Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε στο επίπεδό μας» (vid)

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, όπως ακριβώς τις «έκλεισε» πριν το Κύπελλο Ελλάδος: Με νίκη!

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν αύριο (24/02, 21.30) εκτός έδρας τη Βαλένθια, η οποία στον πρώτο γύρο τους είχε υποχρεώσει σε ήττα.

«Ευτυχώς είχαμε τέσσερις μέρες για να επανάλθουμε στους ρυθμούς που πρέπει να είμαστε», τόνισε ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Παίξαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και υπάρχει μια πνευματική, αλλά κυρίως σωματική κούραση. Έχουμε, όμως, την ευκαιρία να επανέλθουμε στους ρυθμούς που απαιτούνται για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με την Βαλένθια».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η Βαλένθια είχε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί δεδομένου ότι αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο Ισπανίας, απάντησε: «Ναι μας απασχολεί αυτό. Δεν έπαιξαν τρία παιχνίδια, έμειναν εκτός και στην ουσία είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν».

«Σκιαγραφόντας» την ισπανική ομάδα, ο κόουτς τόνισε: «Είχαμε χάσει στο πρώτο ματς, σε έναν αγώνα που το ελέγχαμε, είχαμε πάρει και διαφορά 16 πόντων, αλλά στο τέλος χάσαμε. Παίζει σε ένα τέμπο όπως όλες οι Ισπανικές ομάδες. Είναι μια ομάδα πολύ καλή στο transition, έχει έναν κορμό παικτών που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και έχουν προσθέσει φέτος παίκτες ποιότητες και φυσικά έχουν νέο προπονητή. Είναι μια ομάδα με καλές συνεργασίες, έχει ψηλά κορμιά στους φόργουορντ και βάζει προβληματισμούς. Και με εμάς στο πρώτο ματς έκανε κάποια τρικ. Γενικά ως τώρα έχει επιτυχημένη πορεία στην Ευρωλίγκα και είναι στην 8η θέση. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε στο επιπέδό μας, όπως κάναμε στα προηγούμε 5-6 παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Σλούκας: «Θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη θέση»

«Είμαι 100% έτοιμος. Θα προσπαθήσω και εγώ με την ομάδα να φέρουμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη», τόνισε ο Κώστας Σλούκας. Και συνέχισε: «Η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί. Η επιτυχία του Κυπέλλου δεν πρέπει να της αλλάξει τον δρόμο. Ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται έξτρα κίνητρο για να κερδίσει, υπάρχει το κίνητρο ήδη και ένα επιπλέον είναι πως είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να μείνουμε εκεί. Η Βαλένθια είναι μία αρκετά καλή ομάδα και παίζει στην έδρα της πολύ καλά».

Ερωτηθείς για τον τρόπο που ανασυντάσεται ο Ολυμπιακός, είπε: « ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Είναι η εμπειρία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας της ομάδας. Παίζουν ρόλο αυτά στην ανασύνταξη. Φυσικά όλα πρέπει να τα δούμε στην πράξη, αλλά είμαι αισιόδοξος, γιατί όλη τη σεζόν η ομάδα έχει δείξει πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ