Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Είναι μεγάλη κοινωνική παρέμβαση" (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στην σημαντικότητα του προγράμματος "Mondays Games against COVID" και δήλωσε περήφανος για όλα όσα κάνουν οι Πρόεδροι της ομάδας.

"Αυτά τα παιχνίδια της Δευτέρας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ομάδας μας και ευχαριστούμε και την ΕΡΤ που τα καλύπτει γιατί δίνει την ευκαιρία στους φιλάθλους μας να δουν την ομάδα και σε κάποια παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα να αγωνιστούν. Είναι διπλό το κέρδος. Βρίσκουμε αγωνιστικό ρυθμό παίζοντας κόντρα σε σοβαρές ομάδες, όπως είναι ο Κολοσσός και από κει και πέρα είναι και τα μηνύματα που δίνουμε. Θεωρώ πως είναι μια μεγάλη κοινωνική παρέμβαση. Νιώθω πραγματικά περήφανος για το τι κάνουν οι πρόεδροι για αυτό το θέμα. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για τη μεγάλη μας συνεισφορά σε νοσοκομεία. Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού".

Πρόσφατα ο κορονοϊός "χτύπησε" τους "ερυθρολεύκους".Όταν του ζητήθηκε να το σχολιάσει, είπε: "Δυστυχώς είναι ένα σημείο των καιρών. Ο κορονοϊός εμάς απλά μας... έκανε να χάσουμε ένα παιχνίδι και ποιότητα στις προπονήσεις. Με αυτόν τον τρόπο πληγήκαμε. Άλλοι έχουν πολύ μεγαλύτερες πληγές από αυτό, χάνουν ανθρώπους, οπότε δεν μπορούμε να το δούμε αρνητικά. Με αυτή την έννοια δεν το χρησιμοποίησα. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στον κόσμο. Όλες οι ομάδες χάνουν παίκτες και ο κορονοϊός σίγουρα είναι ο πρωταγωνιστής φέτος στην Ευρωλίγκα, γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα. Είμαστε, όμως, χαρούμενοι γιατί γύρισαν και οι τέσσερις. Δύο αγωνίστηκαν σήμερα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και πιστεύουμε πως γρήγορα θα επανέλθουν... Συν τον Χάρισον και συν τον ΜακΚίσικ που δεν έπαιξε σήμερα. Θεωρώ πως όταν μαζευτούμε θα είμαστε πραγματικά καλοί".

Για το αν θεωρεί "βαρύ" το πρόγραμμα της ομάδας, τόνισε: "Δεν το βλέπω ως βαρύ πρόγραμμα, αλλά πόσο καλά προετοιμάζεται και πόσο καλά θα είναι. Αν είναι καλά η ομάδα σου το πρόγραμμα δεν θα φαίνεται τόσο βαρύ. Αν δεν είναι καλά θα φαίνεται βουνό. Αν εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα φέρουμε καλά αποτελέσματα".

Ερωτηθείς για το πιο θετικό σημείο της αναμέτρησης, απάντησε: "Το πιο θετικό σημείο δεν είναι αγωνιστικό! Καταρχήν είδαμε μια πολύ καλή οργάνωση, εσείς βοηθήσατε από την τηλεόραση , η φιλανθρωπία του συλλόγου είναι πολύ σημαντική... Ένιωσα ότι είναι ένα παιχνίδι που μας βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας των πολλών προπονήσεων και ταυτόχρονα νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί είναι μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση".

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, σχολίασε: "Να δούμε πόσους θα έχουμε στην διάθεσή μας... Είναι ένα παιχνίδι που θα πάμε να χτυπήσουμε. Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει κανένα ματς ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολος είναι ο αντίπαλός. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί παντού. Η Ευρωλίγκα αυτό δείχνει φέτος, πως όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους".