Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ήταν μια ακόμα καλή βραδιά» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, «μοίρασε» συγχαρητήρια μετά τη νίκη επί της Μακάμπι που διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

«Δεν μπορώ να πω πως ήταν μια αγχωτική νίκη, γιατί προηγούμασταν στο σκορ, μετά την κακή αμυντικά εμφάνισή μας στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε 16 πόντους προβάδισμα και θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο άνετα στη νίκη, όμως, μας ‘πλήγωσαν’ με τα επιθετικά ριμπάουντ. Πήραν 16. Ξέραμε πως η Μακάμπι είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας στο επιθετικό ριμπάουντ και για αυτό θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Ήταν ένα από τα θέματα που αναφέραμε στους παίκτες πριν το ματς. Τους είπαμε πως δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες. Σε όλα τα άλλα κομμάτια ήμασταν καλοί στην άμυνα και επίσης ήμασταν καλοί στην επίθεση. Θεωρώ πως παίξαμε χωρίς εγωισμό, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, βρήκαμε ανοικτά σουτ και αν είχαμε λίγο καλύτερα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και δεν χάναμε πολλές ελεύθερες βολές, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερους από εκατό πόντους. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ήταν μια ακόμη καλή βραδιά για εμάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους φιλάθλους μας. Συνεχίζουμε...».
Σε ερώτηση για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα, απάντησε: «Πραγματικά δεν ξέρω. Είχε έναν μυϊκό σπασμό στην μέση του και αύριο θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Λογικά θα κάνει μαγνητική. Δεν νομίζω πως είναι κάτι πολύ σοβαρό, απλά είναι κάτι που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει σήμερα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μακάμπι, Οντέτ Κάτας, τόνισε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς, όμως, θεωρώ πως το ματς χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και δεν πήραμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Δεν μου άρεσε τίποτα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ούτε καν η γλώσσα του σώματος των παικτών μου. Στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμόστήκαμε και παλέψαμε. Ποτέ δεν εγκραταλείψαμε και αυτό μου αρέσει. Είναι μεγάλη η σεζόν και πρέπει να μάθουμε από τέτοιου είδους παιχνίδια. Δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε την καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας ακόμη και εκτός έδρας».