Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε μάχη"

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (08/02, 21:00) την Άλμπα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (με ρεκόρ 6-17), ωστόσο, αυτό σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, δεν σημαίνει τίποτα... «Θεωρώ πως είναι αφελές να κοιτάς την βαθμολογία και να επαναπαύεσαι. Πρέπει να πάμε με την ίδια συλλογιστική που έχουμε ως τώρα και μας έχει φέρει στην πρώτη θέση. Όπως ξέρετε όλες οι ομάδες είναι κοντά για αυτό και θα πρέπει να έχουμε τη σωστή προσέγγιση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Συνεχίζουμε να έχουμε απουσίες, θα απουσιάσουν οι Σλούκας και Πίτερς και αυτό σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό αγώνων είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως θα είμαστε σοβαροί, θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό προφίλ της Άλμπα, είπε: «Είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Κυκλοφορεί τη μπάλα, έχει πολλές ασίστ, έχει καλή εκτέλεση, ανεβάζει το σκορ, παίζει με το ίδιο τέμπο ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου και πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό. Κάθε κατοχή είναι σημαντική. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το ρυθμό και από το παιχνίδι που η Άλμπα θέλει να κάνει. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε εμείς».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του μπασκετικού κόσμου εγκωμιάζει τα κατορθώματα του ίδιου και των παικτών του, υποστήριξε: «Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους παίκτες. Είναι ανιδιοτελείς, είναι καλοί συμπαίκτες, παίζουν για την ομάδα και προφανώς το κλαμπ είναι αυτό που τους συγκέντρωσε εδώ και τους βοήθησε στο να έχουν αυτή τη φιλοσοφία. Ότι δηλαδή θα πρέπει να παίζουμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση, να παλεύουμε τα παιχνίδια ανεξάρτητα από το αν έχουμε απουσίες ή όχι και ανεξάρτητα με το αν ο αντίπαλος έχει μεγαλύτερο μπάτζετ... Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς: να είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να δώσουμε μάχη. Φυσικά και θα χάσουμε και θα κερδίσουμε μάχες. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Έχουμε ακόμα ένδεκα αγωνιστικές, όλες οι ομάδες δίνουν τώρα μάχη για να μπουν στα πλέι οφ και εμείς θα πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί, όπως ήμασταν μέχρι τώρα».