Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Θέλουμε ενθάρρυνση και υποστήριξη από τον κόσμο μας» (vid)

Αποφασισμένος να κάνει επανεκκίνηση στο αυριανό (19/10, 21.15) εντός έδρας αγώνα με την Παρτιζάν είναι ο Ολυμπιακός.

«Μια νίκη ή μια ήττα δεν είναι η συντέλεια του κόσμου», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Στην Ευρωλίγκα όλοι χάνουν και θα χάσουν όλοι πολλές φορές. Εμείς έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και όπως είχα πει και πριν μερικές μέρες θα πρέπει να επιβιώσουμε της κατάστασης που υπάρχει τώρα, η οποία προέρχεται από το ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση. Δεν έχουμε κάνει ούτε μία προπόνηση όλη η ομάδα μαζί. Αυτές τις μέρες με παιχνίδι Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, είναι αδύνατον η ομάδα να προπονηθεί. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί παίκτες με προβλήματα τραυματισμών. Σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Είμαστε καλή ομάδα και ο κάθε φίλαθλος θα πρέπει να καταλάβει πως η φιλοσοφία της ομάδας ήταν πάντα να κοιτά το επόμενο ματς, ανεξάρτητα αν έχει κερδίσει ή αν έχει χάσει. Οι μεγάλοι στόχοι περί φάιναλ φορ είναι αστείο να τους αναφέρει στην Ευρωλίγκα οποιαδήποτε ομάδα. Όταν θα είμαστε υγιείς και σιγά σιγά μαζευτούμε, θα παίξουμε πολύ καλά».

Το θετικό νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή του Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος. «Ο Γκος θα παίξει. Χθες έβγαλε όλο το ατομικό πρόγραμμα, όμως, αποφασίσαμε να μην παίξει με την Μιλάνο για να του δώσουμε 1-2 μέρες ακόμα. Θα παίξει κανονικά, λοιπόν, και είναι σημαντικό αυτό, γιατί χθες είχαμε μεγάλο έλλειμμα στα  γκαρντ και μετά την αποβολή του Κάνααν. Βέβαια, γυρίζει χωρίς να έχει κάνει έστω μία ομαδική προπόνηση. Και ο Σίκμα χθες έπαιξε χωρίς να έχει κάνει μια φορά πέντε εναντίον πέντε».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους τονίζοντας πως: «Είναι δύσκολο διάστημα. Θέλουμε ενθάρρυνση και υποστήριξη από τον κόσμο μας. Τόσα χρόνια έχουμε καταφέρει πολλά και θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. Σε κάποιες κρίσιμες καμπές που περνάει η ομάδα μέσα στη χρονιά, το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί. Να μην ανησυχούμε και να μην αμφιβάλουμε για τις δυνατότητές μας».

Τέλος, για την Σερβική ομάδα, είπε: «Η Παρτιζάν είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ένταση, κυρίως μέσα στο γήπεδό της βέβαια λόγω του κόσμου της. Είναι ομάδα με δυνατότητες και αδυναμίες. Καμία ομάδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Βλέπεις πως και η εκτέλεση των plays και επιθετικών και αμυντικό πολλά ελλείματα. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Δυστυχώς καμία ομάδα δεν έχει κάνει νορμαλ προετοιμασία λόγω των απουσιών στο Παγκόσμιο. Και η Παρτιζάν είναι σε αυτή την κατάσταση. Είναι μια ομάδα που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της. Διαχειρίζεται την κατάσταση. Χθες έχασαν στην έδρα τους από την Μπαρτσελόνα και θα έρθουν να παίξουν αύριο πιο αποφασιστικά. Το ίδιο, όμως, πιστεύω πως θα κάνουμε και εμείς».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…