Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Δεν υποτιμήσαμε τον Άρη» (vid)

Στον μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης των παικτών του απέδωσε την άνετη πρόκριση επί του Άρη στον ημιτελικό ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν υποτιμήσαμε καθόλου, ούτε στην προετοιμασία, ούτε κατά τη διάρκειά του. Ο Άρης μας ενέπνευσε να το κάνουμε αυτό. Είναι μια ομάδα μαζί με άλλες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έχει ένα ειδικό τρόπο που αμύνεται. Πάνε όλοι στην μπάλα, παίζουν με μεγάλο physicality, αλλάζουν συνέχεια άμυνες και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο πλάνο του παιχνιδιού. Πρέπει να κάνεις διαφορετικά πράγματα από αυτά που συνήθως κάνεις παίζοντας είτε στην Ευρωλίγκα, είτε στο Ελληνικό πρωτάθλημα για να κερδίζεις. Η προσέγγισή μας ήταν ότι δεν πάμε για τρία ματς. Η προσέγγιση του Άρη ήταν πως πάει για ένα ματς, αυτό είχαν στο μυαλό τους και το ίδιο κάναμε και εμείς. Οι παίκτες μας ήταν απόλυτα συνεπείς στο να καταλάβουν τη σημαντικότητα κάθε τέτοιου παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά παίζοντας καλή άμυνα. Επίσης, κάποιους τομείς του παιχνιδιού που είχαμε ορίσει σα στόχους, δηλαδή ριμπάουντ, να μην δεχθούμε αιφνιδιασμούς, τους πετύχαμε. Πήραμε τα ριμπάουντ, μοιράσαμε ασίστ και δεχόμενοι 51 πόντους ήταν δύσκολο να χάσουμε».

Από την πλευρά του, ο Τόμας Γουόκαπ, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό. Τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον ημιτελικό. Ο Άρης μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, όμως, ως ομάδα κάναμε πολύ καλή δουλειά ώστε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε».