Skip to main content

Μπλατ: «Να κάνουμε το come back» (vid)

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/08) έγινε στο ΣΕΦ η πρώτη επίσημη προπόνηση του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2019-2020, με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ, να θέτει εξ’ αρχής τον βασικό στόχο…

«Τα καλά νέα είναι πως έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το come back και να γίνουμε ο σπουδαίος Ολυμπιακός, όπως προστάζει η παράδοση της ομάδας», τόνισε. «Τα πολλά νέα πρόσωπα και ένας λόγος που είμαστε ενθουσιασμένοι είναι ότι φέραμε κάποιους πεινασμένους, ταλαντούχους και γεμάτους ενθουσιασμό παίκτες, που πιστεύω πως θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά για εμάς. Βέβαια, εξακολουθούμε να έχουμε και κάποιους σπουδαίους και διάσημους παίκτες από την περσινή σεζόν, που σίγουρα θα δώσουν τον… ρυθμό σε αυτή την ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά η προετοιμασία της ομάδας από το γεγονός πως θα έχει να δώσει μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα, αυτό της Ευρωλίγκας (δύο σε κάποιες περιπτώσεις), είπε: «Δεν είμαι σίγουρος πως έχω την τέλεια απάντηση για εσάς. Είναι κάτι νέο και διαφορετικό, που θα το δοκιμάσουμε και πιστεύω πως τελικά θα λειτουργήσει υπέρ μας το γεγονός πως θα έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά και να ξεκουραστούμε… Όσο προχωράμε θα δούμε πως θα το κάνουμε να λειτουργήσει για εμάς».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη σεζόν που πέρασε και αν αποτελεί εξτρά κίνητρο για τον ίδιο και τους παίκτες του, τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής πολλά συνέβησαν πέρυσι, εντός και εκτός παρκέ. Και μερικές φορές είναι και αυτό χρήσιμο. Πρέπει να μάθεις από αυτό, να το χρησιμοποιήσεις ως κάτι διδακτικό και να προχωρήσεις. Να το μετατρέψεις σε κάτι θετικό».

Στην συνέχεια του ζητήθηκε να προσδιορίσει το στυλ παιχνιδιού του φετινού Ολυμπιακού, με την υποσημείωση πως πέρυσι δεν είδε στο παρκέ όλα όσα είναι φανταστεί. «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να κοιτούν πίσω. Όμως μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου παίζαμε ακριβώς το μπάσκετ που ήθελα να μας δω να παίζουμε. Όμως, στην συνέχεια πολλά έγιναν και ίσως βγήκαμε από όλο αυτό. Όμως, δώστε μου μερικές  μέρες να δω την ομάδα μου, να δω τους νέους παίκτες και πόσο ταιριάζουν και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Η απόφασή του να γνωστοποιήσει πριν λίγες μέρες το πρόβλημα υγείας του, αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Και αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος του. «Όταν βγήκα να μιλήσω δημοσίως, από τη δική μου πλευρά αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος. Να αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα. Μήνυμα ελπίδας, για ανθρώπους που υποφέρουν από σωματικά ή πνευματικά προβλήματα, που πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτά τα προβλήματα και να προχωρήσουν μπροστά. Να διατηρηθούν και να μη φοβηθούν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια των άλλων. Να συνεχίσουν τη ζωή τους με ένα καλό και θετικό τρόπο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ένα τραγούδι που αγαπώ. Είναι ένα τραγούδι του Έλτον Τζον «I am still standing» («εξακολουθώ να στέκομαι»). Και όπως βλέπετε, εξακολουθώ να στέκομαι. Είμαι καλά και θέλω να περάσω το μήνυμα πως οι άνθρωποι με κάθε είδους δυσκολία, μπορούν να τη χειριστούν και να αξιοποιήσουν τη βοήθεια των φίλων και να παραμείνουν όρθιοι».

Όταν ρωτήθηκε αν το συγκεκριμένο τραγούδι θα αποτελέσει το σάουντρακ του φετινού Ολυμπιακού, απάντησε: «Το λατρεύω αυτό το τραγούδι και ίσως ναι… Να αποτελέσει το σάουντρακ της σεζόν! Θα είναι ένα καλό μήνυμα και για την ομάδα μου επίσης! Ως άνθρωποι του αθλητισμού και άνθρωποι που είμαστε στην δημοσιότητα, έχουμε τη δυνατότητα αν το επιλέξουμε και το κάνουμε καλό και θετικό τρόπου, να επηρεάσουμε και άλλους με καλό και θετικό τρόπο. Εγώ ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω και θεωρώ πως όλοι μας θα έπρεπε να νιώθουμε έτσι. Να χρησιμοποιούμε όλο αυτό για να βοηθάμε άλλους ανθρώπους».

* Από το πρώτο ραντεβού απουσίασαν οι διεθνείς (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Κουσμίνσκας και Κόνιαρης).