Skip to main content

Μπλατ: "Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο"

 Χωρίς απουσίες ταξίδεψε η αποστολή του Ολυμπιακού στο Ισραήλ για την αυριανή (07/02, 21.05) αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ. «Σίγουρα το τελευταίο διάστημα η Μακάμπι έχει βελτιωθεί πάρα πάρα πολύ και παίζει και πολύ καλό μπάσκετ».

Ερωτηθείς αν έχει δει την ταινία «Face off» (οι πρωταγωνιστές ουσιαστικά «δανείζονται» ο ένας το πρόσωπο του άλλου) και αν νιώθει πως ταιριάζει στην περίπτωσή του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, δεδομένου ότι εκείνος ήταν χρόνια στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο κόουτς Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού, απάντησε: «Ναι το έχω δει. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση! Στο παρελθόν μου έχουν πει πως μοιάζω λίγο στον Νίκολα Κέιτζ, αλλά θα προτιμούσα να μοιάζω στον Τραβόλτα. Δεν είναι σημαντικό το ότι είμαι τώρα εγώ προπονητής στον Ολυμπιακό και ο Σφαιρόπουλος στην Μακάμπι, ούτε ότι παίζουμε εμείς αντίπαλοι. Το σημαντικό είναι ότι Μακάμπι και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι».

Για το αν θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, είπε: «Ναι ελπίζω πως θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν. Αυτό ελπίζω». Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την προσθήκη του Μπριάντε Γουέιμπερ, είπε: «Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή και συγκέντρωση είναι στο παιχνίδι με την Μακάμπι. Ευχαρίστως με χαρά και ‘ανοικτά’ θα σας μιλήσω για την προσθήκη του νέου παίκτη την σωστή στιγμή».

«Ελπίζω πως θα είμαι έτοιμος»

Ο Κώστας Παπανικολάου κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της ισραηλινής ομάδας και αν αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο του ίδιου και των συμπαικτών του. «Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό για να υπάρχουν μυστικά. Για παράδειγμα και τους κόουτς Ομπράντοβιτς και Λάσο ξέρουμε και μας ξέρουν πολύ καλά. Ένα παραπάνω, βέβαια, ο κόουτς Σφαιρόπουλος του οποίου ήμασταν μέρος της καθημερινότητάς του, αλλά και της δικής μας. Ο κάθε ένας αυτή τη στιγμή κοιτάει την δουλειά του και πως θα βοηθήσει την ομάδα του».

Για το πως νιώθει, δεδομένου πως στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω αιματώματος στο γόνατο, ενώ δεν ταξίδεψε καν στην Λήμνο για την αναμέτρηση με τον Ήφαιστο, είπε: «Καλά είμαι. Θα δούμε. Νιώθω καλά. Έκανα σήμερα προπόνηση χωρίς πόνο. Ελπίζω να είμαι 100% έτοιμος αύριο να βοηθήσω την ομάδα».

Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, είπε πως… «Σίγουρα η Μακάμπι έχει πολύ ανοδική πορεία, αν εξαιρέσεις το τελευταίο αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα μέσα στην Μπασκόνια. Έχει αλλάξει τελείως πρόσωπο . Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει βάλει τη δική του πινελιά σε όλο αυτό. Και γνωρίζοντας από τη δική μας πλευρά τον κόουτς, μετά από μια κακή ήττα στην Ευρωλίγκα είμαι σίγουρος πως όλη αυτή την εβδομάδα θα έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και θα είναι έτοιμοι για εμάς. Θα είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει και εμείς να είμαστε έτοιμοι και να ‘ανταποδώσουμε’ αυτή την σκληράδα μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ο κόσμος της Μακάμπι δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη. Ξεκινάει το τελευταίο σπριντ στην Ευρωλίγκα, αλλά από ότι βλέπετε το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Άλλες χρονιές στο τελευταίο σπριντ κάποιες ομάδες είχαν ξεχωρίσει μέσα στην πρώτη 4άδα. Τώρα όλες οι ομάδες είναι κοντά, από την 4η ως την 8η θέση είναι πάρα πολύ κοντά. Με δύο ήττες μπορεί να βρεθείς εκτός πλέι οφ. Αυτό λέει πολλά για επίπεδο της Ευρωλίγκας πλέον και σίγουρα το τελευταίο σπριντ είναι το πιο σημαντικό και πρέπει να είμαστε πολύ μαχητικοί , ώστε να τελειώσουμε την κανονική σεζόν με ψηλά το κεφάλι και να δούμε σε ποια θέση θα βρεθούμε και τι θα μπορούμε να κάνουμε από κει και πέρα».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την προσθήκη του Μπριάντε Γουέμπερ, είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μπροστά μας και αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει. Από κει και πέρα, να έρθει, είναι ευπρόσδεκτος, να μας βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και μακάρι όλο αυτό να δέσει καλά και συνεχίσουμε όλοι μαζί δυναμικά για το καλό της ομάδας».