Skip to main content

Σ.Βεζένκοφ: «Ας είναι η τελευταία τραγωδία» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (03/03, 21.30) στο Μιλάνο την Αρμάνι, ωστόσο, το μυαλό όλων είναι στην τραγωδία των Τεμπών.

«Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλω να πω συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους, αλλά και που ψάχνουν ανθρώπους», είπε ο Σάσα Βεζένκοφ και συνέχισε: «Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Αυτοί που έφυγαν ας αναπαυτούν εν ειρήνη. Φυσικά το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Σε κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιούμε πως πολλές φορές νευριάζουμε και αγχωνόμαστε για ασήμαντα πράγματα και βλέπουμε ποια είναι τα σημαντικά. Θα μπορούσε ο κάθε ένας μας να ήταν στην θέση αυτών των παιδιών, γιατί κυρίως για νέα παιδιά μιλάμε. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία και να μάθουμε πολλά μέσα από αυτό. Και πάλι συλλυπητήρια σε όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα».

Αναφορικά με τη δήλωσή του πως ο Κώστας Παπανικολάου θα μπορούσε άνετα να είχε αναδειχθεί MVP Φεβρουαρίου αντί εκείνου, σχολίασε: «Ο Κώστας, να είναι καλά, διανύει μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα, όμως, το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Τα ατομικά βραβεία δεν με ενδιαφέρουν. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Τον Φεβρουάριο είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια, με απουσίες... Καταφέραμε, όμως, να συνεχίσουμε το σερί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Όμως, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Όλοι οι αγώνες είναι τελικοί. Η κάθε ομάδα παλεύει για κάτι διαφορετικό. Κάποιοι να μπουν στην 8άδα, κάποιοι να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας, κάποιοι άλλοι παίζουν για τον σεβασμό, για το πρεστίζ τους, αλλά και παίκτες για τα επόμενα συμβόλαιά τους. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν να είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας».

Για την έντονη «ερυθρόλευκη» παρουσία που θα υπάρχει στις εξέδρες, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Πέραν του αγωνιστικού και των αποτελεσμάτων, μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι ότι ήρθε και πάλι ο κόσμος στο γήπεδο. Βλέπουμε οικογένειες, παιδιά, ανθρώπους να χαίρονται με αυτό που βλέπουν. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της σεζόν, όμως, μας κάνει χαρούμενους και περήφανους το ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνουμε μέσα και έξω από το παρκέ. Είναι σημαντικό ότι σε μια τόσο δύσκολη έδρα όπως το Μιλάνο θα έχουμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας.  Η Αρμάνι έχει πολλούς καλούς και ταλαντούχους παίκτες. Δεν το δείχνει η βαθμολογική της θέση, όμως, περιμένουμε μια μάχη, ένα δύσκολο αγώνα, τον οποίο όλοι μαζί να κερδίσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΦ