Skip to main content

Σπανούλης: «Κίνητρό μου είναι να φέρω επιτυχίες με την ομάδα» (vid)

Στο πρώτο επίσημο ραντεβού για τη νέα χρονιά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για το δύσκολο διάστημα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αλλά και για τη σκέψη που τον κράτησε δυνατό…

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και την ομάδα και για εμένα προσωπικά. Πέρασα μια πολύ δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν ίσως ο πιο δύσκολος τραυματισμός στην καριέρα μου. Είχα την ευλογία και την τύχη όλα αυτά τα χρόνια που παίζω να μην έχω πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Προέκυψε αυτό. Όμως, πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Η πίστη μου στον Θεό, η θέλησή μου να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνίζομαι και το κίνητρό μου για επιτυχίες ήταν αυτά που με κράτησαν και είμαι εδώ αυτή τη στιγμή», είπε ο V-Span.

Για το νέο ρόστερ, σχολίασε: «Είναι μια τελείως καινούργια ομάδα. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Περιμένω να δω πως θα δεθούμε στο γήπεδο. Είναι σημαντικό μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια να βρεθούμε, να δέσουμε ως ομάδα και να καταλάβουμε τους ρόλους μας, ώστε να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποια παιδιά είναι έμπειρα, αλλά είναι ταλαντούχα αλλά χωρίς εμπειρία. Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε στο γήπεδο, αλλά και στις ώρες που περνάμε έξω από αυτό, για να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Σε ερώτηση σχετική με το ότι πλέον εκείνος και οι συμπαίκτες του θα αγωνίζονται μόνο στην Ευρωλίγκα, σχολίασε: «Κάθε κατάσταση που βρίσκεις μπροστά σου πρέπει να την αντιμετωπίζεις. Θα παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δυνατά. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και ο κάθε ένας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι πρέπει να προσαρμόσουμε το κορμί μας και τη ζωή μας, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για το αν όσα συνέβησαν πέρυσι, δίνουν εξτρά κίνητρο εν όψει της νέας χρονιάς, τόνισε: «Ο κάθε ένας έχει δικά του κίνητρα και ομαδικά και ατομικά. Η ομάδα πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί. Δεν πήγε στα φάιναλ φορ τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι δεν πήγε στο Top8 και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα και για όλους μας. Σίγουρα θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες».

Ο Kill Bill αναμένεται να καταρρίψει φέτος ένα ακόμη ρεκόρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα. Η προοπτική αυτή, ωστόσο, δεν του δίνει εξτρά ώθηση, καθώς όπως εξήγησε… «Όχι, αυτό δεν είναι κίνητρο. Κίνητρο για εμένα είναι να φέρω επιτυχίες με την ομάδα. Αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο που πάντα το είχα στο μυαλό μου όλο αυτό το διάστημα που ήμουν εκτός. Σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα και πως η ομάδα θα γίνει καλύτερη. Τώρα αν έρθει το ρεκόρ ήρθε. Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα. Άμεσα με ενδιαφέρει να είμαστε μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορέσει να φέρει επιτυχίες».

Για τα νέα παιδιά που εντάχθηκαν στο δυναμικό, αλλά και για εκείνους που δεν συνεχίζουν με την ερυθρόλευκη φανέλα, είπε: «Πάντα θα υπάρχει η επόμενη μέρα. Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που ήταν εδώ αλλά έφυγαν… Τον Βαγγέλη, τον Δημήτρη, τον Γιώργο, που ζήσαμε τόσες καλές και μεγάλες στιγμές. Ζήσαμε και άσχημες, ζήσαμε την καθημερινότητα τόσα χρόνια μαζί. Ήρθαν κάποια καινούργια νέα παιδιά. Έτσι είναι το μπάσκετ και η ζωή. Εμείς οφείλουμε και εγώ προσωπικά ως αρχηγός να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν».

Τέλος, για τον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ και την κίνησή του να γνωστοποιήσει το προσωπικό του πρόβλημα υγείας, τόνισε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, ο κόουτς είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας. Το έχει αποδείξει σε όλα τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας και το δείχνει και στην καθημερινότητά του. Είναι ένα παράδειγμα για όλους όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Να συνεχίσουν να παλεύουν και να κάνουν αυτό που αγαπούν, χωρίς να το βάζουν κάτω».

Κλείνοντας έστειλε το μήνυμά του στους παίκτες της Εθνικής ομάδας, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος… «Τους εύχομαι να κρατήσουν το ελληνικό μπάσκετ ψηλά. Όλοι είμαστε μαζί τους. Τους παρακολουθούμε και ελπίζω να φέρουν μια μεγάλη επιτυχία και για αυτούς, μα πάνω από όλα για όλη την Ελλάδα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε τον Γιάννη, τον MVP του ΝΒΑ, έχουμε πάρα πολλούς και καλούς παίκτες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να έχουν υγεία, τύχη γιατί χρειάζεται και τύχη και θα είμαστε όλοι μαζί τους».