Skip to main content

«Έχουμε παίκτες με περηφάνια»

Η άμυνα ήταν σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, το κλειδί στη νίκη επί της Βαλένθια.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, την οποία πραγματικά εκτιμώ. Η Βαλένθια είναι κατά τη γνώμη μου η ομάδα με την καλύτερη εκτέλεση στην Ευρωλίγκα και εμείς με το αμυντικό μας παιχνίδι καταστρέψαμε την κυκλοφορία της μπάλας και τη δράση της. Μετά ελέγξαμε το παιχνίδι για 30-32 λεπτά παίζοντας συμπαγές και συγκροτημένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, επιθετικά και αμυντικά. Πασάραμε πολύ, βρήκαμε τους 'ελεύθερους' παίκτες και είχαμε υπομονή. Τα τελευταία 7-8 λεπτά του αγώνα είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Η Βαλένθια χωρίς πίεση και όντας πίσω στο σκορ με 30 πόντους έβαλε κάποια μακρινά σουτ, εννιά τρίποντα στα τελευταίο δεκάλεπτο και επέστρεψε στο παιχνίδι. Εμείς τελικά καταφέραμε να κοντρολάρουμε το ματς και να φτάσουμε στη νίκη. Θέλω να συγχαρώ την Βαλένθια για την παρουσία της στην Ευρωλίγκα τη φετινή σεζόν και να της ευχηθώ καλή τύχη στα επόμενα παιχνίδια».

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει την εικόνα των «ερυθρολεύκων» παρότι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, είπε: «Έχουμε παίκτες με περηφάνια και παίκτες με ποιότητα. Έχουμε καλό ρόστερ. Δυστυχώς για εμάς χάσαμε τον Παπανικολάου, έναν βασικό μας παίκτη και στην συνέχεια και τον Χασάν Μάρτιν και αυτό μας πλήγωσε πολύ. Από την άλλη πλευρά, κρατούσαμε την τύχη μας στα χέρια μας και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει 4-5 ματς που χάσαμε στην τελευταία κατοχή, οπότε δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Πιστεύω, όμως, πραγματικά πως από κάθε σεζόν μπορείς να μάθεις κάτι. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι η Ευρωλίγκα τώρα. Δεν υπάρχουν ομάδες που μπορείς να υποτιμήσεις. Είναι η λίγκα που παίζεις τελικούς από τον Οκτώβρη. Για αυτό είπα νωρίτερα πως εκτιμώ την προσπάθεια των παικτών. Εχουν ποιότητα, περηφάνια και έχουμε καλή ομάδα. Μερικές φορές το αποδεικνύουμε αυτό στο παρκέ, κάποιες άλλες όχι. Σήμερα για 32 λεπτά κάναμε ένα πολύ συμπαγές παιχνίδι».

O MVP της αναμέτρησης, Γιώργος Πρίντεζης, τόνισε: «Δεν με νοιάζει η απόδοσή μου από την στιγμή που δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να περάσουμε στα πλέι οφ. Το δίκαιο και για εμάς, αλλά και για τους αντιπάλους μας είναι να παίζουμε όλα τα ματς μέχρι τέλους. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να παίζουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός».