Skip to main content

Κεμζούρα: «Να έχουμε σταθερότητα» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (7/11, 21.00) στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές με στόχο να επιστρέψει στις νίκες.

«Η Εφές είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας», σχολίασε ο προπονητής το Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα. «Διαθέτει ταλέντο. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε τα γκαρντ της, τους Λάρκιν, Μίσιτς και Σιμόν. Αυτοί οι παίκτες δημιουργούν για τους υπόλοιπους. Επίσης σκοράρουν. Θα πρέπει να περιορίσουμε το παιχνίδι τους όσο περισσότερο μπορούμε. Φυσικά και θα σκοράρουν. Όπως είναι και πριν είναι ταλαντούχοι. Θα πρέπει, όμως, να τους το κάνουμε δύσκολο εμείς. Επιθετικά θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς. Να σκοράρουμε και να είμαστε σταθεροί, όχι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια που είχαμε κάποια άσχημα διαστήματα».

Ερωτηθείς αν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρολεύκων», Ρότσεστι και Ριντ έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα στον βαθμό που ο ίδιος επιθυμεί, απάντησε: «Βελτιώνονται, όσο περισσότερο προπονούνται τόσο περισσότερο ενσωματώνονται στην ομάδα. Τα πάνε καλά. Δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θέλουμε. Παίρνει χρόνο αυτό και είναι φυσιολογικό. Είναι δύσκολο να βρεθούν αυτή τη στιγμή στην κατάσταση που θέλεις. Πιστεύω, όμως, πως θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν περισσότερο από ότι στο πρώτο τους παιχνίδι».

Για το αν πιστεύει πως ο εγωισμός των παικτών του πληγώθηκε από την βαριά εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην προηγούμενη αγωνιστική, τόνισε: ««Έτσι πιστεύω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς από το να παίζουμε στο 100% μας και ακόμη παραπάνω σε κάθε παιχνίδι. Ειδικά τώρα μετά από μια τέτοια αποτυχία μπροστά στους φιλάθλους μας. Μπορούμε να μιλάμε συνέχεια, όμως, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ‘μιλήσουμε’ στο παρκέ. Να μην μιλάμε. Να πράξουμε στο παρκέ».

Σε ερώτηση σχετική με τον δανεισμό του Ίθαν Χαπ στην ιταλική, Κρεμόνα, σχολίασε: «Ο Χαπ είναι ένας νεαρός μοναδικός παίκτης. Δυστυχώς ήταν δύσκολο με όλη την κατάσταση να βρει χρόνο συμμετοχής. Ειδικά λόγο της δύσκολης περιόδου που διανύουμε ήταν δύσκολο για εκείνος. Δουλεύει πραγματικά πολύ σκληρά. Αποφασίσαμε πως αυτό θα ήταν το καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Θα τον παρακολουθούμε φυσικά. Από τη στιγμή που δεν είχαμε το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν δύσκολο για εκείνον να βρει λεπτά συμμετοχής. Μόνο η προπόνηση δεν είναι αρκετή. Πρέπει να παίζει κιόλας. Οπότε ήταν μια καλή λύση».

Τέλος, για την κατάσταση των τραυματιών, είπε: «Ο Παπανικολάου κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Δεν θα είναι έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Ο Κόνιαρης προπονήθηκε και αν δεν συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή θα είναι στην 12άδα».

«Σύντομα το παιχνίδι μου θα απογειωθεί»

Ο Γουίλι Ριντ, υποστήριξε από την πλευρά του: «Θα πρέπει να προστατεύσουμε το καλάθι και να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Αν παίξουμε μαζί στην άμυνα, προστατεύσουμε το καλάθι και περιορίσουμε τις εξτρά κατοχές τους, τότε θεωρώ θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για τον βαθμό της αγωνιστικής του ετοιμότητας, απάντησε: «Μέσα από τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής που θα παίρνω, θα αρχίσετε να βλέπετε το παιχνίδι μου. Μόλις ήρθα εδώ, στο μέσο της εβδομάδας. Δουλεύω και ατομικά και με την ομάδα και είμαι σίγουρος πως σύντομα θα δείτε το παιχνίδι μου να απογειώνεται».

Όταν του ζητήθηκε να «αποκαλύψει» την καλύτερη συμβουλή που έλαβε από συμπαίκτη του ή από τους «παλιούς», Σπανούλη και Πρίντεζη, είπε «Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν να έχω υπομονή. Προφανώς το παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι λίγο διαφορετικό, είναι η πρώτη φορά που παίζω στην Ευρωλίγκα, υπάρχει λιγότερος ‘χώρος’ να δουλέψεις από ότι στο ΝΒΑ, αλλά θα προσαρμοστώ. Η παρουσία των Σπανούλη και τον Πρίντεζη σίγουρα κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Οπότε, θα προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Αν το κάνω αυτό, τότε όλα τα άλλα θα έρθουν».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως ο πληγωμένος εγωϊσμός του ίδιου και των συμπαικτών του, θα τους δώσει εξτρά ώθηση στο ματς με την Εφές, ξεκαθάρισε πως… «Δεν θεωρώ πως η ήττα από την Μακάμπι μας έκανε να σκεφτούμε διαφορετικά από ότι σκεφτόμασταν. Ερχόμαστε στις προπονήσεις συγκεντρωμένοι, γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, ακούμε τις οδηγίες του κόουτς και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και αυτό δεν ‘μεταφράστηκε’ στο παρκέ στην αναμέτρηση με την Μακάμπι. Όμως, με τον τρόπο που δουλεύουμε, θεωρώ πως θα το δείτε αυτό στο αυριανό παιχνίδι».