυριανό ματς».


Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την κίνησή του να επιβραβεύσει μετά το ματς τον Γιώργο Μπόγρη (αναλόγως έχει πράξει στο παρελθόν και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη), είπε: «Δεν προσπαθώ να κάνω κάποια ιδιαίτερη δήλωση με αυτό που κάνω. Έτσι ένιωσα. Απλά έφερα τα αισθήματά μου το… τραπέζι. Αυτά τα παιδιά είναι παίκτες ομάδας, νοιάζονται για την ομάδα, είναι επαγγελματίες, είναι βετεράνοι και όποτε χρειάζεται το δείχνουν αυτό. Δε έχουν κάθε φορά την ευκαιρία να το βγάζουν στο παρκέ, αλλά αυτό δεν αλλάζει την στάση τους και αυτός είναι ο τρόπος να κερδίζεις, αυτό είναι το DNA του Ολυμπιακού».

«Σας περιμένουμε όλους»


Ο Γιώργος Μπόγρης σχολίασε από την πλευρά του… «Το να συγκεντρωθούμε είναι το πιο εύκολο πράγματα στον κόσμο. Στην έδρα μας παίζουμε, το κίνητρο είναι τεράστιο και θέλουμε να πάμε ταμείο για την τελευταία μεγάλη νίκη. Από κει και πέρα, θεωρώ πως έχουμε και το βάθος και την εμπειρία, πολύ περισσότερο από την Γκραν Κανάρια και πως με την βοήθεια του κόσμου θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα ματς που θα μας κρατήσει στις πρώτες θέσεις».


Για την επιβράβευση του Μπλατ μετά το ματς με τους «μπλαουγκράνα» και το πως ένιωσε, είπε: «Τι να σου πω; Είναι ωραίες στιγμές αυτές για κάθε αθλητή και για μένα είναι γιατί ξέρω πόσο πολύ έχω προσπαθήσει και πόσο περιμένω μισή ευκαιρία να έρθει για να την αρπάξω από τα μαλλιά. Θεωρώ πως όποτε έρχονται οι ευκαιρίες προσπαθώ να ανταπεξέλθω και να δώσω ότι μπορώ για την ομάδα μου. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να έρχονται πιο συχνά και περισσότερες, ώστε να δείξω τι πραγματικά αξίζω και τι δουλειά έχω κάνει μέσα στο γήπεδο».


Ερωτηθείς για το κλειδί της νίκης στην Ισπανία, απάντησε: «Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών, καταφέραμε να ‘κόψουμε’ το δεξί χέρι από τους δημιουργούς της ομάδας που είναι πολύ δυνατοί από δεξιά όπως ο Ερτέλ και ο Πάνγκος. Από εκεί και πέρα βγάλαμε εκτός παιχνιδιού τον Τόμιτς που είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και δουλεύει πολύ για όλη την ομάδα και με δημιουργία και με εκτέλεση, αφού τραβάει πολλούς παίκτες πάνω του. Από εκεί και πέρα το κλειδί ήταν ο εαυτός μας. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, ήμασταν επιθετικοί, σκληροί, πήραμε τα ριμπάουντ, πήγαμε στα επιθετικά ριμπάουντ και δεν δώσαμε ούτε μια στιγμή στην Μπαρτσελόνα το δικαίωμα να σκεφτεί ότι μπορεί να μας νικήσει».


Για το αν θεωρεί πως η νίκη στην Ισπανία «καλύπτει» την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι, σχολίασε: «Το ματς με την Αρμάνι δεν θεωρώ ότι ήταν και τόσο μεγάλη απώλεια. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Μας κέρδισε εδώ, μπορούμε να τη νικήσουμε εκεί. Οι νίκες εκτός σε οδηγούν στην κορυφή. Το πρόγραμμα φτιάχνει από εδώ και πέρα και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς, γιατί τις πιο δυνατές ομάδες θα τις έχουμε στην έδρα μας. Με την βοήθεια του κόσμου θα είναι πιο εύκολο να πάρουμε αποτελέσματα Θα είναι πιο εύκολος ο δεύτερος γύρος, οπότε θα είμαστε πανέτοιμοι και το πως θα κλείσουμε τον πρώτο γύρο θα είναι μια βάση για να δούμε τι θα διεκδικούμε τον Απρίλιο».


Για το πρόβλημα στο χέρι που αντιμετωπίζει, ανέφερε… «Είμαι πολύ καλύτερα από ότι ήταν στην αρχή. Ακόμη με τον γιατρό κάνουμε ενέσεις πριν από τα παιχνίδια, γιατί δεν είναι λειτουργικό 100% το χέρι κυρίως λόγω πόνου. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Κάνουμε θεραπείες καθημερινά και σε μια εβδομάδα, δέκα μέρα θα το έχω ξεπεράσει τελείως».


Τέλος, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, είπε κοιτώντας την κάμερα… «Σας περιμένουμε όλους! Όχι μόνο αύριο, πάντα! Καλή συνέχεια, καλά Χριστούγεννα, με αγάπη».

 Δείτε εδώ το φωτογραφικό υλικό...