Skip to main content

Μπλατ: "Ελπίζω να γυρίσουμε στην Αθήνα με ένα καλό αποτέλεσμα" (pics)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπλη, όπου αύριο (24/01, 19.30) θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

"Εβδομάδα με την εβδομάδα βρίσκεις μπροστά σου σπουδαίους αντίπαλους και σίγουρα η Φενέρμπαχτσε είναι μια από εκεινες τις ομάδες που όχι μόνο έχουν σπουδαίο ρεκόρ, αλλά έχουν και σπουδαία πρόσφατη ιστορία", σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ. "Είναι πολύ πολύ ποιοτική ομάδα, που έχει ένα σύνολο παικτών που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Αυτό θεωρώ πως είναι το κλειδί για την άμεση επιτυχίά, αλλά και για το ότι κατάφερε να την διατηρήσει. Όμως, και εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε τους εαυτούς μας ανταγωνιστικούς και ανυπομονούμε να πάμε εκεί, να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και ελπίζω να επιστρέψουμε στην Αθήνα με ένα καλό αποτέλεσμα".

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η front line του Ολυμπιακού μπορεί να αντιμετωπίσει τους ψηλούς της τουρκικής ομάδας, απάντησε: "Σίγουρα ναι. Έχουμε παίξει με περισσότερες από μία ομάδες που είχαν την ικανότητα να παίξουν με ποιοτικούς ψηλούς. Επιπλέον αυτή είναι η Ευρωλίγκα... Δεν θα βρεις ρόστερ που δεν έχουν πολυχρηστικότητα, μέγεθος, αθλητικότητα και δεν θα παρουσιάζουν διαφορετικά στυλ. Οπότε είμαι σίγουρος πως θα το δούμε αυτό, αλλά και πως θα το δείξουμε και εμείς οι ίδιοι.

Για την συνάντησή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανέφερε: "Έχουμε μακρά ιστορία οι δυο μας. Θεωρώ πως έχουμε μια ιστορία σεβασμού, απόλαυσης και ανταγωνιστικότητας. Και αυτό είναι ένα από τα ωραία πράγματα σε αυτό το παιχνίδι! Αμφότεροι κοουτσάρουμε εδώ και πολλά χρόνια στο υψηλότερ επίπεδο. Και ειλικρινά αυτό με κάνει να σκέφτομαι πόσο θυμωμένος νιώθω όταν βλέπω τι γίνεται στην Ευρωλίγκα με τους προπονητές φέτος. Ειδικά με το ότι πρόσφατα απολύθηκε ο 7ος προπονητής από τις συνολικά 16 ομάδες της διοργάνωσης. Αναφέρομαι στον Γιώργο Μπαρτζώκα, που είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές σε όλη την Ευρώπη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το συζητάμε αυτό. Υψηλού επιπέδου προπονητές, που έφεραν καλά αποτελέσματα στις ομάδες τους, απολύθηκαν. Δεν το καταλαβαίνω. Θεωρώ πως δεν είναι σεβαστό. Προφανώς δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις και δεν είναι δικό μου θέμα η απόφαση, όμως, μου φαίνεται πως κάτι πηγαίνει πολύ λάθος στο πως οι πρώτοι προπονητές στις υψηλού επιπέδου ομάδες αντιμετωπίζονται... Με έλειψη σεβασμού και χωρίς να σκέφτονται μακροπρόθεσμα αυτοί που έχουν σχέση με αυτές τις αποφάσεις. Ζω ανάμεσά τους και ξέρω πόσο σπουδαίοι προπονητές είναι. Ξέρω πόσο δουλεύουν και ποιοι είναι. Σε ποιον επαγγελματικό κόσμο απολεύεται το 50% των εργαζομένων σε 2-3 τρεις μήνες; Δεν βγάζει νόημα αυτό για εμένα. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι η θέση μου για να το δεχτώ ή να μην το δεχτώ. Όμως, σίγουρα δεν μου αρέσει".

Από την πλευρά του, ο Γάλλος φόργουορντ, Άξελ Τουπάν, τόνισε: "Είμαι ενθουσιασμένος. Θεωρώ πως θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε είναι σπουδαία ομάδα, την ξέρουμε καλά. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και χάσαμε με έναν πόντο, οπότε θα προσπαθήσουμε τώρα να κερδίσουμε το εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες έχουν αδύναμα σημεία, όμως, είναι αρχή μας να μην εστιάζουμε σε αυτό. Το σημαντικό είναι πως νιώθουμε πως μπορούμε να πάρουμε το διπλό, παρότι είναι δεδομένο πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύουμε, όμως, στις δυνατότητές μας. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να έχουμε σταθερότητα στο παιχνιδι μας, να βγάλουμε πολύ ενέργεια και να μην κάνουμε πολλά λάθη".

Δείτε εδώ φωτογραφικές στιγμές απο την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη.