Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Συνεχίζουμε με την ίδια προσέγγιση»

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν χαρακτήρισε αυτή επί της Βαλένθια ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Θεωρώ αυτή τη νίκη ως μία από τις πιο σημαντικές της σεζόν, κυρίως επειδή προερχόμασταν από το Κύπελλο Ελλάδος, όπου δώσαμε τρεις αγώνες σε τρεις μέρες. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήμασταν λίγο σε διάθεση πανηγυρική. Η Βαλένθια έπαιξε το ματς με μεγάλο κίνητρο. Ξεκίνησαν παίζοντας με πολλή περισσότερη ενέργεια από εμάς και μεγαλύτερη επιθυμία. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά και για αυτό βρεθήκαμε δέκα πόντους πίσω στο πρώτο μέρος. Όμως, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν απίστευτο. Αλλάξαμε εντελώς την προσέγγισή μας. Παίξαμε με κίνητρο, παίξαμε πρώτα από όλα άμυνα και μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Τελικά είχαμε δέκα περισσότερες κατοχές μέσα από τα ριμπάουντ, 25 ασίστ που είναι ένας τεράστιος αριθμός σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ήταν πολύ σημαντική νίκη, συγχαρητήρια στην Βαλένθια. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου συνεχίζουμε με την ίδια προσέγγιση πάντα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως Ολυμπιακός και Βαλένια θα φτάσουν στους «8» της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Για την ομάδα μου σίγουρα το πιστεύω, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Όσον αφορά στην Βαλένθια τη θεωρώ μια από τις πιο δυνατές αντιπάλους για το top8».

Τέλος, για τις... σειρήνες του ΝΒΑ στα «αφτιά» του Σάσα Βεζένκοφ και αν πιστεύει πως θα μείνει ή θα φύγει το καλοκαίρι, σχολίασε: «Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι ακούγεται και τι λένε από το ΝΒΑ. Ο Σάσα έχει συμβόλαιο με την ομάδα, όπως έχει και οψιόν για το ΝΒΑ. Μετά το τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε για αυτό. Δεν ξέρω αν θα πάρει την προσφορά του ΝΒΑ. Όμως, αυτή τη στιγμή με νοιάζει η ομάδα μου και ο Σάσα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Είναι φανταστικός παίκτης και φυσικά θέλουμε απελπισμένα να μείνει. Όμως, δεν είναι η κατάλληλη ώρα ούτε για τον Σάσα, ούτε για άλλο παίκτη να λέμε τι θα κάνει το καλοκαίρι».