Skip to main content

Παπανικολάου: «Θέλει προσοχή η Μονακό» (vid)

Αύριο (27/10, 19:45) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μονακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, και σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου θα πρέπει η ομάδα να παραταχθεί απόλυτα συγκεντρωμένη να πάρει τη νίκη.

«Οι συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν το αποτέλεσμα», τόνισε ο αρχηγός. Και συνέχισε: «Σίγουρα αγωνιστικά είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει αποδείξει ως τώρα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, πως μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε έδρα. Κέρδισε μέσα στην Μπολόνια, έχασε από την Μακάμπι ενώ ήταν στο +19. Είναι μια πάρα πολύ ταλαντούχα ομάδα, κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε όπως είπα θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε συγκεντρωμένα για να διεκδικούμε τη νίκη».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την περσινή Μονακό με την φετινή, είπε: ««Ποιοτικά έχει αυξήσει το ταλέντο της και  την ποιότητά της σε σχέση με πέρυσι. Προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Υπάρχει ο ίδιος προπονητής, σχεδόν ίδια ομάδα, ίδια φιλοσοφία και αγωνιστικό στυλ αλλά με περισσότερη ποιότητα σε περισσότερες θέσεις. Έχουν προστεθεί παίκτες όπως ο Μόερμαν με μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, ο Τζο Μπράουν που έκανε μια καλή χρονιά πέρυσι με την Ούνικς μέχρι που σταμάτησαν οι Ρώσικες ομάδες. Επίσης, ο Ντιαλό είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Γενικά έχουν μια ομάδα με πολλούς παίκτες που θέλουν προσοχή».

Τέλος, για τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων λόγω του αήττητου, σχολίασε: «Έχουμε γίνει κουραστικοί να το λέμε… Όμως, όπως και ο κόουτς και τα παιδιά έχουν πει πολλές φορές, να μεν είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως, είμαστε ακόμη στον Οκτώβρη. Όλο αυτό ακόμη δεν σημαίνει τίποτα. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείς να στερήσεις τον ενθουσιασμό από τον κόσμο, το ότι χαίρεται αυτό που βλέπει. Η χαρά του κόσμου είναι ένα κομμάτι, η δική μας δουλειά ένα άλλο».